بامدادجنوب: کارگاه داستان نویسی ویژه جشنواره ملی داستان کوتاه «پرراس» در شهرهای وحدتیه و برازجان برگزار شد.
داد و ستد فرهنگی سبب پویایی و تحرک در هر فرهنگ و جامعهای میشود، هر جمعی با حفظ اصالت خویش میتواند با اجتماعهای دیگر در ارتباط بوده و نقاط ضعف و قوت خویش را بهبود ببخشد. انجمن ادبی «پرراس» در جریان جشنواره ملی داستان کوتاه «پرراس» اقدام به برگزاری کارگاههای آموزشی داستان کرد که اولین کارگاه آن در شهر وحدتیه و با همکاری انجمن اهل قلم این شهر و هماهنگی عبدالله ریئسی دبیر فنی جشنواره ملی پرراس در سالن ادبیات خانه فرهنگ این شهر برگزار شد. این کارگاه که با حضور محمدرضا فقیهالاسلام نویسنده و دبیر کارگاههای داستاننویسی و عضو فعال انجمنهای ادبی شیراز بهعنوان مدرس برگزار شد، با استقبال انجمن ادبی باران وحدتیه، انجمن ادبی اهل قلم و انجمن ادبی دشتگان از برازجان نیز روبهرو شد. در ابتدای کارگاه سمیه تراکمه، از انجمن ادبی اهل قلم وحدتیه، ضمن خوشامدگویی به مهمانان و ابراز خرسندی از همنشینیِ انجمنهای ادبی وحدتیه و برازجان، خواستار تداوم این همکاری شد.
در ادامه بهادر قايدی برازجانی، از اعضای کانون همیاران جوان دشتستان، ضمن تشکر از همکاری انجمن اهل قلم وحدتیه، به معرفی کانون همیاران جوان دشتستان بهعنوان یکی از اولین سمنهای استان پرداخت و گفت که کانون همیاران فعالیت خود را از سال 78 آغاز کرده و در این مدت همایشهایی نظیر همایشهای دشتستانشناسی ۱ و ۲، همایش ملی آسیبهای اجتماعی زنان جنوب، همایش روز سرطان و... را در کارنامه خود دارد. در چند ماه اخیر نیز با تشکیل کارگروههایی در زمینه کارآفرینی، محیط زیست، تاریخ و گردشگری و ادبیات و هنر نیز برنامههای خود را بهصورت تخصصیتر دنبال کرد. کارگروه ادبیات و هنر همیاران با نام «پرراس»، برگزاری جشنواره ملی داستان کوتاه را در دستور کار خود داد.
سپس دبیر اجرائی جشنواره «پرراس» توضیحات تکمیلی را در مورد جشنواره ارائه داد. فریبا مصدق با ابراز خوشحالی از حضور در جمع اهالی ادب توضیح داد که فراخوان جشنواره در اسفند 95 منتشر شد و در آن شرایط شرکت در جشنواره، نحوه ارسال آثار و... ذکر شد و مهلت ارسال آثار نیز تا پایان اردیبهشت 96 اعلام شد اما بهدلیل برگزاری انتخابات، مهلت ارسال تا 15 خرداد تمدید شد. مراسم اختتامیه نیز 14 تیرماه برگزار میشود. همچنین در جریان جشنواره نیز چهار کارگاه برگزار خواهد شد که اولین کارگاه آن در شهر وحدتیه برگزار شد و برای کارگاههای دیگر هم اطلاعرسانی خواهد شد.
در ادامه کارگاه محمدرضا فقیهالاسلام به معرفی انجمن اهل قلم پرداخته و در ادامه از اصول و معیارهای داستاننویسی سخن گفت. وی با اشاره به روانی داستانهای جمالزاده آن را مبنای داستاننویسی جدید دانست و همینطور با اشاره به استاد جمال میرصادقی وی را نمونهای کامل در حوزه رمان و داستان معرفی کرد.
این نویسنده در ادامه بیان کرد که مبنای داستاننویسی یک فرضیه یا طرح است اما به خودی خود کافی نیست، چراکه فرضیههای زیادی در ذهنها شکل میگیرند ولی هیچوقت فرصت ظهور نمییابند. بنابراین آنچه که اهمیت زیادی دارد، پیاده کردن این طرح با توجه به عناصر داستاننویسی است. فقیهالاسلام از حاضران در کارگاه خواست برای پیشرفت در عرصه داستان مطالعه کنند و آثار نویسندگان مطرح را همیشه مدنظر داشته باشند. مدرس کارگاه در پایان با اشاره به انواع داستان اعم از محیطی، شخصیتی، حادثهای، اندیشهای و... از شرکتکنندگان خواست آثار خود را ارائه دهند که مهرداد عارف، مرتضی انوشه، سیدقاسم موسوی و علیحسین جعفری و سیداکرم شاهروبندی، خاتون نجفی، روشنک شولی، اکرم تقیپور، فریبا مصدق، سمیه تراکمه به خوانش آثار خود پرداختند.