وام خانه‌اولی‌ها 200 میلیون تومان شد
کد خبر: ۷۸۰۵
تاریخ انتشار: ۱۱ : ۱۵ - ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۶
افزایش سقف وام مسکن بدون سپرده؛

وام خانه‌اولی‌ها 200 میلیون تومان شد

شورای پول و اعتبار در راستای کمک به رونق تولید و اشتغال در جامعه و به‌منظور تقویت تامین مالی بخش مسکن و افزایش قدرت خرید مسکن خانوارها با افزایش سقف تسهیلات بدون سپرده به زوجین به ۱۲۰ میلیون تومان موافقت کرد.
شورای پول و اعتبار در راستای کمک به رونق تولید و اشتغال در جامعه و به‌منظور تقویت تامین مالی بخش مسکن و افزایش قدرت خرید مسکن خانوارها با افزایش سقف تسهیلات بدون سپرده به زوجین به ۱۲۰ میلیون تومان موافقت کرد. وام‌گیرندگان از محل اوراق گواهی حق تقدم استفاده از تسهیلات مسکن، علاوه بر سقف‌های مصوب از محل اوراق می‌توانند در حالت انفرادی۱۰ میلیون و زوجین تا ۲۰ میلیون تومان وام بدون سپرده بگیرند.
بر اساس تصویب شورای پول و اعتبار، سقف تسهیلات بدون سپرده جعاله مسکن برای یک پلاک ثبتی از سوی بانک‌های تجاری و بانک مسکن به ۲۰۰ میلیون ریال افزایش یافته و همچنین با اعطای تسهیلات خرید مسکن بدون سپرده به زوجین از سوی بانک‌های تجاری و بانک مسکن بر روی یک پلاک ثبتی، مشروط به رعایت تعادل منابع و مصارف بانک موافقت می‌شود. سقف این مبالغ برای شهر تهران معادل هزار میلیون ریال (هریک از زوجین حداکثر ۵۰۰ میلیون ریال)، مراکز استان و شهرهای بالای ۲۰۰ هزار نفر جمعیت معادل ۸۰۰ میلیون ریال (هریک از زوجین حداکثر ۴۰۰ میلیون ریال) و سایر مناطق شهری معادل ۶۰۰ میلیون ریال (هر یک از زوجین حداکثر ۳۰۰ میلیون ریال) است.

به این ترتیب با افزایش سقف تسهیلات بدون سپرده قابل اعطا به زوجین زمینه افزایش قدرت خرید مسکن برای زوجین فراهم می‌شود. همچنین بانک مسکن مجاز است، به تسهیلات گیرندگان مسکن از محل اوراق گواهی حق تقدم استفاده از تسهیلات مسکن (علاوه بر سقف‌های مصوب از محل اوراق مذکور)، در حالت انفرادی تا سقف ۱۰۰ میلیون ریال و برای زوجین تا سقف ۲۰۰ میلیون ریال تسهیلات خرید مسکن بدون سپرده پرداخت کند.
به این ترتیب بانک مسکن می‌تواند به استفاده‌کنندگان تسهیلات از محل اوراق گواهی حق تقدم مسکن علاوه بر سقف تسهیلات فعلی، مبلغ ۱۰۰ میلیون ریال برای خرید مسکن انفرادی و مبلغ ۲۰۰ میلیون ریال برای خرید مسکن از سوی زوجین پرداخت کند.
همچنین در خصوص بانک مسکن با تجمیع تسهیلات فروش اقساطی مسکن از محل حساب‌های صندوق پس‌انداز مسکن، پس‌انداز مسکن جوانان و صندوق پس‌انداز ساخت مسکن با تسهیلات مسکن بدون سپرده، حداکثر معادل سقف تسهیلات خرید مسکن بدون سپرده بر روی یک واحد مسکونی، موافقت می‌شود. بر این اساس به‌منظور مساعدت به دارندگان انواع حساب‌های صندوق پس‌انداز مسکن که تا‌کنون از تسهیلات استفاده نکرده‌اند، این امکان برای آنها فراهم می‌شود تا ضمن استفاده از امتیاز تسهیلات حساب خود، مابه‌التفاوت تا سقف ۶۰۰ میلیون ریال از محل تسهیلات بدون سپرده دریافت کنند.

بر اساس این مصوبه شورای پول و اعتبار، با تجمیع امتیاز تسهیلات برای زوجین دارنده حساب پس‌انداز مسکن جوانان بانک مسکن، منوط به رعایت سقف اعطای تسهیلات متناسب با هر حساب (براساس امتیاز حاصله زوجین) جهت اعطای تسهیلات مسکن برای یک پلاک ثبتی موافقت شد. بر این اساس زوجین دارنده حساب‌های پس‌انداز مسکن جوانان می‌توانند طبق امتیاز حساب خود و رعایت حداکثر سقف تسهیلات متعلقه به آن حساب، مشترکا برای خرید یک واحد مسکونی اقدام کنند.  
برای مثال زوج و زوجه دارای امتیاز تسهیلات انفرادی هر کدام ۴۰۰ میلیون ریال می‌توانند به‌صورت مشترک ۸۰۰ میلیون ریال تسهیلات خرید بر روی یک واحد مسکونی دریافت کنند.
در همین خصوص، معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به این‌که سال گذشته قیمت مسکن 6/5 درصد افزایش یافته و 7/3 درصد تعداد معاملات بالا رفته است که نشان می‌دهد بازار مسکن به سمت رونق مصرفی در حال حرکت است و برای اولین‌بار رونقی را تجربه می‌کنیم که با افزایش شدید قیمت روبه‌رو نیستیم، خاطرنشان کرد: برنامه دولت که در چهار سال آینده هم ان‌شاءالله ادامه خواهد داد این است که بتواند بر روی خانه اولی‌ها و زوج‌های جوان همانند دو سال گذشته تمرکز کند. زوج‌های جوان گروهی هستند که تازه مبادرت به تامین مسکن می‌کنند و برنامه دولت این است که از طریق صندوق پس‌انداز مسکن یکم و رقم بی‌سابقه ۱۶۰ میلیون تومان وام، زوج‌های جوان را توانمند کند.

حامد مظاهریان با بیان این‌که طی دوره ۸ ساله دولت قبل قیمت مسکن بالغ بر ۵۰۰ درصد افزایش یافت، تصریح کرد: آماری مرکز آمار و بانک مرکزی نشان می‌دهد. قیمت مسکن از میانگین هر متر مربع ۶۵۰ هزار تومان در سال ۱۳۸۴ به سه میلیون و ۹۵۰ هزار تومان درسال ۱۳۹۲ رسیده است. در حال حاضر قیمت مسکن هر متر مربع جهار میلیون و ۳۷۰ هزار تومان است نتیجه این‌که از سال ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۶ قیمت حدود 6/10 درصد افزایش بالا رفته است.
وی همچنین با اشاره به افزایش روزافزون قیمت زمین در دولت قبل یادآور شد: طی سال‌های ۱۳۸۴ تا ۱۳۹۲ قیمت زمین از متری ۶۴۰ هزار تومان به متری پنج میلیون و ۵۰۰ هزار تومان در شهر تهران افزایش یافته که ۷۰۰ درصد و معادل 6/8 برابر افزایش قیمت را نشان می‌دهد اما از سال ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۶ شاهد دو درصد افزایش قیمت زمین هستیم.
مظاهریان درخصوص افزایش اجاره بها گفت: اجاره بین سال‌های ۱۳۸۴ تا ۱۳۹۲ حدود 4/3 برابر شده است و از سال ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۶ حدود 5/1 برابر شده است. این نشان می‌دهد هم‌اکنون شاهد باثبات‌ترین قیمت‌ها برای بازار مسکن هستیم که مبنایی برای حرکت اصولی به سمت آینده است.
معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی با اشاره به تاثیر شهرداری‌ها بر افزایش قیمت مسکن گفت: انتقادی که به شهرداری‌ها وارد می‌شود این است که انضباط شهری به هم خورده است. شهرداری‌ها برای این‌که منبع اصلی درآمد خود را در سوداگری و افزایش خرید و فروش می‌دانستند با افزایش تراکم و بی‌نظمی، کنترل را به هم ریختند. تنها در تهران رقم وحشتناک ۴۹۰ هزار خانه خالی وجود دارد.

نظرات بینندگان