هر بازیگر روش خاص خودش را در بازیگری دارد
کد خبر: ۸۱۲۷
تاریخ انتشار: ۰۱ : ۱۷ - ۰۸ خرداد ۱۳۹۶
بازیگر سریال «زیر پای مادر» در گفت‎وگو با بامداد جنوب:

هر بازیگر روش خاص خودش را در بازیگری دارد

ماه رمضان آمده و با خود رونق و مهربانی آورده است. یکی از ارمغان‎های این ماه مبارک برای روزه‎داران پخش سریال‎های تلویزیونی جدید و متنوع از شبکه‎های مختلف سیماست که با پخش این سریال‌ها لحظات مفرحی برای خانواده‎ها خلق می‎شود.
بامدادجنوب- الهام بهروزی:
ماه رمضان آمده و با خود رونق و مهربانی آورده است. یکی از ارمغان‎های این ماه مبارک برای روزه‎داران پخش سریال‎های تلویزیونی جدید و متنوع از شبکه‎های مختلف سیماست که با پخش این سریال‌ها لحظات مفرحی برای خانواده‎ها خلق می‎شود. یکی از این سریال‎ها که هر شب (از شنبه تا جمعه) ساعت 22:20 دقیقه از شبکه یک سیما پخش می‎شود، سریال «زیر پای مادر» به نویسندگی سعید نعمت‏الله و کارگردانی بهرنگ توفیقی است. این سریال داستانی خانوادگی و چند وجهی دارد و اتفاقات رخ داده میان اعضای یک خانواده را به تصویر می‌کشد.  بهرنگ توفیقی در خصوص این سریال می‎گوید، «چیزی که همیشه در فیلمنامه‌های سعید نعمت‌الله من را درگیر خودش می‌کند بحث محتوایی سناریو است که به اهمیت جایگاه خانواده خیلی خیلی تاکید دارد؛ در این سریال هم، ما روی همین جایگاه والای خانواده در قالب تصویر مانور می‌دهیم؛ این حسی است که در قصه‌ای که نعمت‌الله به رشته تحریر درآورده در سریال ساری و جاری است».

همچنین این کارگردان در بخش دیگری از گفته‎هایش می‎افزاید: « این سریال گوشه‌ای از فداکاری‌ها و زحمات مادران را روایت می‌کند و من «زیر پای مادر» را تقدیم می‌کنم به همه مادران سرزمینم؛ دلم می‌خواهد مردم این سریال را ببینند و از تماشای آن لذت ببرند و بدانند که ما تمام انرژی و تلاش‌مان را برای ساخت این مجموعه گذاشتیم تا مورد اقبال مخاطب به‌عنوان مهم‌ترین رکن یک مجموعه تلویزیونی قرار بگیرد». این سریال که پخش آن از روز اول ماه مبارک رمضان آغاز شده است، برای ما بوشهری‎ها حامل خبر خوشی است و آن هم ایفای نقش یک بازیگر هم‎استانی در آن است. او کسی جز جواد پولادی هنرمند خو‎ش‎آتیه دیّری نیست. این بازیگر که نخستین تجربه بازیگری خود را با ایفای نقش در نمایشی به کارگردانی قحطبه فخرایی به نام «فستیوال آخر» در بندر دیّر آغاز کرده است، سال 86 این بندر کهن را ترک می‎کند و به پایتخت می‎رود تا هنرش را به‎صورت حرفه‎ای آنجا دنبال کند. وی سرانجام موفق می‎شود نخستین فعالیت تئاتری خود را در پایتخت در کاری از کورش نریمانی به‎نام «هتل پلازا» (سال 87) به عنوان دستیار صحنه تجربه کند. این بازیگر حضور در برترین تئاتر جشنواره بین‎المللی تئاتر فجر را با نمایش «خنکای ختم خاطره» به نویسندگی حمیدرضا آذرنگ و کارگردانی نیما دهقان در کارنامه خود دارد. همچنین وی در سریال «سرزمین کهن» ساخته کمال تبریزی هم حضور داشته است.

پولادی که تاکنون دستیاری صحنه، تهیه‎کننده و کارگردان و مدیر صحنه را افزون بر بازیگری تجربه کرده، معتقد است، برای رسیدن به نقطه ایده‎آل بازیگری باید دائم تجربه کرد و از دیگران آموخت. این بازیگر که سال‏های نخست بازیگری‎اش را در بندر فرهنگ‎پرور دیّر آغاز کرده است، با خودباوری این هدف را دنبال می‏کند اما کمبود امکانات او را آزرده می‏سازد. بنابراین تصمیم می‎گیرد به تهران کوچ کند تا بتواند توانمندی و استعداد خود را آنجا بهتر شکوفا سازد و خوشبختانه در این سال‎ها توانسته مسیر ترقی را به آرامی پشت سر بگذارد. او این بار با ایفای نقش در یک سریال تلویزیونی فعل توانستن را بهتر هجی کرد تا به هنرمندان بوشهری ثابت کند، خواستن توانستن است، پس اگر بخواهیم هر نشدی «شد» می‎شود، مهم این است که بخواهیم و روی خلاقیت، استعداد و توانمندی‏هایمان کار کنیم و وقت بگذاریم. این هنرمند اینک در سریال «زیر پای مادر» که سریال بامحتوا و ارزشی است در کنار هنرمندانی چون کامبیز دیرباز، مهدی سلطانی، پریوش نظریه، بهناز جعفری، علیرضا آرا، مریم بویانی و... به ایفای نقش می‎پردازد، هر چند حضور این بازیگر در این سریال کوتاه است اما همین نقش کوتاه هم باعث می‌شود که کم‌کم به مخاطبان معرفی شود. در این خصوص گفت‎وگویی را با جواد پولادی، هنرمند خوشروی تئاتری انجام دادیم که در ادامه می‎آید.

در سریال «زیر پای مادر» ایفاگر کدام کاراکتر هستید و این شخصیت چه ویژگی‌هایی دارد؟
در این سریال نقش شخصیتی به‌نام «ضیاء» را بازی می‌کنم که در یک رستوران شاگرد شخصی به‌نام «خلیل کبابی» (که کامیبز دیرباز این نقش را بازی می‌کنند) است، البته حضور من در این سریال کوتاه است و بیشتر هم در همان قسمت اول سریال و شروع قصه است. همان‎طور که دیدید در این سریال کسی هستم که به تعقیب زن سابق خلیل کبابی می‌پردازم و در واقع شخص مورد اعتماد او هستم و بیشتر کارهای خلیل کبابی را انجام می‎دهم. از ویژگی‎های این کاراکتر هم می‎توانم بگویم که این شخصیت یک پسر کاری، فرز و شیرین‎زبان است که صاحب‎کارش را خیلی دوست دارد و هر کاری را برای او انجام می‎دهد.

این سریال چه داستانی را روایت می‌کند؟
فیلم در واقع قصه یک پدر و پسر را روایت می‎کند که خیلی همدیگر را دوست دارند و پدر این‎گونه به پسر گفته که مادرش را سال‎ها پیش از دست داده است، در حالی که واقعیت چیز دیگری است... 

آیا بازی در سریال «زیر پای مادر» در پیشرفت شما موثر واقع خواهد شد؟
خب، به‎طور مسلم هر کاری یک تجربه جدیدی است و هنرمند از آن چیزهای جدیدی یاد می‏گیرد. بدون‎شک وقتی در کاری با عوامل و اکیپ جدیدی آشنا می‎شوید هر کدام از آنها کلی تجربه و درس به تو می‎‌آموزند. بنابراین هر تجربه به هنرمند کمک می‎کند که سطح کارش را ارتقا بدهد و در نقش‌های بعدی بهتر و بی‎نقص‌تر ظاهر شود، بدون شک بازی در این سریال تاثیر خود را در پیشرفت کار من خواهد داشت.

در این سریال بیشتر از کدام بازیگر تاثیر پذیرفتید؟
من چون بیشتر در کنار آقای دیرباز بازی داشتم، بنابراین بیشترین ارتباط را با این بازیگر نام‎آشنا داشتم که در این زمینه خیلی به من کمک کرد البته یک پلان کوچک هم با بهناز جعفری (بازیگر نقش همسر سابق خلیل کبابی در سریال) بازی کردم.

فیلمبرداری این سریال چقدر زمان برد؟
فیلمبرداری این کار فکر کنم حدود پنج یا شش ماه زمان برد، البته فیلمبرداری قسمت‌هایی که من در آن حضور داشتم، در مشهد مقدس بود و یک ماه طول کشید. بیشترین حضور من هم در شروع داستان رقم خورده و در مجموع کار با بهرنگ توفیقی هم تجربه بسیار خوبی بود، خوشبختانه اکیپی هم که دارد خیلی صمیمی و جوان هستند و خوب کار می‎کنند، من از آنها بسیار آموختم.

حضور در سریال تلویزیونی چقدر می‌تواند در افزایش انگیزه شما برای ادامه بازیگری تاثیر داشته باشد؟
به‌طور قطع حضور در سریال تلویزیونی می‌تواند تاثیر خود را بگذارد، چون هر بازیگری دوست دارد نتیجه کار خود را ببینید، بنابراین بازی در تئاتر، سینما و سریال هر کدام تجربه جدیدی است که برای یک بازیگر اتفاق می‌افتد. وقتی هنرمند خروجی کارش و نقد یا نظر دیگران را در خصوص بازی‌اش می‌بیند، انگیزه می‌گیرد و در رفع نقاط ضعفش در کارهای بعدی می‌کوشد.

آیا هنرمندان بوشهری توانسته‎اند هنر خود را به کشور معرفی کنند؟
پاسخ به این سوالتان کمی به توضیح نیاز دارد. همان‎طور که می‎دانید هنرمندان هر چه به پایتخت نزدیک‎تر باشند، سریع‌تر پیشرفت می‌کنند، زیرا هر چه امکانات است در اینجاست. فکر می‎کنم تعدادی از هنرمندهای بوشهر هم الان در پایتخت مشغول به فعالیت هستند هرچند که من زیاد آنها را نمی‎شناسم. اما در حقیقت بوشهر به دلیل دور بودن از پایتخت و کمبود امکانات و ... نمی‎تواند چندان در دیده شدن توانمندی هنرمندانش موثر باشد و امیدوارم در آینده در این زمینه اتفاقات بهتری بیفتد و هر کدام از ما بتوانیم نماینده‌های خوبی برای هنر استانمان در کشور باشیم و بتوانیم برای سرافرازی آن تلاش کنیم.

چند سال است که به بازیگری مشغول هستید؟ آیا توانسته‌اید توانمندی‎های خود را در این زمینه به نمایش بگذارید؟
الان حدود 9 سال است که در تهران به‎صورت حرفه‌ای بازیگری را دنبال می‎کنم و البته پیش از این در بندر دیّر با هنرمندان آنجا از سال 78 تا 86 کار می‎کردم که بعد از آن به تهران آمدم و بازیگری را در اینجا ادامه دادم ولی خب بازیگری هم کار سختی است و برای این‏که به نقطه ایده‎آل برسی باید تلاش زیادی کنی تا در این کار جا بیفتی. من هم دارم تمام تلاش خودم را می‎کنم ولی آرام‌آرام جلو می‏روم تا به نقطه ایده‎آلی که برای خودم ترسیم کردم، برسم.

فاکتورهای که یک بازیگر خوب باید داشته باشد، کدامند؟
به نظر من یک بازیگر خوب باید اطلاعاتش به‎روز باشد و این مولفه با توجه به تجربه زیسته هر هنرمند خیلی مهم است ولی در این میان، من معتقدم که هر فردی با توجه به تجربیات و زندگی شخصی‌اش یک‎سری ویژگی‎ها و داشته‎هایی دارد که حاصل تلاش و زحمات و تجربیات چندین‎ساله‎اش است و در کارش هم بر اساس آموخته‎هایش شیوه و روش خاص خودش را دارد.

سخن پایانی؟
در پایان از شما و روزنامه وزین بامداد جنوب تشکر می‎کنم و امیدوارم که همیشه موفق باشید و در ماه مبارک رمضان برای همه مردم عزیز استانم بوشهر و شهرم دیّر آرزوی سلامتی می‎کنم، به تمام دوستانم که در آنجا بدون هیچ امکاناتی دارند کار می‎کنند، تاکید می‏کنم که هیچ‎گاه ناامید نشوند، چراکه موفقیت دست‎یافتنی است.

یادآور می‎شود، جواد پولادی متولد 1368 در بندر دیّر و دانشجوی ادبیات نمایشی در دانشکده هنر و معماری تهران است. این هنرمند تاکنون در نمایش‎هایی نظیر «خنکای ختم خاطره»، «آنفولانزای خوکی»، «ترن» و «شیش و هشت» به کارگردانی نیما دهقان، «عشق و عالیجناب» به کاارگردانی حسین پاکدل، «آینه پشت سکوت» به کارگردانی امین میری، «پسران آفتاب» به کارگردانی سیامک صفری، «مده آ» به کارگردانی میلاد نیک‌آبادی و «مرداب روی بام» کاری از رضا گوران به ایفای نقش پرداخته است. البته وی کارنامه هنری پرباری دارد که در سایت ایران‎تئاتر مفصل به آن اشاره شده است.
نظرات بینندگان