بامداد جنوب: جمعه 29 اردیبهشتماه 96 هیچگاه از حافظه ملت ایران پاک نخواهد شد؛ روزی که مردم پای صندوق رای آمدند تا با رای خود بار دیگر سرنوشت کشور را رقم بزنند. آنها از همان ساعت نخستین رایگیری در شعبههای اخذ رای حاضر شدند تا به نامزدهای انتخابی خود رای بدهند اما در این میان مسائلی باعث شد که جریان رایگیری با اختلال روبهرو شود و صدای اعتراض مردم را درآورد.
همانگونه که اطلاع دارید در دو شهر بوشهر و برازجان انتخابات شوراهای اسلامی شهر بهصورت الکترونیکی برگزار و همین مساله موجب شکلگیری صفهای طولانی برای رای دادن شد. گرما و انتظار دو عاملی بود که چندان تحملش راحت نبود. ساعت 6:30 دقیقه بعد از روزنامه به شعبه اخذ رای واقع در سالن اجتماعات تبلغات اسلامی بوشهر رفتیم و همان موقع شناسنامه را در نوبت گذاشتیم. زمانی که برای فرایند رایگیری با توجه به ازدحام جمعیت برآورد کردیم، یک یا دو ساعت بود اما ساعت 9 شد ولی خبری از صدور تعرفه رای نبود و همچنان به تعداد جمعیت افزوده میشد. در این میان هر از چندگاهی دو یا سه نفر از جمعیت با مسوولان شعبه درگیر میشدند که چرا اینقدر کند پیش میروید و هیچ پاسخ مشخصی هم نمیشنیدیم. این در حالی بود که نه تعداد ماموران انتظامی برای ایجاد امنیت در شعبه کافی بود و نه مسوولان شعبه از عهده وظایف خود برای روان شدن صف رای دهندهها برمیآمدند. ساعت نزدیک به پنج دقیقه به دوازده بود که در شعبه را بستند و صندوقهای الکترونیکی را جمع کردند و بهجای آن صندوقهای عادی را گذاشتند ولی در این میان یک مشکل دیگر هم به مشکلات موجود افزوده شد و آن هم گمشدن شناسنامه تعدادی از مردم بود.
برای نخستین بار شاهد این همه بینظمی در شعبه رایگیری و آن هم در مرکز استان بودم. چیزی که بسیار تاسفبرانگیز بود و متاسفانه هجوم مردم برای یافتن شناسنامههایشان و تعلل مسوولان و دستپاچگی آنها تا دقایقی روند رایگیری را به تعطیلی کشاند. در این حین نام مرا برای گرفتن برگه تعرفه خواندند. پس از طی مراحل به نقطهای خلوت رفتم تا نام نامزدهای انتخابی را بنویسم که در اینجا با تخلف ناظران برخی از نامزدهای انتخابی روبهرو شدم، بهشدت ناراحت شدم و به یکی از آنها گفتم خانم من یک خبرنگارم و حتما از تخلف نامزد متبوع شما خواهم نوشت. نمیدانم آن خانم به یکباره چگونه میان جمعیت محو شد، کمی هم دنبالش گشتم ولی نمیدانم چگونه و کجا رفت... .
بینظمی و مشاهده صفهای طولانی بیانگر ضعف ستاد برگزاری انتخابات در استان بود که متاسفانه همین مساله باعث شد که بسیاری از مردم که ساعتها در صف انتظار برای رای دادن ایستاده بودند، بدون اینکه رای بدهند، ساعت دو شب عازم خانه شوند. آنها بارها با مسوولان شعبه گلاویز شدند ولی تاثیری در روان شدن رایگیری نداشت و متاسفانه زمانی که بخشی از جمعیت همصدا معترض عملکرد مسوولان شعبه شدند و مسوولان هم برای رفع این مشکل با ستاد انتخابات تماس گرفتند که نیروی کمکی بفرستند، نه نیروی انتظامی آمد و نه نیروی کمکی. نه نظارتی بر ناظران نامزدهای شورا بود و نه نظمی در برقراری امنیت و دعوت مردم به آرامش. اینها ضعفهایی بود که نمیتوان بهسادگی از کنار آن گذشت، امیدوارم ستاد انتخاب استان پاسخ مشخصی برای زیرپاگذاشتن حقالناس داشته باشد، چراکه روز جمعه بسیاری از مردم با دلی شکسته و دستی خالی مجبور شدند شعبههای اخذ رای را ترک کنند.