بوشهر از رتبه 27 کشور عبور نکرد
کد خبر: ۷۵۰۰
تاریخ انتشار: ۰۲ : ۱۵ - ۲۰ فروردين ۱۳۹۶
باوجود افزایش مجوزهای صنعتی و رشد پیش‌بینی اشتغال در سال 95؛

بوشهر از رتبه 27 کشور عبور نکرد

بخش صنعت، معدن و تجارت ايران با دارا بودن بيشترين سهم اقتصادي كشور، داراي تعامل گسترده‌اي با ساير بخش‌هاي اجتماعي، اقتصادي و سياسي جامعه ايران است و مي‌تواند يكي از موثر ترين پيشران‌هاي اقتصادي كشور باشد.
بامدادجنوب- جواد شکریان:
 بخش صنعت، معدن و تجارت ايران با دارا بودن بيشترين سهم اقتصادي كشور، داراي تعامل گسترده‌اي با ساير بخش‌هاي اجتماعي، اقتصادي و سياسي جامعه ايران است و مي‌تواند يكي از موثر ترين پيشران‌هاي اقتصادي كشور باشد. بنابراين آشنايي با وضع موجود، برنامه‌ها و سياست‌هاي اين بخش مي‌تواند تصوير روشني از وضعيت و توان آينده اقتصادي ايران در اختيار مخاطب قرار دهد. بخش صنعت، معدن و تجارت نه تنها مي‌تواند سهم بالايي در ساماندهي معيشت جامعه داشته باشد، بلكه مي‌تواند اقتدار و كارامدي كشور را براي دستيابي به امنيت، عدالت، رفاه، آزادي، استقلال و عزت ملي تقويت نمايد.

در همین راستا، وزارت صنعت، معدن و تجارت سالیانه گزارشی از وضعیت این سازمان در استان‌های مختلف و در مجموع کل کشور ارائه می‌دهد. بر همین اساس، در گزارش عملکرد وزارت صنعت، معدن و تجارت در سال جاری، افزایش صدور مجوزهای صنعتی، صنفی و معدنی و اشتغالزایی این مجوزها در یازده ماهه سال گذشته مورد بررسی قرار گرفت.
در این گزارش 88 صفحه‌ای که از سوی دفتر آمار و فرآوری داده‌های معاونت طرح و برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت گردآوری و تنظیم شد، آمده است: تعداد جواز تاسیس صنعتی صادرشده در یازده ماهه سال 95 نسبت به مدت مشابه در سال پیش از آن ، 4/4 درصد افزایش یافته است ، همچنین سرمایه جواز تاسیس صنعتی صادر شده در این مدت نسبت به یازده ماه 94، با رشد 6/13 درصدی همراه بوده است.
بر اساس این گزارش، در دی‌ماه سال گذشته، هزار و 526 فقره جواز تاسیس صنعتی و در بهمن‌ماه، هزار و 564 فقره جواز تاسیس صنعتی صادر شد که این شاخص با رشد 5/2 درصدی همراه بود و سرمایه مورد استفاده برای مجوزهای تاسیس صنعتی در این مدت 2/6 درصد افزایش یافت.

همچنین تعداد پروانه بهره‌برداری صنعتی صادر شده در یازده ماهه سال 95، چهار هزار و 990 پروانه بود که در مقایسه با چهار هزار و 546 پروانه صادر شده در یازده ماه سال 94، از رشد 8/9 درصدی برخوردار بود و سرمایه مورد استفاده برای این پروانه‌های صنعتی، در این مدت 1/49 درصد رشد داشت.
گفتنی است طبق آمار مقدماتی دفتر آمار و فراوری داده‌های معاونت طرح و برنامه وزارت صنعت، سرمایه مورد استفاده در پروانه‌های بهره‌برداری صنعتی در بهمن‌ماه 95، 23 هزار و 948 میلیارد ریال بود که در مقایسه با 24 هزار و 994 میلیارد ریال در دی‌ماه همان سال، 2/4 درصد کاهش پیدا کرد.
مجوزهای صنعتی صادر شده در یازده ماه 95، برای 331 هزار و 183 نفر اشتغالزایی به همراه داشت که نسبت به اشتغال 325 هزار و 412 نفر در مدت مشابه سال قبل، از رشد 8/1 درصدی برخوردار بود.
همچنین پروانه‌های بهره‌برداری صنعتی صادر شده در یازده ماه سال گذشته، برای 76 هزار 229 نفر ایجاد شغل کرد که به نسبت 66 هزار و 344 نفر اشتغالزایی در مدت مشابه سال 94، 9/14 درصد رشد داشت.

در بخش مجوزهای معدنی، تعداد پروانه‌های اکتشاف در یازده ماهه سال 95 در مقایسه با مدت مشابه سال 94، رشدی 3/13 داشت اما گواهی کشف در این مدت 8/11 درصد کاهش یافت.
همچنین پروانه بهره‌برداری از معادن در یازده ماهه سال 95، نسبت به مدت مشابه در سال 94، 7/10 درصد افزایش پیدا کرد.
گفتنی است در یازده ماهه سال 95، تعداد هفت هزار و 77 فقره کارت بازرگانی صادر شد که به نسبت شش هزار و 544 فقره کارت بازرگانی صادرشده در یازده ماهه سال 94، این شاخص 1/8 درصد رشد داشت و در این مدت صدور مجوز واحدهای صنفی 41 درصد رشد کرد.

رشد محسوس بوشهر در تعداد جوازهای صادره
نگاهی به گزارش عملکرد سازمان صنعت، معدن و تجارت کشور نشان می‌دهد که جوازهای تاسیس صادره استان بوشهر در یازده ماهه سال 94 تعداد 127 عدد بوده است که این تعداد در  یازده ماهه سال 95 با افزایش 66 درصدی به 211 فقره رسیده است که پیش‌بینی می‌شود میزان اشتغالی بالغ بر پنج هزار و 676 نفر ایجاد کند.

بر همین اساس، در ستون سرمایه مجوز و همچنین اشتغال مجوز نیز در مقابل نام استان بوشهر، درصد تغییرات مثبت مشاهده می‌شود. با این حال رتبه بوشهر در میان استان‌های کشور در سال 94، رتبه نازل 28 بوده که در سال 95 با یک پله صعود، پس از استان‌های ایلام، خراسان شمالی، خراسان جنوبی و کهکیلویه و بویراحمد در رتبه 27 کشور قرار گرفت. 
در جدول پروانه‌های بهره‌برداری صادره نیز که در یازده ماهه سال 94 تنها تعداد 15 فقره پروانه صادر شده بود، با افزایش 146 درصدی همراه بوده و در یازده ماهه سال 95 به 37 فقره پروانه رسیده است که اشتغال پیش‌بینی شده آن به 529 نفر می‌رسد.
بیشترین تعداد پروانه بهره‌برداری صادره در بین استان‌های کشور مربوط به استان تهران با 908 فقره و کمترین تعداد آن با 24 فقره به استان ایلام تعلق دارد.
گفتنی است بوشهر در میان 31 استان کشور از لحاظ تعداد پروانه بهره‌برداری صادره، با تعداد 15 فقره در سال 94 رتبه 31 (آخر) کشور را داشت که در سال 95 این رتبه بهبود یافته و به جایگاه 27 کشور رسید.
همچنین از میزان 37 پروانه‌ بهره‌برداری صادره بوشهر تعداد 23 پروانه مربوط به پروانه بهره‌برداری ایجادی و 14 پروانه نیز مربوط به پروانه بهره‌برداری توسعه‌ای است که این استان در بخش پروانه‌های بهره‌برداری صادره ایجادی رشد 91 درصدی و در بخش پروانه‌های بهره‌برداری صادره توسعه‌ای رشد 366 درصدی داشته است.

نظرات بینندگان