مطهری و پزشکیان در هیات‌رئیسه ماندند
کد خبر: ۸۱۶۳
تاریخ انتشار: ۵۵ : ۱۵ - ۱۱ خرداد ۱۳۹۶
با وجود توطئه برای حذف؛

مطهری و پزشکیان در هیات‌رئیسه ماندند

نمایندگان مجلس شورای اسلامی پس از دو هفته جنجالی و جلسات متعدد فراکسیون‌های مختلف روز گذشته در جلسه علنی (چهارشنبه) اعضای هیات‌رئیسه را برای سال دوم انتخاب کردند.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی پس از دو هفته جنجالی و جلسات متعدد فراکسیون‌های مختلف روز گذشته در جلسه علنی (چهارشنبه) اعضای هیات‌رئیسه را برای سال دوم انتخاب کردند. در انتخابات هیات‌رئیسه، علی لاریجانی به‌عنوان تنها کاندیدای ریاست ‌مجلس در معرض رای نمایندگان قرار گرفت که با کسب ۲۰۴ رای، برای دهمین سال متوالی بر کرسی ریاست مجلس تکیه زد. از سوی دیگر نمایندگان ترجیح دادند از بین علی مطهری، مسعود پزشکیان، هادی قوامی و حمیدرضا حاجی بابایی، مجددا مسعود پزشکیان و علی مطهری را به ترتیب با ۱۷۹ و ۱۶۳ رای به‌عنوان نواب رئیس اول و دوم مجلس انتخاب کنند. احمد امیرآبادی فراهانی، فریده اولادقباد، اکبر رنجبرزاده، محمدحسین فرهنگی، امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی، غلامرضا کاتب، محمدعلی وکیلی و علی اصغر یوسف‌نژاد برای سمت دبیری هیات‌رئیسه اعلام کاندیداتوری کردند که از این بین اکبر رنجبرزاده، محمدحسین فرهنگی، امیرحسین قاضی زاده هاشمی، غلامرضا کاتب، محمدعلی وکیلی و احمد امیرآبادی فراهانی به عنوان ۶ دبیر هیات‌رئیسه انتخاب شدند.
پیش از این علی‌اصغر یوسف‌نژاد در سمت دبیری هیات‌رئیسه حضور داشت که با رای امروز مجلس محمدحسین فرهنگی جایگزین وی شد.

همچنین بهروز نعمتی، محمد قسیم عثمانی، رسول خضری، محمد آشوری، مجید ناصری نژاد، اسدالله عباسی، محمد محمودی شاه‌نشین و محمد فیضی برای سمت کارپردازی (ناظر) هیات‌رئیسه مجلس کاندیدا شدند که نمایندگان محمد آشوری، بهروز نعمتی و اسدالله عباسی را به‌عنوان سه ناظر هیات‌رئیسه انتخاب کردند.
هرچند ابقای علی مطهری و مسعود پزشکیان نمایندگان اصلاح‌طلب را خوشحال کرد اما متاسفانه فراکسیون امید آنگونه که شایسته بود، در انتخابات هیات‌رئیسه ظاهر نشد، متاسفانه ‏سهم فراکسیون امید از 5 نفر به 3 نفر در هیات‌رئیسه (12نفر)کاهش یافت.
در این میان سهم زنان و اهل تسنن نادیده گرفته شد، در انتخابات هیات‌رئیسه مجلس، نه قسیم عثمانی (نماینده بوکان) رای آورد و نه خضری (نماینده سردشت و پیرانشهر) از سوی دیگر تنها بانوی که در هیات‌رئیسه حضور داشت کرسی خود را در رقابتی مردانه واگذار کرد.
‏طیبه سیاوشی، نائب‌رئیس‌فراکسیون زنان در این‌باره گفت: لابی‌های مردانه مجلس مانع از آن شد که فریده اولاد قباد در هیات‌رئیسه مجلس جایی پیدا کند .

این اتفاقات انتقاداتی را در برداشت. علی مطهری نائب‌رئیس دوم مجلس شواری اسلامی از رفتار غیرفراکسیونی برخی نمایندگان در انتخابات هیات‌رئیسه انتقاد کرد و گفت: در انتخاب دبیران تغییر زیادی انجام شد و به تعهداتشان عمل نکردند.
از سوی دیگر نائب‌رئیس ‌فراکسیون امید نیز گفت‌: بر اساس قول‌هایی که به مردم دادیم، حرمت قائل شدیم و یک کاندیدا از میان خانم‌ها و یک کاندیدا نیز از اهل تسنن معرفی کردیم اما متاسفانه برخی از بداخلاقی‌ها مانع از تحقق این امر شد.
به گفته محمدرضا تابش متاسفانه یک عده در هر صورت بنایشان بر این نبود که همه در فرآیند انتخاب هیات‌رئیسه مشارکت داشته باشند. چه خوب بود که اگر یک زن و یا یک اهل تسنن در ترکیب هیات‌رئیسه وجود داشت. اینها ازجمله خواسته‌ها و مطالباتی بود که در انتخابات مطرح شده است. به هر حال نیمی از جامعه ما را زنان تشکیل می‌دهند، چرا حداقل نباید یک یک زن در ترکیب هیات‌رئیسه حضور نداشته باشد؟

وی در پاسخ به این سوال که آیا اعضای دو فراکسیون دیگر به کاندیدای امید رای ندادند، گفت: اگر آرا را در نظر بگیرید، متوجه می‌شوید که یک عده بدعهدی کردند. زمانی که عده‌ای عهدشکنی کردند و خارج از لیست آمدند، آقای یوسف‌نژاد هم قرار نبود که بیاید اما اجازه گرفتند و ثبت‌نام کردند، قرار ما این بود که دو نائب‌رئیس داشته باشیم. اصول‌گرایان و مستقلین هم یک نفر معرفی کنند. براساس گمانه‌زنی‌هایی که وجود داشت، مستقلین هم آقای مطهری را باید معرفی می‌کردند که نکردند. آقای قوامی معرفی شد. به هر حال این موضوع در ید قدرت و اختیار خودشان است.
تابش در مورد این‌که چه کسانی خارج از لیست آمدند، گفت: سه، چهار نفر خارج از لیست کاندیدا شدند که درست نیست. مثل آقای عباسی و امیرآبادی. البته آقای یوسف‌نژاد هم وقتی دید اینها آمدند، کاندیدا شد.
رئیس‌فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی نیز در واکنش به حاشیه انتخابات هیات‌رئیسه تاکید کرد: فراکسیون امید باید لیست کسانی را که با نام امید در مجلس بالا آمدند و به آنها خیانت کردند، منتشر کند.
پروانه سلحشوری با بیان این‌که ما در انتخاب رئیس و نواب‌رئیس با فراکسیون‌های مستقلین ولایی و نمایندگان ولایی توافق داشتیم و رای خوبی هم آوردند، گفت: ولی فراکسیون‌های دیگر در دبیران و ناظران به عهدشان وفا نکردند و بی‌اخلاقی کردند. آنان در مورد نامزدهای دبیری و ناظر همان 6-6 که بسته بودند را عملی کردند و همه نقش‌ها با فراکسیون مستقلین بود.
 نماینده مردم تهران در مجلس با بیان این‌که متاسفانه آنهایی که هویت خاصی ندارند هر دفعه با یک عده می‌پرند از این رو من تاکید می‌کنم، باید لیست کسانی که با امید بالا آمدند و به آن خیانت کردند، منتشر شود و شفاف‌سازی صورت گیرد.
به گفته سلحشوری اگر مطهری هم رای آورد فقط به‌خاطر این بود که فراکسیون امید بازی آنها که می‌خواهند این نماینده را بیندازند فهمید و دستشان را خواند و اجازه نداد که این نامزد نائب‌رئیسی را بیندازند.

وی در ادامه با بیان این‌که فراکسیون مستقلین در لیست نواب رئیس مجلس به سمت ما آمد و در 9 نفر بقیه (دبیران و ناظران) با نمایندگان ولایی بست، گفت: ما آن قدر متعهد بودیم که لیست جدا ندادیم و آنها در حالی‌که دیشب نام امیرآبادی و محمد آشوری را کنار گذاشتند ولی صبح نام این دو را منتشر کردند، من می‌گویم سیاست بی‌اخلاق، سیاست اسلامی نیست. فراکسیون امید باید درس بگیرد، بعدا کار تشکیلاتی با آنان مفهومی نخواهد داشت فراکسیون امید مجلس باید جلسه برگزار کند و نام افرادی که با نام امید می‌آیند و امید را زیر پا می‌گذارند را منتشر کند تا مردم شهرهایشان آنان را بیشتر بشناسند و اعتماد نکنند. این افراد در ماه مبارک رمضان اخلاق را زیر پا گذاشتند، البته برنده ما و مردم هستیم چون مردم همه را می‌شناسند.

رئیس فراکسیون زنان مجلس دهم با گلایه از حذف نمایندگان اهل تسنن از هیات‌رئیسه گفت: رسول خضری نماینده پیرانشهر و محمد قسیم عثمانی و نماینده بوکان چرا باید در انتخابات هیات‌رئیسه بیفتند؟ این نشان می‌دهد که سیاست مجلس دهم این بود که اقلیت‌های مذهبی و زن را حذف کند ولی افتخار لیست امید این بود که هر زنان و هم اقلیت‌ها در لیست باشند 
گفتنی است پیش از این محمدباقر سعادت نماینده مردم دشتستان نیز در گفت‌وگو با بامداد جنوب تاکید کرده بود، باید تدبیری شود تا کسانی که با کمک لیست امید به مجلس راه یافته‌اند و حالا در عمل جریان سیاسی دیگری را دنبال می‌کنند مشخص شود چه کسانی هستند. باید چهره مدعیان حامی لیست امید نمایان شود.

نظرات بینندگان