
بامدادجنوب- مریم خوئینی:
انتخابات دوازدهمین دوره ریاستجمهوری اکنون وارد فاز جدیدی شده است. همه مردان اصولگرا در مقابل حسن روحانی به صف ایستادهاند تا او در این دوره بهراحتی بر کرسی ریاستجمهوری تکیه نزند. از سوی دیگر نیز البته اعتدالگرایان و اصلاح طلبان با رونمایی از اسحاق جهانگیری بهعنوان کاندیدای ریاستجمهوری مهمترین تاکتیک انتخاباتی خود را به نمایش گذاشتند، چراکه با حضور جهانگیری روحانی در مناظرهها تنها نخواهد ماند. همین مساله باعث میشود که انتخابات پیش رو تفاوتهایی با انتخابات ادوار گذشته داشته باشد. در این میان یک عضو هیاترئیسه شورایعالی انتخاباتی اصلاحطلبان، در تشریح نحوه تصمیمگیری برای کاندیداتوری اسحاق جهانگیری میگوید؛ پس از بحثهای فراوان در شورایعالی انتخاباتی اصلاح طلبان روحانی به اتفاق آراء بهعنوان کاندیدای اصلاح طلبان برای انتخابات ریاستجمهوری تعیین شد که در همان جلسه اعضای شورایعالی معتقد بودند که باید از ظرفیت انتخابات برای معرفی چهرههای اصلاح طلب نیز استفاده شود.
حسین مرعشی در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه شورایعالی این اختیار را به هیاترئیسه داد، گفت: در جلسات هیاترئیسه پنج نفر از شخصیتهای اصلاحطلب بهعنوان افراد مناسب برای حضور در انتخابات تعیین شدند. این پنج نفر آقایان جهانگیری، ظریف، زنگنه، بی طرف و ملک زاده بودند.
به گفته مرعشی سایرین خودشان آمادگی نداشتند و آقای روحانی و آقای خاتمی در رفت و برگشت اطلاعات تاکید داشتند که فردی حتما در صحنه باشد تا این مسیر را با اطمینان پشت سر بگذاریم.
وی با بیان اینکه این لیست با بزرگان اصلاحطلب خارج از شورایعالی مانند علمای روحانیون مبارز نیز به مشورت گذاشته شد، تاکید کرد که در این رابطه به طور خاص با آقایان خاتمی، موسویخوئینیها و نوری صحبت شد و در همه موارد تاکید بر این بود که پس از صلاحدید آقای روحانی رئیسجمهور اقدام شود. بر همین اساس در جلسهای متشکل از من، آقای موسویلاری و آقای کمالی و بعضی دیگر از اعضای هیاترئیسه در این رابطه صحبت شد و بهطور مفصل مباحث را مطرح کردیم و از آن لیست پیشنهادی اصلاح طلبان، آقای روحانی، آقای جهانگیری را مناسب دانستند و ایشان نیز بنا به خواست شورای عالی اصلاح طلبان، شخصیتهای بزرگی مانند خاتمی، موسوی خوئینیها، نوری، عارف و نهایتا با تائید حسن روحانی در انتخابات ریاستجمهوری ثبتنام کردند.
این فعال سیاسی معتقد است نامنویسی جهانگیری در انتخابات به منظور همراهی کردن روحانی، جزء آخرین توصیههای مرحوم آیتالله هاشمی بود وحتی پیش از فوت خود از آقای جهانگیری بهعنوان چنین گزینهای اسم میبردند. در نهایت این امر با وحدت جبهه اصلاحات و با هماهنگی رئیسجمهور محقق شد.
در این میان دیگر چهرههای اصلاحطلب نیز معتقد هستند که جهانگیری در روز پایانی نامنویسی کرد تا در کنار روحانی در مناظرهها تقسیم کار کنند.
محمدرضا عارف رئیس فراکسیون امید در مورد نامزدی اسحاق جهانگیری در انتخابات ریاستجمهوری دوازدهم در کنار روحانی، گفت: نامزدی معاون اول دولت یازدهم تصمیم شورایعالی اصلاح طلبان بود. ما تصمیم گرفتیم به جز آقای روحانی نامزد دیگری در انتخابات داشته باشیم که آقای جهانگیری هم قبول کردند.
به گفته عارف این دو قطعا در یک گروه هستند و در مناظرهها تقسیم کار میکنند و عملکرد دولت را توضیح و تشریح میکنند.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه امیدواریم با حضور جهانگیری فضای انتخابات گرم شود تاکید کرد که کاندیدای اصلی ما در انتخابات روحانی است. شورایعالی اصلاح طلبان رای به نامزدی نهایی روحانی داده است.
گفتنی است در کنار جهانگیری، محسن رهامی دیگر چهره اصلاحطلب نیز برای ورود در این عرصه نامنویسی کرده است چهرهای که البته مقابل روحانی قرار نخواهد گرفت.
عارف در واکنش به نامزدی محمد هاشمی و محسن رهامی میگوید: آنها همانطور که گفتهاند مستقل وارد انتخابات شدهاند. حضور آنها باعث نمیشود ما نگران رای روحانی باشیم چون او شرایط خوبی دارد و امیدواریم با رای بالایی بازهم رئیسجمهور شوند. همچنین امیدواریم در جریان مناظرههای انتخاباتی روحانی و جهانگیری از عملکرد دولت دفاع و برنامههای خود را بهخوبی ارائه دهند.
گفتنی است برخی پیش بینی کرده اند که نامنویسی گروهی از جمله وزرای دولت نهم و دهم از سوی دیگر دو چهره اصولگرا از استان خراسان نیز به همین منظور است آنها نیز تصمیم دارند بهصورت گروهی در مناظرهها حضور یابند.