معاون امور باغباني سازمان جهاد کشاورزي خوزستان درباره وضعيت کيفي خرماي توليدشده در کشور تاکید کرد که در بخشهايي مانند بوشهر و بندرعباس مقداري ضايعات خرما وجود دارد اما در منطقهاي مانند خوزستان نهتنها ضايعات وجود ندارد بلکه رقم آن تجاري و صادراتي است.
حليم کوتي با اشاره به اينکه تمام خرماي استعمران خوزستان صادر ميشود، افزود: محصول خرماي ما تنها داراي ضايعات جزئي بوده که در زمان برداشت صورت ميگيرد و از آن بهعنوان ريزش نام برده ميشود.
بهگفته وی، در برخي از مناطق توليدکننده خرماي کشور، با توجه به اينکه اين محصول قيمت ناچيزي دارد به مصرف خوراک دام ميرسد. کوتی درباره زمان برداشت محصول جديد خرما گفت: خرما در حال خارک شدن است و رطب از اويل تيرماه و خرماي استعمران از اواسط شهريورماه برداشت ميشود، بنابراين خرماي تازه از اواخر ماه رمضان به بازار ميآيد.
به گزارش ایسنا، معاون امور باغباني سازمان جهاد کشاورزي خوزستان درباره وضعيت صادرات خرما گفت: مشکلي پيش روي صادرات خرما وجود ندارد، بهطوريکه کارگاهها تمام محصولات خريداريشده را صادر کردهاند و خريد خود (از کشاورزان) را بر اساس ثبت سفارشات خارجي انجام ميدهند اما متاسفانه خامفروشي خرما مانند صادرات ساير محصولات صادراتي مثل نفت، زعفران و پسته در جريان است.
وي با بيان اينکه ايجاد ارزشافزوده بيشتر بهروي خرما در کشورهاي ثانويه صادرکننده اين محصول انجام و سود بيشتري نصيب آنها ميشود، خاطرنشان کرد: در صورتي که ارزش افزوده بيشتري نيز بر روي خرما انجام شود آن را از ايران نميخرند و برندهايي از کشورهايي مانند انگلستان مشتري خود را از گذشته در بازارهاي جهاني دارد.
بهگفته کوتی، کشورهاي اروپايي، روسيه و امارات خرماي ما را خريداري ميکنند و به کشورهاي ديگر صادر ميکنند و امارات با وجود اينکه توليد بالايي دارد خود واردکننده اين محصول براي صادرات مجدد است.
معاون امور باغباني سازمان جهاد کشاورزي خوزستان در پایان تاکید کرد که در بازاري که کشورهاي بزرگ صادرکننده خرما (فرآوريشده) در اختيار دارند ايران حضوري در آن ندارد.