تماشاگران ایرانی رعایت کنند
کد خبر: ۷۵۳۳
تاریخ انتشار: ۵۴ : ۱۶ - ۲۳ فروردين ۱۳۹۶
ذائقه ایرانی مقابل دستور پخت جدید AFC؛

تماشاگران ایرانی رعایت کنند

بخشنامه انضباطی جدید کنفدراسیون فوتبال آسیا به یک نگرانی بزرگ برای فوتبال ایران تبدیل شده و مشخص نیست هواداران ایرانی تغییر ذائقه خواهند داد یا به مقابله با این بخشنامه بر می‌خیزند.
 رئیس فدراسیون فوتبال ایران روز گذشته در یک نشست خبری از بخشنامه انضباطی AFC که‌ درباره مباحث انضباطی، رفتار تماشاگران و نحوه حضور هواداران است، پرده برداشت. در واقع مهدی تاج با مشاهده این بخشنامه، خطر را احساس کرده و دست به دامن رسانه‌ها شد تا میزان خطری که فوتبال ایران را تهدید می‌کند به گوش هواداران برساند. رئیس فدراسیون از مسائلی گفت که شاید تاکنون کمتر هوادارای به جرائم مالی آن فکر کرده بود. جرائم ای که می‌تواند داد فوتبال ایران را در بیاورد.
با نگاهی کوتاه به فهرست جرائم AFC می‌توان متوجه درستی نگرانی رئیس فدراسیون فوتبال از بابت تخلف‌هایی که در آینده می‌تواند فدراسیون را در مضیقه قرار دهد، شد. در این بخشنامه، AFC به قدری میزان جریمه‌ها را افزایش داده که هر بطری آب معدنی که به سمت زمین پرتاب شود، برای فدراسیون 55 هزار دلار آب می‌خورد.

اما ماجرا  از آنجا بعد شروع شد که هواداران ایران روز هشتم فروردین در حالی که می توانستند از پیروزی تیم ملی‌شان لذت ببرند و به جشن و پایکوبی بپردازند، با پرتاب نارنجک، روش دیگری برای ابراز خوشحالی انتخاب کردند. تا آنجا که برخورد نارنجک کنار پای داور کنار، موجب ترس و وحشت ناظر و داوران بازی شد. کمک داور سنگاپوري پس از گل ايران و برخورد نارنجک با زمين و برخورد اشياي ناشي از انفجار نارنجک با پشت سر و گوشش، به داور وسط اعلام مي‌کند که بازي شرايط برگزاري را ندارد و بهتر است تعطيل شود. داور بازي هم اول تصميم به توقف بازي مي‌گيرد اما دستگیری خاطیان این اتفاق تا حدودی وضعیت را سفید می‌کند اما هیچ چیزی مانع از گزارش مفصل ناظر بازی علیه فدراسیون فوتبال ایران نمی‌شود.
البته فیفا به ایران تذکر داده که در صورت تکرار هرگونه اتفاق خلاف قانون ازجمله پرتاب نارنجک، ایران را از حضور هوادار در بازی‌های خانگی محروم می‌کند. این اتفاق از سوی هواداران ایرانی نقض قانون فیفا بوده است و به همین دلیل فیفا به ایران تذکر جدی داده تا مسوولان فوتبال ایران مانع تکرار این گونه اتفاقات شوند‌ وگرنه ایران با ممنوعیت ورود هوادار در بازی تیم‌های ملی رو‌به‌رو می‌شود. که این اتفاق شایدباعث شود هواداران ایرانی نتوانند در بازی مقابل ازبکستان در صورت سخت‌گیری فیفا به ورزشگاه بیایند‌.

اما آيا فيفا تنها يک تذکر جدي به فدراسيون فوتبال ايران داده است؟ مطمئنا ماجرا فقط يک تذکر جدي نيست. واقعيت اين است که فيفا براي فدراسيون فوتبال ايران پس از بازي ايران - قطر که در دقايق پاياني منجر به اتفاقات تلخي شد، پرونده‌اي باز کرده است. ناظر بازي ايران - قطر، گزارشي عليه تماشاگران ايراني نوشته و همين باعث باز شدن يک پرونده جدید شده است.
اما فقط بازي ايران - قطر نبود که باعث باز شدن پرونده شد. ناظر بازي ايران - کره جنوبي هم گزارشي عليه فدراسيون فوتبال ايران تنظيم کرد و حتي در بازي سوريه - ايران در مالزي، تماشاگران ايراني به سمت تيم داوري و چند بازيکن سوري بطري‌هاي آب معدني پرتاب کردند و همين دستمايه يک گزارش ديگر عليه تماشاگران ايراني و فوتبال ايران شد.
نکته جالب این است که تیم ملی در این دیدارها به پیروزی رسید و هیچ توجیهی برای این رفتار از سوی هواداران وجود نداشته و حریف مقابل تیم ملی هم هیچ رفتار شیطنت‌آمیزی را مرتکب نشده که هواداران به‌خاطر آن عصبانی شوند. به گفته تاج رفتار هواداران در این دیدار می‌تواند جریمه‌ای در حدود 200 هزار دلار (‌752 میلیون تومان) برای فدراسیون در بر داشته باشد. علاوه بر این تاج از احتمال محرومیت‌های مختلف دیگر نیز خبر داد.
این بازی نشان داد که نظارت یگان‌های ویژه برای جلوگیری از ورود مواد محترقه به ورزشگاه در حد کافی نیست و از چند روز قبل از بازی باید راهکارهای دیگری برای این کار اتخاذ کنند اما بی شک تا زمانی که هواداران خواهند، هیچ چیز نمی‌تواند جلوی این کار را بگیرد.
اگر AFC فقط به جریمه مالی اکتفا کند، باز هم فدراسیون به ازای هر بازی مبلغی در حدود 200 هزار دلار جریمه‌ خواهد شد که عدد کمی نیست و تیم ملی با این میزان می‌تواند یک اردوی خارجی خوب را پشت سر بگذارد. علاوه بر این فدراسیون فوتبال برای حضور هواداران در دیدار با چین، قید درآمد حدودا 700 میلیون تومانی خود را زد و از طرفی حالا باید حدود 700 میلیون تومان جریمه شود.

شاید تا به امروز فوتبال ایران به‌خاطر داشتن هواداران پر شور و علاقه‌مند به خود بالیده است اما اکنون این سوال پیش آمده که آیا حمایت هواداران به‌نفع فوتبال ایران است یا نه؟
قطعا تا زمانی که مسابقات لیگ برتر از این اتفاقات پاک نشود، در بازی‌های ملی هم شاهد تکرار این اتفاقات خواهیم بود. وقتی در ورزشگاه‌های ایران با آجر و سنگ از تیم مهمان پذیرایی می‌کنند و با فحاشی و انداختن لیزر عرصه را برای حریف تنگ می‌کنند، این اتفاقات در بازی‌های رسمی فیفا هم اتفاق می‌افتد و کشورهایی مانند عربستان به‌راحتی از این اتفاق سود لازم را هم می‌برند و در کنار آن فدراسیون فوتبال هم متحمل ضرر‌های مالی هنگفت می‌شود.
این اتفاق نیاز به فرهنگ‌سازی درست دارد؛ شاید این بار اقدام AFC آغاز‌گر یک فرهنگ درست باشد. فرهنگ اجباری اقدامی بود که چند سال قبل راهنمایی و رانندگی با افزایش جرائم رانندگی بستن کمربند ایمنی را به یک اصل پیش از رانندگی تبدیل کرد.
حال باید گفت هواداران ایرانی با چالشی روبه‌رو شده‌اند که موفقیت و سربلندی در آن به خودشان بستگی دارد. امروز همانند روزهایی که فوتبال ایران نیازمند حضور هواداران در ورزشگاه‌ها بود، همان قدر هم نیازمند رعایت مواردی است که AFC نسبت به آنها حساس شده است.

برچسب ها: ورزش ، فوتبال ، AFC ، تماشاگران
نظرات بینندگان