
بامدادجنوب- مریم خوئینی:
ستادهای انتخاباتی کاندیداهای ریاستجمهوری چند روزی است که فعالیت خود را آغاز کردهاند با این حال هنوز اتحاد و انسجام لازم در ستادهای انتخاباتی حسن روحانی شکل نگرفته است، چراکه هر کدام از فعالان سیاسی تصمیم گرفتهاند خود ستادی تشکیل دهند و هر کدام به سبک خود شور انتخاباتی به وجود آوردند. در این میان کسانی هم هستند که مسوولیت ستادی قبول کردهاند اما همچنان میان رای دادن به روحانی و یا کاندیدای دیگر مردد هستند. رسیدن به این مهم که مردم بالاخره به کدام سمت متمایل خواهند شد خود نکتهای است. محمدعلی آهنگران چهره جوان اصلاحطلبی که در خانوادهای اصولگرا با باورهای سنتی بزرگ شده است در گفتوگو با بامداد جنوب، از امیدواری به فضای پر شور انتخاباتی میگوید.
آهنگران با بیان اینکه ما انتظار داریم گرما و حرارت و شور بیشتری بر فضای سیاسی کشورمان حاکم شود، گفت: هر چند پس از برگزاری مناظره دوم شاهد شور جوانان در ستادها و همچنین در سفرهای استانی خود شاهد جنب و جوش و فعالیت گسترده جوانان در ستادها بوده و هستم اما امیدوارم این فضا پر شور و گرم تر شود.
وی در خصوص مناظرههای انتخاباتی پیشین و اینکه چرا همه موارد در مناظرهها مطرح نشد برای مثال در مناظره اول که مربوط به مسائل اجتماعی بود در حوزه بهداشت و درمان صحبت چندانی نشد، گفت: یک بخشی از مناظرهها محصول طراحی است که در صدا و سیما صورت میگیرد. اگر دقت کرده باشید کاندیداها موقعیت را درک کردند و به جای پاسخ به سوالهای مجری نقطه نظر خودشان را مطرح میکنند. در این میان شاهد بودیم در دو مناظره گذشته کاندیداها جانب احتیاط را رعایت کردند و خیلی به مسائل ورود نکردند.
وی در ادامه تصریح کرد: در مناظره دوم نیز که مناظره سیاسی بود شاهد بودیم کاندیداها چندان بهصورت تخصصی به مسائل سیاسی ورود نکردند. با این حال در هر حوزهای که بخواهید ورود کنید بهنوعی به مسائل سیاسی ختم میشود، نخبگان ما نیز این استعداد را دارند که بحث را به مسائل سیاسی بکشانند.
آهنگران در پاسخ به این سوال که مناظره پایانی را چطور ارزیابی میکنید، یادآور شد: موضوع مناظره آینده اقتصاد است. انتظار میرود کاندیداها بر سر شعارهای معیشتی که مطرح کردهاند بحث و گفتوگو کنند بر همین اساس میتوان گفت که یک مناظره چالشی پیش روی ماست و هر دو طرف سعی میکنند توجه مردم را به شعارهای خود جلب کنند. در این میان روحانی و جهانگیری در مناظره پایانی دست بالا را دارند، چراکه تسلط خوبی در این حوزه دارند از سوی دیگر کاندیدای اصولگرا نیز باید از شعار خود دفاع کنند
البته این نکته هم قابل توجه است که تاکنون هیچیک از اقتصاددانان مطرح کشور از شعارهای اقتصادی کاندیداهای اصولگرا دفاع نکردهاند.
آهنگران در ادامه به بحثهای که پیرامون مبارزه با مفاسد اقتصادی مطرح شده است، اشاره کرد و گفت: یک موضوع دیگری که میتواند مناظره را گرمتر کند، مبارزه با مفاسد اقتصادی است. هر کدام از کاندیداها در این عرصه حرفهایی برای گفتن دارند رئیسی نیز باید پاسخگوی عملکرد خود در دستگاه قضا باشد. هرچند در مناظرههای پیشین نیز اشارهای به فساد اقتصادی شد با این حال باید دید که چه اتفاقاتی در مناظره پایانی رخ خواهد داد.
این فعال سیاسی اصلاحطلب در پاسخ به این سوال که چه کسی را رقیب روحانی میدانید، گفت: درباره این سوال نمیشود پاسخی روشن و دقیقی داد، چراکه کاندیداهای حاضر در صحنه فاصله زیادی با حسن روحانی دارند. در میان اصولگرایان چهرههای محبوب چندانی وجود ندارد و این افرادی که به صحنه آمدهاند چهرههای برگزیده این جریان سیاسی هستند.
وی در ادامه با بیان اینکه قالیباف سابقه دو شکست دارد، گفت: قالیباف نتوانسته است، توجه جریان سیاسی اصولگرا را به خود جلب کند جریانهای اصیل اصولگرا و یا مهره شناخته شده این جریان سیاسی پشت سر قالیباف قرار نگرفتند. رئیسی نیز سعی دارد با توجه به حضور کمپین آقای جلیلی در ستادش حرفهای ایدئولوژیک مطرح کند با این حال فکر نمیکنم که حرفهای آنان در جامعه خریدار داشته باشد. احتمال میرود هر چه جلوتر برویم جریانهای سیاسی پررنگتر از گذشته خودشان را نشان دهند.
وی در پاسخ به این سوال که تصور میکنید از میان قالیباف و رئیسی کدام یک کنار بروند، گفت: خیلی بعید میدانم که یکی از این دو کاندیدا بهنفع دیگری کنار برود هر دو مدعی هستند و برای ماندن در صحنه انگیزه دارند. قالیباف در نظرسنجیها دست بالاتری از رئیسی دارد، سابقه کار اجرائی دارد اما رئیسی سابقه اجرائی ندارد از سوی دیگر ورود برخی از وزرای احمدینژاد به ستاد رئیسی فاصلهای میان این دو کاندیدا به وجود آورده است. تلقی من این است که هیچ کدام از کاندیداهای اصولگرا انصراف نخواهند داد.