
مولف کتاب «بوشهر دیر، بوشهر دور» در این آیین با تقدیر از حمایتهای منطقه ویژه پارس برای چاپ اثرش گفت: مهمترین چیزی که در تولید و انتشار این اثر نقش داشت، حمایت مالی بود. در حالی که به دستگاههای مختلف برای حمایت از این اثر مراجعه کردیم ولی از سوی نهاد فرهنگی استان هم حمایتی انجام نشد ولی منطقه ویژه پارس از این اثر حمایت کرد.
اسماعیل جاشویی با بیان اینکه در این اثر تلاش شده تا بناهای تاریخی بوشهر به نمایش کشیده شود و امیدوار هستیم اثری ماندگار برای معماری بوشهر باشد و بتوانیم از تخریب این بناها جلوگیری کنیم، افزود: این اثر از نظر اسنادی دارای جایگاهی مناسب است و بناهایی در این کتاب به تصویر کشده شده است که ممکن تا سالهای آینده اثری از آنها نمانده باشد. اگر این اثر کمک کند که حتی جلوی تخریب یکی از این بناهای تاریخی هم گرفته شود، بسیار ارزشمند خواهد بود.
خلیج فارس مهد زندگی است
عبدالمجید زنگویی یکی از شاعران بوشهر نیز در این آیین گفت: منطقه ویژه پارس همواره از آثار تاریخی و فرهنگی و هنری حمایت ویژهای داشته است. نهادهای فرهنگی استان بوشهر به علت محدودیتهای مالی و بودجهای که دارند، گاه نمیتوانند از آثار هنری حمایت کنند ولی مسوولان منطقه ویژه پارس دست هنرمندان استان بوشهر را گرفتهاند.
وی همچنین در ادامه سخنان خود ضمن عرض تبریک بهمناسبت روز ملی خلیج فارس، ادامه داد: خلیج فارس مهد زندگی است و چشمهای طماع همواره بهدنبال سیطره بر این نقطه بوده است و مردمان استان بوشهر بهخوبی در مقابل استعمارگران ایستادند و آنها را بیرون کردند. مردم این دیار هیچگاه اجازه نخواهند داد که هیچ مهاجمی به خلیج فارس نظر بیندازد.
چاپ 14 کتاب با حمایت ویژه مهدی یوسفی در دو سال گذشته
رئیس پژوهش و فناوری سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس هم در آیین رونمایی از کتاب «بوشهر دیر، بوشهر دور» گفت: در تلاش هستیم بهصورت ویژه از آثار و برنامهها و حرکتهای فرهنگی و هنری حمایت کنیم و در این راستا طرحهای خوبی هم اجرا شده است.
خشایار پورمحمد شاهینی در ادامه با تاکید بر اینکه باید تلاش کنیم که آثار و مفاخر فرهنگی بهصورت جاوادنه باقی بماند، افزود: سازمان منطقه ویژه پارس همواره در حمایت از فرهنگ و هنر استان بوشهر پیشقدم بوده است و حمایت خوبی انجام داده است.
وی با بیان اینکه با حمایت ویژه مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس و همت بلند اعضای فرهیخته شورای پژوهش در دو سال گذشته بالغ بر ۱۴ عنوان کتاب مورد حمایت این سازمان قرار گرفت است، خاطرنشان کرد: کتاب «بوشهر دیر، بوشهر دور» از جمله کتابهایی است که در اولین نوبت چاپ خود به همت سازمان منطقه ویژه حمایت و به علاقهمندان عرضه شده است. این کتاب پژوهشمحور از معماری بندر بوشهر روایت میکند که در قالب عکس و از دریچه دوربین «اسماعیل جاشویی» از هنرمندان توانمند به علاقهمندان و پژوهشگران این حوزه تقدیم شده است.
پورمحمدشاهینی در تشریح بخشهای مختلف این کتاب به بخش بناها و عمارتهای تخریب شده، اشاره کرد و افزود: یکی از نکات قابل توجه در این کتاب بخشی است که به تصاویر تحلیلی بناهایی میپردازد که متاسفانه تخریب شدهاند و از این زاویه این کتاب میتواند مرجع مناسبی برای پژوهشگران حوزه معماری باشد.
برگزاری مراسم روز خلیج فارس را نباید تنها وظیفه دولت بدانیم
مدیرکل مرکز اسناد و کتابخانه ملی استان بوشهر هم در این آیین گفت: در سالهای گذشته برنامههای مختلفی بهمناسبت گرامیداشت روز خلیج فارس در استان بوشهر برگزار میشد ولی در یکی دو سال اخیر شاهد کویر برنامههای روز خلیج فارس در استان هستیم.
غلامحسین نظامی به اهمیت خلیج فارس اشاره کرد و افزود: بوشهر تا ۱۵۰ سال پیش مرکز بنادر و جزایر خلیج فارس بوده است و حکمرانی جزایر و بنادر جنوبی کشور از دیلم تا جاسک با حکمران بوشهر بوده است.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه برگزاری مراسم روز خلیج فارس را نباید تنها وظیفه دولت بدانیم، بلکه مردم نیز باید در این راستا تلاش داشته باشند و برنامههایی را به این مناسبت برگزار کنند که متاسفانه امسال شاهد آن نبودیم، تصریح کرد: بزرگداشت خلیج فارس پاسداشت زندگی است؛ خلیج فارس صحنه مقاومت و رشادت و دلیرمردی مردم این دیار برای حفظ مرزبوم ایران عزیز بوده است.
مدیرکل مرکز اسناد و کتابخانه ملی استان بوشهر با اشاره به اینکه بوشهر در گذشته در زمینههای مختلف دارای جایگاه ویژه و خاص بوده است، بیان کرد: بوشهر در سالهای گذشته دارای سینما و تئاتر و نشریه و... بود و پیشرفتهتر از دیگر نقاط بود و باید تلاش شود که امروز نیز این جایگاه ایجاد شود.
نظامی با بیان اینکه مساله امروز ما بر سر نام خلیج فارس نیست و همه دانشمندان و اندیشمندان عربی نیز حقیقت را میدانند و به نام خلیج فارس اذعان دارند، ادامه داد: امروز باید آن گذشته درخشان در کنار خلیج فارس احیا شود و راههای برونرفت از وضعیت فعلی شناسایی شود.
مدیرکل مرکز اسناد و کتابخانه ملی استان بوشهر با تاکید بر اینکه خلیج فارس امروز به آرامش نیاز دارد، افزود: اجرای کارهای فرهنگی، جشنوارههای فرهنگی و نمایشگاه کتاب و ... میتواند نقش مهمی در ایجاد آرامش در خلیج فارس داشته باشد. همچنین انجام همکاریهای مشترک فرهنگی با کشورهای همسایه در حوزه خلیج فارس میتواند زمینهساز توسعه سیاسی و بهبود روابط نیز باشد و باید در این مسیر گام برداریم.