من در فیلم‌هایم به‌دنبال بوشهرنگاری نیستم اما...
کد خبر: ۷۶۱۷
تاریخ انتشار: ۰۳ : ۱۷ - ۲۹ فروردين ۱۳۹۶
احسان عبدی‌پور در اکران عمومی «تیک‌آف» در سینما «فردوس»:

من در فیلم‌هایم به‌دنبال بوشهرنگاری نیستم اما...

«تیک‌آف» دومین ساخته احسان عبدی‌پور است. نخستین تجربه این کارگردان جوان بوشهری «تنهای‌تنهای تنها» نام داشت که با استقبال بسیار خوبی روبه‌رو شد و در این فیلم میثم فرهومند با لهجه شیرین بوشهری به‌زیبایی درخشید.
بامدادجنوب- الهام بهروزی:
فیلم سینمایی «تیک‌آف» به‌کارگردانی احسان عبدی‌پور، هنرمند و کارگردان بوشهری است که پیش از این نام این فیلم «آه ای‌عبدالحلیم» نام داشت. این فیلم در سال 94 در بوشهر فیلمبرداری شد و سرگذشت چند جوان را روایت می‌کند. خلاصه داستان این فیلم به این شرح است: «فائز، مسیح، آتنا و حمزه، روزهای کسالت‌بار و خموده حوالی سی سالگی‌شان را پشت سر می‌گذارند. ورود شیرزاد که پنج سال است زندگی‌اش را روی دریا و درون کشتی می‌گذراند، همراه با یک کشتی فرانسوی، اتفاقی و ناخواسته ریتم زندگی‌شان را عوض می‌کند». 
«تیک‌آف» دومین ساخته احسان عبدی‌پور است. نخستین تجربه این کارگردان جوان بوشهری «تنهای‌تنهای تنها» نام داشت که با استقبال بسیار خوبی روبه‌رو شد و در این فیلم میثم فرهومند با لهجه شیرین بوشهری به‌زیبایی درخشید. همچنین عبدی‌پور با تولید این فیلم موفق شد جایزه خلاقیت و استعداد درخشان ویژه فیلمسازان اول را از جشن انجمن منتقدان سینمای ایران در سال ۱۳۹۲ کسب کند. حال این کارگردان جوان و باانگیزه بعد از گذشت دو سال انتظار، دومین اثر خود را به نمایش می‌گذارد. در فیلم تیک‌آف برخلاف نخستین تجربه سینمایی وی -که بازیگران بومی و گمنام در آن به ایفای نقش پرداختند- بازیگرانی چون پگاه آهنگرانی، مصطفی زمانی، رضا یزدانی و سوگل قلاتیان بازی می‌کنند. تهیه‌کنندگی این فیلم را طهورا ابوالقاسمی برعهده داشته است. 

به گزارش ایسنا، روز گذشته (28 فروردین‌ماه) فیلم سینمایی «تیک‌آف» در آستانه‌ اکران عمومی خود با حضور عوامل این فیلم در سالن سینما «فردوس» موزه سینما رونمایی شد. منیژه حکمت در این نشست خطاب به دست‌اندرکاران «تیک‌آف» گفت: برای ساخت این فیلم به شما تبریک می‌گویم و این را هم اضافه می‌کنم که نجابت شما ستودنی است، اگر من چنین فیلمی داشتم آن را در خیابان به نمایش می‌گذاشتم، چون این فیلم از گروهی‌ آمده که نسل جوان را بهتر می‌شناسد و قومیت‌های را به‌خوبی درک می‌کند.
وی پس از پایان نمایش این فیلم با ابراز خوشحالی از این‌که به‌عنوان پخش‌کننده در کنار گروه سازنده این فیلم سینمایی است، افزود: این فیلم از یک سینمای مدرن در یک بافت درست و عمیق با لایه‌های مختلف و از نسلی که در سینما نداریم، ساخته شده است، چون همه چیز سینما الان در سطح می‌گذرد.

این کارگردان سینما با بیان این‌که من به‌عنوان مدعی‌العموم و یک کارگردان این سینما در اینجا حرف می‌زنم و به گروه سازنده «تیک‌آف» می‌گویم که نجابت شما خیلی زیاد است. کسانی که چنین فیلمی می‌سازند باید مدعی باشند و بگویند چطور حق ما ناحق می‌شود. چطور ما می‌توانیم در جشنواره نباشیم آن هم با مجموعه‌ای که از هنر ترکیب شده است، خاطرنشان کرد: این درد دارد که چرا پس از دو سال باید برای اکران چنین فیلمی دست و پا زد، در حالی که «تیک‌آف» قصه‌ای دارد که در آن پتانسیل لازم برای فروش هست.
وی در پایان با اشاره به این‌که از مردم می‌خواهم که با شروع اکران این فیلم از آن و سینمای مستقل حمایت کنند، یادآور شد: همچنین از شورای صنفی نمایش، وزارت ارشاد و مسوولان می‌خواهم که چوب لای چرخ نگذارند و بگذارند این هنر ناب را که دستپخت یک مجموعه کاربلد است، به نمایش بگذاریم تا مردم هم از آن لذت ببرند.

در بخش دیگر از این نشست احسان عبدی‌پور با اشاره به تغییرات زیادی که فیلمنامه این فیلم داشته است، گفت: این فیلمنامه فقط یک سال در ارشاد ماند و از سوی دو هیات انتخاب (جشنواره) هم رد شد. البته قصه پس تغییر فیلمنامه به سمت دیگری تغییر کرد اما جهان خوبی داشت. ضمن این‌که این قصه برای من نبود و فرد دیگری آن را نوشته است اما به‌هر حال معمولا ذهن من به‌جایی در جنوب کشور تعلق دارد و حواسم به قومیت نیست.
وی با بیان این‌که من در فیلم‌هایم به‌دنبال بوشهرنگاری نیستم اما ذهنم در آنجا می‌چرخد، ادامه داد: من وقتی «تیک‌آف» را می‌نوشتم، دلم می‌خواست آدم‌هایی که از روی صندلی سینما بلند می‌شوند و بیرون می‌روند، رخوت را کنار بگذارند و بروند تا از زندگی یک کام دیگر بگیرند.
در این نشست رضا یزدانی، پگاه آهنگرانی و سوگول قلاتیان به‌عنوان بازیگران این فیلم هم حضور داشتند که یزدانی ضمن تسلیت درگذشت عارف لرستانی در سخنانی گفت: من همیشه پیشنهاد زیادی برای بازیگری دارم و همیشه هم از آن فرار می‌کنم، مگر جایی که ارتباطی با موسیقی وجود داشته باشد و فیلم را هم دوست داشته باشم اما در این فیلمنامه هیچ ارتباط مشخصی به موسیقی وجود نداشت و قرار بود یک کلیپ کار شود اما فیلمنامه آنقدر جذاب بود و همچنین حضور عوامل و بازیگران باعث شد که به حضور در آن شک نکنم.
این خواننده با اشاره به این‌که یکی دو هفته‌ای از کارگردان خواسته بودم با من تمرین کند تا ببینم اصلا توانایی بازیگری دارم یا خیر، افزود: خیلی کارهای قبلی را دوست نداشتم و نمی‌خواستم در موقعیتی باشم که کار خود را خراب کنم البته سال‌های زیادی است که به‌واسطه خواندن تیتراژها و کار موسیقی به سینما گره خورده‌ام اما خیلی دوست دارم، اهالی سینما به این نقش من در این فیلم نظر مثبتی داشته باشند.

پگاه آهنگرانی هم در این نشست گفت: آنقدر ساخت این فیلم با اتفاقات خوب و خوشی همراه بود که به سختی به تهران برگشتیم و حتی تا مدتی با خود فکر می‌کردم که به بوشهر بروم و در آنجا یک کار و کاسبی راه ‌بیندازم.
مهتاب کرامتی که به‌عنوان تهیه‌کننده و سرمایه‌گذار در ساخت این پروژه حضور  داشته است، درباره‌ ادامه فعالیت خود در سینما گفت: برای من کار در مقام سرمایه‌گذار و تهیه‌کننده یک تجربه جدید بود. به نظرم دوستان در این فیلم بهترین کارشان را ارائه کردند و مطمئن هستم در اکران اتفاق خوبی برای فیلم می‌افتد.
وی با اشاره به این‌که الزاما قرار نیست اگر در این پروژه حضور داشتم و مستند تهیه کردم به معنی رها کردن بازیگری باشد، شاید بیشتر دلم می‌خواهد یاد بگیریم و کنار دوستان تجربه کنم، افزود: کارم گسترده‌تر شده است. ادامه کارم در حوزه فیلمسازی به اتفاق‌هایی که در سینما برای آدم رخ می‌دهد، بستگی دارد، چون شما نمی‌دانید از قبل تعیین کنید که چه کاری در آینده انجام می‌دهید، شاید کار بعدی اثر متفاوت از قبلی باشد اما با این حال به مشورت کردن اعتقاد دارم اما به هیچ عنوان خود را محدود نمی‌کنم و سعی می‌کنم تجربه کنم، چون تجربه کردن آدم را جوان و پویا نگه می‌دارد.
یادآوری می‌شود، در این نشست طهورا ابولقاسمی (تهیه‌کننده) سوادبه خسروی (نویسنده)، محسن شریفیان (موسیقی)، نیک‌زاد (فیلمبردار)، جهانگیر میرشکاری (صدابردار) هم حضور داشتند و فرهاد اصلانی و نرگس آبیار هم از جمله هنرمندانی بودند که به تماشای این فیلم نشستند.

برچسب ها: فرهنگ ، هنر ، فیلم
نظرات بینندگان