
بامدادجنوب- مریم خوئینی:
شهروندان ایرانی در حال حاضر سیاسیترین روزهای خود را سپری میکنند. قرار است کم کم در خیل امواج تبلیغات مجازی و حقیقی با انتخاب فردی اصلح در یکی از مهمترین رویدادهای سیاسی کشور خود شرکت کنند. از سوی دیگر با جدیتر شدن فضای تبلیغاتی و برگزار شدن اولین مناظره انتخاباتی، جریانهای سیاسی بازی مهرههای خود را زیر نظر دارند. اردوگاه اصلاح طلبان مهرهای قوی به نام اسحاق جهانگیری را در کنار رئیسجمهور وقت در این کارزار دارد. کسی که در اولین مناظره اعلام کرد صدای جریان در این رقابت است اگرچه مهمترین هدفش نیز همراهی با حسن روحانی است. سیدمصطفی هاشمیطبا یکی دیگر از نامزدهای انتخابات ریاستجمهوری نیز هرچند سخنانش در هیاهو و جنجالی که جناح مقابل ایجاد کرده است کمتر شنیده میشود اما او بهنفع جریان سیاسی اصلاحطلب سخن میگوید و میتواند در کنار دو مهره دیگر اصلاحطلب و اعتدالگرا نقشی تاثیرگذار در معرفی این جریان سیاسی داشته باشد. اصحاب این جریان سیاسی در این کارزار که به خوبی میداند با اقبال عمومی مردم نیز روبهرو میشود بازی خوبی را آغاز کرده است و بیش از رقیب دیرینه خود به نتیجه بازی امیدوار است.
در مقابل اما اردوگاه اصولگرایان نتوانستد نمایش خوبی ارائه دهند، چراکه بازیشان از همان ابتدا یعنی در گردهمایی و اتحادی که قرار بود در جمنا شکل گیرد، صورت نپذیرفت و این ناهماهنگی پس از اعلام کاندیداتوری مهرهای که حساب زیادی روی آن باز کرده بودند، خود را نشان داد و حتی باعث شد یکی از نیروهای این جریان سیاسی که پیش از ثبتنام نامزدها اعلام کرده بود که در این رقابت شرکت نخواهد کرد، با وخیم شدن اوضاع پا به عرصه رقابت گذاشت و همه انتقادها را به جان خرید. حضور او گمانهزنیهای فراوان و حرف و حدیثهای بسیاری را در اصولگریان به وجود آورد. برخی معتقد بودند که دو کاندیدای اصولگرا قرار است در مناظرهها یکدیگر را پوشش دهند و در نهایت با کنار رفتن یکی به نفع دیگری شرایط یک پیروزی شیرین را فراهم کنند. اما آنچه که مردم در قاب تلویزیون دیدهاند خلاف این ایده را نشان میداد. مسالهای که آشفتگی بیشتر این جریان سیاسی را به رخ میکشد. با این حال حزب موتلفه با معرفی کاندیدا سعی کرد خود را از این حاشیهها دور کند.
محسن مهرعلیزاده عضو شورایعالی سیاستگذاری اصلاح طلبان که سابقه حضور در رقابتهای انتخاباتی دارد در اینباره میگوید؛ جمنا تصور درستی از سپهر سیاسی کشور ندارد و این را میتوان از کاندیداهایی که انتخاب کرد و صلاحیتشان احراز نشد متوجه شد.
مهرعلیزاده معتقد است رقابت اصلی بین روحانی و رئیسی خواهد بود، چراکه این احتمال وجود دارد که قالیباف بهنفع رئیسی کنارهگیری کند.
این فعال سیاسی در خصوص آرایش سیاسی فعلی کشور در آستانه انتخابات میگوید؛ همانطور که مشاهده میکنیم اشخاصی که در سیاست کشورمان بسیار شناخته شده هستند در این دوره ثبتنام کردهاند که میتوان سه محور را برای این ثبتنامها در نظر گرفت، نخست میتوان به جبهه مردمی نیروهای انقلاب (جمنا) اشاره کرد، بهنظر میرسد جمنا در برنامهریزیها موفق عمل نکرده است و نتایجی را که مد نظر داشت به دست نیاورد. جمنا تصور درستی از سپهر سیاسی کشور ندارد و از کاندیداهایی که انتخاب کرد و صلاحیتشان احراز نشد این را میتوان متوجه شد. با این حال رئیسی و قالیباف که گفته میشود نامزدهای جمنا هستند در میدان حاضر شدند که گفتمانشان مشخص است و بهنظر میرسد قالیباف در نهایت حامی رئیسی باشد و محور سوم جهانگیری و روحانی هستند که میتوان گفت هر دو در یک گفتمان سیاسی قرار دارند و قرار است مکمل یکدیگر باشند. محور سوم آقایان هاشمیطبا و میرسلیم هستند، درست است هر دو این افراد اعلام کردهاند که مستقل وارد انتخابات شدهاند اما از لحاظ فکری به یکی از این طرفین تعلق خاطر دارند.
حال باید دید که در روزهای آینده چه مسائلی میتواند بر سپهر سیاسی ایران تاثیر بگذارد و کدام یک از گروههای سیاسی آرا خاکستری را به میدان خواهند آورد.