مجالی برای اعتماد سازی یا فرصت سوزی؟
کد خبر: ۷۷۷۰
تاریخ انتشار: ۰۶ : ۱۶ - ۱۲ ارديبهشت ۱۳۹۶
کنارگذر آبپخش؛

مجالی برای اعتماد سازی یا فرصت سوزی؟

پروژه ملی بزرگراه برازجان – گناوه به طول 76 کیلومتر در سال 1387 در قالب طرح های مهر ماندگار توسط دولت دهم مصوب و عملیات اجرایی آن آغاز گردید. اگرچه قرار بود این بزرگراه تا پایان عمر همان دولت تکمیل شود اما چنین نشد تا با گذشت هشت سال سرانجام در بهمن 1394 طی آئینی از طریق ویدئوکنفرانس توسط رئیس دولت یازدهم افتتاح و مورد بهره برداری قرار گیرد.
حسین فریدونی نیا:
پروژه ملی بزرگراه برازجان – گناوه به طول 76 کیلومتر در سال 1387 در قالب طرح های مهر ماندگار توسط دولت دهم مصوب و عملیات اجرایی آن آغاز گردید. اگرچه قرار بود این بزرگراه تا پایان عمر همان دولت تکمیل شود اما چنین نشد تا با گذشت هشت سال سرانجام در بهمن 1394 طی آئینی از طریق ویدئوکنفرانس توسط رئیس دولت یازدهم افتتاح و مورد بهره برداری قرار گیرد.

علی رغم به زیر بار ترافیک رفتن این بزرگراه اما 11 کیلومتر آن که به کنارگذر آبپخش شناخته می شود، با گذشت 9 سال کماکان تکمیل نشده و رفت و آمد در این محور پرترافیک، حادثه ساز و خطرناک دو طرفه می باشد.
 
پیشتر استاندار، مدیرکل راه و شهرسازی استان و فرماندار دشتستان در اظهارنظرهای جداگانه با خبرگزاری ها از تکمیل این کنارگذر تا پایان سال 95 خبر داده بودند، وعده هایی که امید به تحقق آن با اظهارات صریح مدیر ساخت و توسعه راه‌های اداره کل راه و شهرسازی استان در بهمن ماه همان سال رنگ باخت و با چالش جدی مواجه شد.

اما اینبار در کنار وجود معارض و اقدامات مستمر برخی در تغییر مسیر کنارگذر، آنچه که از سوی عبدالحسین مشایخی به کمبود مالی پروژه تعبیر شد، مشکلی جدید پیش روی اجرای این قطعه باز کرد تا فعالیت کارگاه احداث زیر گذر موجود در این محور که چند ماه قبل و در تابستان آن سال تجهیز شده بود به یکباره متوقف و تجهیزات آن به پروژه ای دیگر منتقل شود تا گذر آبپخش در مسیر سرانجامی نامعلوم قرار گیرد.

در پی خبر و تصمیم اداره کل راه و شهرسازی مبنی بر تعطیلی کارگاه، اعتراضی گسترده از سوی شهروندان دو بخش شبانکاره و سعدآباد شکل گرفت و بدنبال آن کمپینی در شبکه های اجتماعی ایجاد شد. اعتراض ها به همین جا ختم نشد و در اظهارات مسئولان هر دو بخش خصوصا شوراها و ائمه جمعه نیز بازتاب یافت. همچنین از سویی دیگر، فعالان اجتماعی و رسانه مناطق یاد شده با به تصویر کشیدن ابعاد تعطیلی کنارگذر و حوادث بیشماری که طی این سال ها برای هموطنان خصوصا شهروندان این مناطق رخ داده و موجبات جرح، فوتی و خسارات مالی متعدد را فراهم ساخته، تلاش نمودند مسئولان را به پاسخگویی و پیگیری بیشتر برای تامین اعتبار پروژه و از سر گیری عملیات اجرایی آن متقاعد و همراه سازند.

در واکنش مسئولان به این نارضایتی ها، نماینده مردم دشتستان در مجلس شورای، مدیرکل اداره راه و شهرسازی و بالاخره استاندار در مقام پاسخگویی برآمدند. آقای سعادت در جمع مردم سعدآباد اظهار داشت: پروژه ای که از قبل توسط کارشناسان مطالعه و بررسی شده تحقیقاً و یقیناً اجرایی خواهد شد. هیچکس حق دخالت و ممانعت برای پروژه ای که از قبل مطالعه و هزینه شده را ندارد و این قول را به شما مردم خوب و فرهنگی سعدآباد می دهم که به زودی این پروژه از سر گرفته خواهد شد.

از سویی فرزاد رستمی در گفتگو با برنامه رادیویی پژواک صداوسیمای مرکز بوشهر گفت: علت تعطیلی فقط بخاطر محدودیت مالی بوده که قرارگاه خاتم پیمانکار آن می باشد و ان شاء الله به محض نقدینگی اسناد خزانه مجددا زیرگذر فعال می شود. رستمی که به دعوت اعضای کمپین در جمع معترضان حاضر شده بود در توضیح بیشتر افزود: با پیمانکار مذاکره داشته ام  و گفتم که سوء تفاهماتی پیش آمده و باید هرچه زودتر کارگاه را فعال کنید و امید داریم که  بتوانیم حداقل از زیرگذر به سمت میاندشت را تا پایان سال آماده کنیم. البته یک آبرو در مسیر داریم که هنوز ساخته نشده و ممکن است کمی کارمان را طولانی تر نماید.

مصطفی سالاری نیز در واپسین روزکاری سال قبل در جلسه ای از سری نشست های هم اندیشی توسعه شهرهای استان که به شهر شبانکاره اختصاص یافته بود در پاسخ به یکی از معتمدان و فعالان که خواستار اظهار صریح و تعیین تکلیف درباره پروژه کنارگذر آبپخش شده بود، اظهار داشت: اگرچه عملیات اجرایی پروژه چهارخطه شدن مسیر فعلی در حال اجراست اما به منزله تعطیلی کنارگذر نیست و قطعا کنارگذر آبپخش اجرا خواهد شد. 

به هرحال سال 95 با همه قول و وعده ها در به سرانجام رساندن قطعه جامانده از بزرگراه در همان حد وعده باقی ماند تا اینکه مدیرکل اداره راه و شهرسازی استان در بیستم فروردین ماه سال جاری در گفتگو با خبرگزاری تسنیم از تخصیص 218 میلیارد تومان به بزرگراه برازجان - گناوه و دیلم خبر داد و افزود: این بزرگراه یکی از نقاط مهم و پرتردد استان بوشهر است که تکمیل این قطعه در کاهش حوادث و تصادفات و افزایش ایمنی مسیر نقش بسیار مهمی دارد و بزودی مورد افتتاح رسمی قرار می‌گیرد. 

با اظهارات اخیر فرزاد رستمی و برطرف شدن منابع مالی پروژه، در گام نخست با بهره برداری از 7 کیلومتر کنارگذر حدفاصل زیرگذر تا روستای میاندشت که زیرسازی انجام و آبرو نیز احداث شده، قطعا می تواند باعث کاهش نارضایتی ها، افزایش امیدواری و ترمیم اعتماد تضعیف شده مردم گردد.

آیا مدیران اجرایی دولت تدبیر و امید در استان با تسریع در بهره برداری بخشی از کنارگذر آبپخش تا قبل از انتخابات پیش رو زمینه همراهی و جذب مجدد آراء حامیان و هواداران سابق دولت تدبیر و امید در این دو بخش بزرگ و پرجمعیت را فراهم خواهند آورد؟ پاسخ به این سوال تا حدودی به میزان شناخت و درک موقعیت از سوی مسئولان استان و اهتمام جدی آنها در اعتماد سازی و یا عکس آن امهال و مجالی برای فرصت سوزی بستگی دارد. باید منتظر ماند و دید چه تدبیر کارگشایی در این بزنگاه حساس صورت خواهد گرفت.

نظرات بینندگان