صدا و سیما چهره بسیار بدی بجا گذاشته است
کد خبر: ۷۵۱۳
تاریخ انتشار: ۵۳ : ۱۳ - ۲۱ فروردين ۱۳۹۶
فاطمه راکعی در گفت‌وگو با بامداد جنوب؛

صدا و سیما چهره بسیار بدی بجا گذاشته است

پخش مکرر نماز جماعت یکی از کاندیداهای ریاست جمهوری از تلویزیون پس از اجتناب از پخش سخنرانی حسن روحانی در همایش اقتصاد مقاومتی و توسعه روستایی، نشان می‌دهد که این رسانه چه رویکردی را در انتخابات پیش رو اتخاذ خواهد کرد
بامدادجنوب- مریم خوئینی:
پخش مکرر نماز جماعت یکی از کاندیداهای ریاست جمهوری از تلویزیون پس از اجتناب از پخش سخنرانی حسن روحانی در همایش اقتصاد مقاومتی و توسعه روستایی، نشان می‌دهد که این رسانه چه رویکردی را در انتخابات پیش رو اتخاذ خواهد کرد اتفاقی که البته غیر قابل پیش‌بینی نبود. اکنون نیز در کنار بخش‌های خبری پربیننده‌ای مانند خبر ساعت هشت و نیم شبکه دوم سیما به برنامه‌ای برای پوشش خبری تشکل‌هایی همچون «جمنا» تبدیل شده‌اند طرح سوالی مبنی بر این‌ مضمون «‌کدام گزینه ناراحت‌کننده‌تر است ترور دانشمندان یا باقی ماندن تحریم‌ها» بار دیگر دولت یازدهم را مورد هجمه قرار داد.

فاطمه راکعی فعال سیاسی و نماینده اسبق مجلس ششم در گفت‌وگو با بامداد جنوب، در این‌باره گفت: متاسفانه بیش از یک دهه است که صدا و سیما که بنا بر تاکید امام خمینی می‌توانست دانشگاهی باشد برای طرح موضوعات گوناگون فرهنگی، سیاسی و اقتصادی به یک وسیله تبلیغاتی در اختیار جریان خاص سیاسی قرار گرفته است.
به گفته راکعی مسوولان صدا و سیما به رغم تذکر دلسوزان، دوستان و نیروهای اصیل انقلاب و حتی اصولگرایان معتدل همان رویکرد خاص خود را در پیش گرفته‌اند و کار خودشان را انجام می‌دهند. غافل از این‌که این رویکرد در نهایت خود و جناح سیاسی مطبوع‌شان را متضرر خواهد کرد و چنان‌که می‌بینیم در حال حاضر صدا و سیما چهره بسیار بدی از خود به جای گذاشته است. 

این فعال سیاسی یادآور شد که متاسفانه هر چه به انتخابات نزدیک‌تر می‌شویم این رویکرد یکسویه صدا و سیما بیشتر به چشم می‌آید، چراکه با توجه به نتایج انتخابات خردادماه سال 92 و همچنین انتخابات سال گذشته، نگران تکرار پیروزی اصلاح طلبان هستند و سعی دارند با این رویکرد مانع پیروزی مجدد روحانی شوند
راکعی در ادامه با بیان این‌که روحانی و تیم همراهش چهار سال پیش یک برهوت را تحویل گرفته‌اند، گفت: حسن روحانی و دولتمردانش که در سال‌های گذشته زحمات زیادی کشیده‌اند، حق دارند که در یک رقابت سالم برای حضور مجدد در قدرت تلاش کنند و پیگر برنامه‌ها و ایده‌هایشان در چهار سال دوم باشند.
گفتنی است این رویکرد، واکنش نمایندگان مجلس را هم در پی داشت. روز گذشته بار دیگر طرح نظارت بر سازمان صدا و سیما در مجلس شورای اسلامی مطرح شد. علی مطهری، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در موافقت با طرح اداره و نظارت بر سازمان صدا و سیما گفت: بعد از بازنگری قانون اساسی شورای سرپرستی از بین رفت و رئیس سازمان از سوی رهبری تعیین می‌شود و بنابر‌این لازم بود قانون اداره صدا و سیما که از سال ۶۸ به بعد اصلاح نشده، مورد بازنگری و اصلاح قرار گیرد.
به گفته مطهری قانون خط مشی و اصول برنامه‌های سازمان صدا و سیما در اوایل انقلاب تصویب شده و قانون خوبی است، کلیاتی را به لحاظ پایبندی صدا و سیما به صورت اصول کلی اخلاقی بیان کرده است. با این حال قانون اداره صداوسیما در سال ۵۹ یعنی بعد از بازنگری در قانون اساسی و پس از آن اصلاح نشده و این در حالی است که در بازنگری قانون اساسی، درباره اداره صدا و سیما تغییراتی ایجاد شده است. بنا بر قانون اساسی اولیه، سازمان صدا و سیما دارای شورای سرپرستی مرکب از نمایندگان قوای سه‌گانه بود که این شورا مدیرعامل سازمان را تعیین می‌کرد.

مطهری با بیان این‌که بعد از بازنگری قانون اساسی شورای سرپرستی از بین رفت و رئیس سازمان از سوی رهبری تعیین می‌شود، بنابراین لازم بود قانون اداره صدا و سیما که از سال ۶۸ به بعد اصلاح نشده، مورد بازنگری و اصلاح قرار گیرد، تاکید کرد: در حال حاضر سازمان صدا و سیما بدون قانون اداره می‌شود. در واقع بعد از بازنگری قانون اساسی با مجوزی که رهبری به رئیس وقت صدا و سیما دادند، این سازمان اداره می‌شود.
نماینده مردم تهران در مجلس دهم با اشاره به تجارب خود در مورد نظارت بر صدا و سیما تصریح کرد: بنده دو دوره نماینده قوه مقننه در شورای نظارت بوده‌ام و همواره به عینه مشاهده کرده‌ام که نظارت این شورا تاثیرگذار نیست و انتقاداتی که از سوی شورای نظارت به رئیس سازمان ارسال می‌شود، بدون پاسخ می‌ماند و صرفا در صورتی که کار به رسانه‌ها کشیده شود، پاسخی خواهد داشت. بنابراین لازم است قانون نظارت بر سازمان صدا و سیما اصلاح شود و از این جهت طرحی را با عنوان اداره و نظارت بر صداوسیما تهیه کردیم و کار کاشناسی لازم در مورد آن انجام شده و با مدیران سازمان، روسای قبلی و مرکز پژوهش‌ها نیز مشورت‌هایی صورت گرفته است.
گفتنی است با اتفاقات اخیر بعید به‌نظر می‌رسد که رویکرد سازمان صدا و سیما که در شبکه‌های مجازی به نام رسانه ملی خوانده می‌شود، تغییر کند.

نظرات بینندگان