کریم جعفری:
میراثی که از دولت یازدهم به ستادهای دولت دوازدهم رسید، این روزها هم خود را نشان میدهد. همانگونه که دولت شیخ حسن روحانی رسانه نداشت، ستادهای او هم رنج نداشتن رسانه میبرند و بهنظر میرسد که کسی هم فکر این نیست که ضعف مفرط و ناتوانی فزاینده در انتقال دستاوردهای دولت یازدهم را پوشش دهد. همانگونه که بارها در خلال نوشتههای مختلف اشاره کردیم و برخی از دلسوزان هم گفتند، دولت تدبیر و امید در حوزه رسانهای کاملا بیتدبیر بود و با کمال تاسف این روزها همچنان دچار همان ضعف است که اگر کمک رسانههای مستقل و بخش خصوصی که چندان دل خوشی هم از رفتارهای مدیران و مسوولان این دولت و ستادهای فعلی ندارند، نبود، شک نداشته باشید که وضعیت رایآوری روحانی در انتخابات پیشرو بیش از این خراب بود. در روزهایی که صدا و سیما داد عدالت میزند اما کارشناسان بهخوبی رد بیعدالتی را مییابند، یا رقبای شیخ حسن روحانی که در برخی مواقع تا 50 روزنامه، مجله، خبرگزاری و سایت خبری را پشت سر خود دارند، رئیس دولت یازدهم در ارتباط گرفتن با مخاطبان چندان موفق نبوده است. حتی کسانی که مدیریت فضای مجازی رئیسجمهور مستقر را در دست دارند هم ناتوان و بیبرنامه عمل میکنند و بهخوبی میشود آثار پیروزی طرف مقابل را در حوزه رسانهای بر وی دید. در چند روز گذشته که در حال رصد عملکرد رسانهای هر شش کاندیدای ریاستجمهوری هستیم، میرسلیم حتی حمایت رسانه موتلفه را هم نداشت، هاشمیطبا هم که بر همین منوال، اردوگاه رسانهای رئیسی کاملا مشخص بود و قالیباف هم با همان 50 رسانهاش، توپخانه را برای روز مبدا مهیا کرده است. اما اینکه جهانگیری در دور اول مناظرهها از حسن روحانی پیش افتاد، مسالهای است که باید بهخوبی مورد واکاوی قرار بگیرد. با توجه به شرایط موجود در کشور، بهنظر میرسد که تاکید بسیار زیاد اعضای ستاد روحانی -که در برخی مواقع سرشان را زیر برف کرده و نمیخواهند واقعیت را ببینند- بر قدرت فضای مجازی باعث شده که آنها کلا بیخیال حوزه تبلیغات شوند، اما نمیدانند که رقبا با سازماندهی دقیق و با برنامه مدون حتی در فضای مجازی هم پیش افتادهاند.
این واقعیت که مدیریت رسانهای در دولت یازدهم ضعیف بود و همین ضعف هم به دلیل تبختر، خودخواهی و خودبزرگبینی برخی از مدیران حسن روحانی به این روزها رسیده باعث شده تا اتفاق بزرگی مانند افتتاح فاز نخست پالایشگاه میعانات گازی ستاره خلیجفارس به محاق برود و حتی رادیو تلویزیون هم نخواهد آن را به صورت موثر پوشش دهد.
نمیتوان مسائل را به صورت ریز شکافت و ناگفتهها را گفت، اما این مساله برای نگارنده مبرهن است که دست حریفان روحانی خالی نیست، آنها با برنامهای دقیق و چند ساله وارد گود انتخابات شدهاند. آنها بهزودی توپخانهاشان را گرای خاص میدهند و کوبیدن را شروع میکنند، در این میان چه کسی میخواهد پاسخ دهد؟ بامداد جنوب که در طول سه سال گذشته مورد بیشترین نامردیها و بیحرمتیها از طرف دولتیها در استان بوشهر قرار گرفته و حتی محبت دوستان تهراننشین را هم ندیده، دست و دلش برای یاری کردن میلرزد، اما وقتی پخمگی ستادهای روحانی و مدیریت قرون وسطایی و فامیلبازیهای آنها را میبیند که چگونه در حال فرصتسوزی و ترتیب امور به نحوی که چهار سال دیگر هم طاعون بر بوشهر حکومت کند، کمتر دلش به کار نمیرود.
با این حال ما آرام آرام پیش میرویم و امیدواریم شرایط بهتر شود، شاید عقلی به میان بیاید، شاید تدبیری به کار بسته شود، شاید هم دری به تخته بخورد و نگاهی عوض گردد تا دستکم ما به یک مرحلهای شدن انتخابات ایمان بیاوریم تا بعد ببینیم چه میشود کرد. بر اساس شنیدههای بامداد جنوب ستاد مرکزی آقای روحانی در تهران هم مدیریت صحیحی ندارد و در ستاد عدهای نشتسهاند که در چهار سال گذشته هم همواره خوشقیافگی خودشان را عامل پیروزی شیخ حسن میدانستند و مانند نمایندهاشان در استان بوشهر، اصلاحطلبان را سر راهی فرض میکردند. همینها این روزها هم میگویند که نیازی به رسانه و کار رسانهای نداریم، آقای روحانی خودش قدرت رایآوری دارد.
این روزها اندکی کار سختتر است، مثلا برخیها که فکر میکنند چون به فلان فرد نزدیک هستند حق دارند که بهگونهای رفتار کنند که باعث ریزش رای روحانی شود. یا وقتی تکلیف برخی از بهاصطلاح اصلاحطلبان بوشهری را میبینم که نمیدانند تکلیفشان با خودشان چیست، واقعا دچار بهت و حیرت میشوم، کسانی که برای به دست گرفتن یک ستاد دست چندم، خود را به آب و آتش میزنند و واقعا نمیدانم آخر و عاقبت چه خواهد شد.
دوباره توصیه میکنم، آنهایی که دستشان میرسد کاری کنند. حسن روحانی در طول چهار سال دولتش مظلوم واقع شد، این روزها به دلیل رفتارهای ناشی از کمتجربگی و نپختگی روسای ستادها و کسانی که پشت پرده مشغول عروسکگردانی هستند، مظلومتر است. اگر فرد یا افراد عاقلی در این مجموعهها پیدا میشوند لطف کرده و آدرس دقیق بدهند که تکلیف چیست، اگر دلشان نمیخواهد که روحانی رئیسجمهور دوازدهم باشد اطلاع دهند تا ما هم برنامهریزی دقیقتری داشته باشیم. با نگاهی به رقبا، میتوانید میزان ضعف شیخ حسن روحانی را این روزها درک کنید، وقتی یک خبر به صورت همزمان در شش خبرگزاری وابسته به نهادهای حکومتی علیه دولت منتشر میشود... .