کنار نیاند، لیست جداگانه می‌دهیم
کد خبر: ۸۱۱۱
تاریخ انتشار: ۰۴ : ۱۵ - ۰۷ خرداد ۱۳۹۶
عبدالحمید خدری در گفت‌و‌گو با بامداد جنوب با توجه به دستور کار فراکسیون‌امید؛

کنار نیاند، لیست جداگانه می‌دهیم

انتخابات هیات‌رئیسه‌ مجلس برای سال دوم، چهارشنبه این هفته 10 خرداد‌ماه برگزار می‌شود، هر چند این انتخابات تحت تاثیر فضای تبلیغاتی انتخابات ریاست‌جمهوری و انتخابات شورای اسلامی شهر و روستا قرار گرفت، اما نمایندگان مجلس را به تکاپو انداخته و اکنون لابی‌ها و جلسات برای انتخابات هیات‌رئیسه‌ مجلس به اوج خود رسیده است.
بامدادجنوب- مریم خوئینی:
انتخابات هیات‌رئیسه‌ مجلس برای سال دوم، چهارشنبه این هفته 10 خرداد‌ماه برگزار می‌شود، هر چند این انتخابات تحت تاثیر فضای تبلیغاتی انتخابات ریاست‌جمهوری و انتخابات شورای اسلامی شهر و روستا قرار گرفت، اما نمایندگان مجلس را به تکاپو انداخته و اکنون لابی‌ها و جلسات برای انتخابات هیات‌رئیسه‌ مجلس به اوج خود رسیده است. نمایندگان از گفت‌وگو میان سه فراکسیون مجلس برای تفاهم در انتخاب اعضای هیات‌رئیسه‌ مجلس سخن می‌گویند اگرچه شواهد نشان می‌دهد که سه فراکسیون مجلس به تفاهم نرسیده‌اند.

در این میان بازار داغ شایعات هم برقرار است. گروه‌های مختلف، مسائلی را مطرح می‌کنند که از طرف طیف مقابل تکذیب و رد می‌شود، یکی از موضوعاتی که این روزها بسیار مطرح شده مخالفت با حضور علی مطهری در جایگاه نائب رئیسی مجلس است، برخی از نمایندگان عضو فراکسیون امید مجلس بیان کرده‌اند که اصولگرایان به‌دلیل دیدار علی مطهری و محمد‌علی وکیلی دیگر عضو هیات‌رئیسه مجلس با رئیس دولت اصلاحات نمی‌خواهند وی بار دیگر در جایگاه نائب‌رئیسی مجلس حضور داشته باشد، این در حالی است که بهروز نعمتی سخنگوی هیات‌رئیسه معتقد است که این مباحث تنها شایعه است و نباید به آن پرداخته شود.

بهرام پارسایی، سخنگوی فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با بامداد جنوب، با تاکید بر این‌که هدف ما حفظ آرامش در جامعه است، گفت: سعی کرده‌ایم رویکرد تعاملی با جریان‌های مختلف را پیشه خود قرار دهیم. شعار جریان سیاسی ما نیز همین بوده است با وجود این به‌رغم رای بالای جریان سیاسی اصلاح‌طلب در 29 اردیبهشت باز هم با دوستان صحبت کرده‌ایم که ما به وضعیت موجود قناعت می‌کنیم. با این حال جریان سیاسی مقابل اعلام کرده است که از 12 نفر عضو هیات‌رئیسه 6 نفر مستقل و 6 نفر فراکسیون ولایی حضور خواهند داشت.
وی در پاسخ به این سوال که چرا جریان مقابل درصدد حذف یک جریان سیاسی اصلاح‌طلب و فراکسیون امید دارند، گفت: آنها صدای ملت را نشنیده‌اند، با این حال ما همچنان درب مذاکره را باز گذاشتیم کف مطالبات ما نیزحفظ شرایط موجود است. 

پارسایی در پاسخ به این سوال که فراکسیون امید در این ماجرا  چه واکنشی نشان خواهد داد، گفت: ما نیز لیست مستقل ارائه می‌کنیم، بی شک اگر بخواهند جریان سیاسی اصلاح‌طلب را حذف کنند ما نیز واکنش نشان خواهیم داد.
عبدالحمید خدری، نماینده مردم بوشهر گناوه و دیلم نیز در گفت‌وگو با بامداد جنوب، با اشاره به نشست اعضای فراکسیون امید و پس از آن نشست همگرایی با دیگر فراکسیون‌ها، گفت: تا آنجا که امکان داشت از تعامل صحبت شد اما به نظر می‌رسد که دو فراکسیون مستقلان و ولایی قصد کوتاه آمدن ندارند. اگر فراکسیون امید به تعامل نرسد لیست جداگانه ارائه می‌کند.
وی در پاسخ به این سوال که در لیست فراکسیون امید چه کسی به‌عنوان رئیس مجلس مطرح خواهد شد، گفت: مسعود پزشکیان به‌عنوان رئیس مجلس مطرح شده است. 
نماینده مردم بوشهر در مجلس شورای اسلامی در ادامه در پاسخ به این سوال آیا شما به نفع فراکسیون امید رای خواهید داد، گفت: در هر صورت و هر اتفاقی که رخ دهد رای من به فراکسیون امید است در این میان خود نیز تصمیم دارم که شانسم را در هیات‌رئیسه مجلس امتحان کنم.
از سوی دیگر رئیس فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی با اشاره به تصمیم‌یگری این فراکسیون برای انتخابات هیات رئیسه مجلس در هفته جاری گفت که حفظ مطهری و پزشکیان، نواب رئیس فعلی مجلس خط قرمز این فراکسیون خواهد بود.
محمدرضا عارف در گفت‌وگو با ایلنا که بلافاصله پس از اتمام نشست هیات‌رئیسه فراکسیون امید برای تصمیم‌گیری درباره تحوه ورود این فراکسیون به انتخابات هیات رئیسه اجلاسیه دوم مجلس برگزار شد، اعلام کرد: سیاست ما از ابتدای مجلس تعامل و همکاری و شعار ما گفت‌وگوی ملی در پارلمان است.

رئیس فراکسیون امید گفت: در این چارچوب کمیته‌ای تشکیل شد که با فراکسیون‌های مختلف مذاکره کند تا بتوانیم با تعامل مدیریت مجلس را برای سال دوم مشخص کنیم و آرامشی که در کشور ایجاد شده و مطالبات مردم را در رویکرد خود نشان دهیم.
به گفته نماینده اصلاح‌طلب مردم تهران یک کمیته برای مذاکره و تعامل با سایر فراکسیون‌ها تشکیل و با فراکسیون‌های مستقلان و اصولگرایان وارد بحث شد و مجددا برای ادامه مذاکرات به این نتیجه رسیدیم که یک کمیته ادامه فعالیت دهد.
با این حال او یادآور شد: ما هنوز هم معتقدیم می‌توانیم با سیاسیون مجلس به تفاهم برسیم و با تفاهم همان مسیر سال اول فراکسیون را در سال دوم نیز ادامه دهیم.

عارف در پاسخ به سوالی درباره پروژه برخی جریانات داخل مجلس برای حذف مطهری و پزشکیان از نائب رئیسی گفت: در مورد آقای پزشکیان مطلع نیستم ولی حذف آقای مطهری شنیده شده و در جلسات فراکسیون هم صحبت مفصلی در این زمینه داشتیم. خط قرمز ما حفظ دو نائب رئیس است و گاهی در مذاکرات حفظ رئیس و دو نائب رئیس فعلی را نیز پیگیری کردیم.
رئیس فراکسیون مجلس در پاسخ به سوالی درباره اخبار منتشره مبنی بر تعامل با اصولگرایان برای انتخاب او به‌عنوان رئیس و انتخاب حاجی بابایی به‌عنوان نائب رئیس مجلس تاکید کرد: این خبر را تکذیب می‌کنم. ما کارگروهی برای مذاکره با اصولگرایان داشتیم و من هم ملاقاتی با آقای حاجی بابایی داشتم که در این ملاقات تاکید بر همدلی و تفاهم صورت گرفت و اصلا وارد هیچ مصداقی نشدیم، لذا این‌که شایعه شد درباره رئیس و نواب رئیس توافق کرده‌ایم را تکذیب می‌کنم.
او درباره شایعات مطروحه مبنی بر جایگزینی حاجی بابایی به جای مطهری به‌عنوان نایب ‌رئیس مجلس گفت: راهبرد ما حفظ دو نائب رئیس فعلی به‌دلیل عملکرد، جایگاه و تدبیر خوب آنها در اداره مجلس است. در این میان اگر به تفاهم برسیم به آن تفاهم پایبند خواهیم بود و اگر نه در مجمع عمومی فراکسیون تصمیم‌گیری خواهیم کرد که به چه شکل در هیات رئیسه حضور پیدا کنیم. اگر به چنین تفاهمی برسیم مجمع عمومی هم این تفاهم را می‌پذیرد.

در این میان اما نائب‌رئیس نخست فراکسیون مستقلین ولایی مجلس با تکذیب شایعه‌ها درباره توافق درمورد حذف مطهری از هیات رئیسه مجلس، گفت: شخصا با هرگونه حذف مطهری از هیات رئیسه مجلس مخالفم و اجازه چنین اقدامی را نخواهم داد و با تمام توان از این الگوی آزادی در مجلس دفاع خواهم کرد.
غلامعلی جعفرزاده ایمن‌آبادی در گفت‌وگو با ایلنا، با اشاره به برگزاری انتخابات هیات رئیسه از تصمیم‌گیری فراکسیون مستقلان ولایی خبر داد و گفت: آنچه این روزها درباره حذف آقای مطهری از هیات رئیسه مطرح می‌شود، کذب محض بوده و به هیچ عنوان ریشه در واقعیت ندارد.
نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی گفت: متاسفانه یک خط تفرقه و نفاق میان دو فراکسیون حامی دولت یعنی فراکسیون‌های «امید» و «مستقلان» ایجاد شده که قصد دارد میان نمایندگان انشقاق ایجاد کند و همزمان برخی از بیرون مجلس نیز بر طبل اختلاف می‎‌کوبند. واقعیت این است که فضای مجلس با بیرون متفاوت است و برای حفظ انسجام و نظم درونی مجلس، باید همه جناح‌ها را حفظ کنیم.

وی با اشاره به عملکرد قابل‌قبول هیات رئیسه فعلی مجلس، تاکید کرد: به شخصه با تغییر زیاد هیات رئیسه در اجلاسیه دوم موافق نیستم و فکر می‌کنم باید از هیات رئیسه فعلی حمایت کنیم.خط قرمز ما حضور لاریجانی و مطهری در هیات‌رئیسه مجلس است. همان‌طور که فکر می‌کنم ادامه ریاست لاریجانی بر مجلس به صلاح هر سه فراکسیون و همه نمایندگان است، مطهری نیز باید همچنان نائب رئیس مجلس باشد. مطهری نماد نماینده‌ای شجاع و مستقل است و اجازه نخواهیم داد از هیات رئیسه حذف شود. بنابراین مسائلی که درباره تلاش برای حذف مطهری مطرح شده را تکذیب می‌کنم و از دیگر همکارانم نیز خواهش می‌کنم بیش از این در مورد این مساله مانور ندهند. شخصا با هر گونه حذف آقای مطهری از هیات رئیسه مجلس مخالفم و اجازه چنین اقدامی را نخواهم داد و با تمام توان از این الگوی آزادی در مجلس دفاع خواهم کرد.
گفتنی است در دوره‌های گذشته همواره معیار وزن‌کشی برای جریان‌های مختلف سیاسی در مجلس حضور نمایندگان از هر گروه و جناح در هیات‌رئیسه بود از این رو جریان‌های مختلف سیاسی همواره خواهان حضور نمایندگان بیشتری از طیف مورد نظر خود در هیات‌رئیسه مجلس بوده‌اند.


نظرات بینندگان