برای اشتغال فرزندانمان، کالای ایرانی بخریم
کد خبر: ۷۸۲۹
تاریخ انتشار: ۰۷ : ۱۴ - ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۶
جایگاه دولت، مردم و تولیدکنندگان در رونق اقتصادی؛

برای اشتغال فرزندانمان، کالای ایرانی بخریم

این روزها سخن از تولید ملی و لزوم حمایت از تولیدکنندگان داخلی به یکی از مهم‌ترین مسائل روز کشور تبدیل شده تا جایی که هر کدام از کاندیداهای ریاست جمهوری بدین منظور برنامه‌هایی را تدارک دیده و وعده‌های بی‌شمار و گاه غیر ممکنی در این خصوص می‌دهند.
بامدادجنوب- جواد شکریان:
این روزها سخن از تولید ملی و لزوم حمایت از تولیدکنندگان داخلی به یکی از مهم‌ترین مسائل روز کشور تبدیل شده تا جایی که هر کدام از کاندیداهای ریاست جمهوری بدین منظور برنامه‌هایی را تدارک دیده و وعده‌های بی‌شمار و گاه غیر ممکنی در این خصوص می‌دهند. 
نیاز نیست حتما کارشناس باشید تا اوضاع اقتصادی کشور را درک کنید، اگر شما برای خرید هر چیزی سری به بازار بزنید، به‌راحتی می‌بینید که بازار در تصرف کالاهای نامرغوب وارداتی است. در چنین شرایطی معلوم است که اشتغال داخلی نیز همگام با واردات بی‌رویه و قاچاق کالا نابود می‌شود. 

قاچاق و واردات بی‌رویه پدیده‌های شومی هستند که صدمات فراوانی را بر پیکر اقتصاد ملی کشور وارده کرده و یکی از عوامل تاثیرگذار در تعطیلی واحدهای تولیدی و به تبع آن بروز بیکاری و فقر در جامعه هستند. بیکاری و فقر نیز مولد آسیب‌های اجتماعی بسیاری در جامعه می‌شود. عوامل مختلفی همچون تجمل‌گرایی، جذابیت کالای خارجی، ارتباطات و تبلیغات ماهواره‌ای وسیع، تغییر الگوی مصرف، جوابگو نبودن تولیدات داخلی سبب افزایش اشتیاق مردم به کالاهای وارداتی و قاچاق شده است.
در این بین سوداگران اقتصادی، قاچاق را راه حلی آسان و کم‌هزینه برای کسب سود فراوان یافته‌اند و چون در مدتی اندک با وارد کردن کالاهای قاچاق به سودهای کلان می‌رسند، گرایش زیادی به فعالیت در این زمینه دارند. 
البته در این خصوص، دولت تلاش فراوانی برای جلوگیری از ورود کالای قاچاق به کشور و حمایت از تولید داخلی انجام می‌دهد اما باید باور کنیم که نقش اساسی در حمایت از تولید داخلی را مردم ایفا می‌کنند.

در جامعه ما هرگاه در خصوص حمایت از تولید سخنی به میان می‌آید، نگاه‌ها به سمت دولت می‌چرخد و دولت را در خصوص واردات بی‌رویه و یا ضعف در جلوگیری از پدیده قاچاق مقصر می‌دانیم اما هیچ‌گاه از منظر دیگر به قضیه نگاه نکرده‌ایم. اگر هر کدام از ما مصرف‌کنندگان، خود را موظف به خرید کالای داخلی و حمایت از تولید و اشتغال جوانان هموطن کنیم، آیا باز هم قاچاق و واردات بی‌رویه توجیه اقتصادی خواهند داشت یا خیر؟ 
در همین خصوص یک کارشناس اقتصادی و مدرس دانشگاه با بیان این‌که موضوع قاچاق و راه‌های مبارزه با آن، مساله بسیار مهمی است، افزود: ما از مردم می‌خواهیم که کالای داخلی استفاده کنند و از خرید کالاهای خارجی تا حد امکان خودداری کنند تا تولید داخلی کشور رونق کافی پیدا کرده جوانان ما بیکار نباشند. 

ایرج زرنگار با بیان این‌که مطمئنا در صورتی که تولیدات داخلی از طرف دولت و مردم حمایت شوند، سرمایه‌هایی که صرف واردات بی‌رویه کالا یا قاچاق می‌شود، می‌تواند صرف تولید محصول در داخل کشور شود و از این طریق اقتصاد پویایی برای کشور رقم بزنیم، افزود: در این خصوص نقش دولت، مردم و همچنین تولیدکننده‌ها درست به یک اندازه مهم است؛ دولت وظیفه دارد تا از تولیدات داخلی حمایت‌های تسهیلاتی به عمل آورد. همچنین با تسهیل شرایط سرمایه‌گذاری، اعمال معافیت‌های مالیاتی و...، ورود به این عرصه را برای سرمایه‌گذاران فراهم کنند. از طرف دیگر تا آنجا که امکان دارد، ورود کالاهایی که تولید مشابه داخلی دارند را با محدودیت روبه‌رو کند اما به‌نظر من مهم‌ترین کاری که دولت در این زمینه باید انجام دهد این است که برای تولید کالا در داخل کشور، استانداردها را بازبینی کنند و به‌صورت سختگیرانه مساله کیفیت محصولات تولیدی داخل کشور را مورد بررسی قرار دهند، زیرا اگر کالاهای داخلی از کیفیت مناسب برخوردار باشند با اندکی هزینه و فرهنگ‌سازی، می‌توان مردم را برای خرید کالاهای داخلی ترغیب کرد. برای مثال، در این زمینه دولت می‌تواند موسسات تحقیقاتی با هدف تحقیق و توسعه ایجاد کرده تا به شرکت‌های تولیدی برای بهبود کیفیت محصولاتشان و یا ورود به عرصه تولید مشاوره دهند. 

وی با اشاره به نقش حساس و تعیین‌کننده مصرف‌کنندگان در حمایت از تولید داخل گفت: مردم نیز یک رکن اساسی برای تقویت تولید داخلی و رونق اقتصادی محسوب می‌شوند. پرواضح است که اگر مصرف‌کنندگان از کالاهای داخلی استفاده کنند، رونق به بازار تولیدی کشور بازمی‌گردد. این مساله به خودی خود علاوه بر این‌که سبب ایجاد اشتغال و رشد اقتصادی می‌شود، کاهش قاچاق و واردات بی‌رویه را هم به‌دنبال خواهد داشت. 

این مدرس دانشگاه در گفت‌وگو با بامداد جنوب، در خصوص نقش تولیدکنندگان در ارتقا و رشد تولید داخلی نیز گفت: اگر تولیدکنندگان ما همزمان با حمایت دولت و مردم، کیفیت کالاهای تولیدی خود و در نتیجه قدرت رقابت‌پذیری خود را افزایش دهند، علاوه بر ترغیب بیشتر مردم به مصرف کالاهای تولیدیشان در داخل کشور، می‌توانند صادرات کالاهای تولیدی با ارزش افزوده بیشتر را جایگزین خام‌فروشی کنند. البته برای این‌که تولیدکنندگان داخلی بتوانند به این مهم دست پیدا کنند، لازم است که توجه بیشتری به تیم‌های بهبود کیفیت خود داشته و هزینه سالانه‌ای را برای تیم‌های تحقیق و توسعه خود قرار دهند. در واقع تولیدکنندگان داخلی باید بدانند که کیفیت هدف و مقصد یک کارگاه تولیدی نیست، بلکه همیشه باید نگاهی رو به جلو داشته و از طریق تیم‌های تحقیق و توسعه، کیفیت کالاهای خود را به‌صورت مداوم بهبود ببخشند.
گفتنی است، مصرف محصولات خارجی علاوه بر زیان‌های جبران‌ناپذیری که به اقتصاد ملی وارد می‌کند، تبعات سیاسی و اجتماعی دیگری نیز بر جامعه دارد. 

نظرات بینندگان