
بامداد جنوب: حسین دلشب در شرایطی به مناسبت هفته محیط زیست به میان خبرنگاران آمد که از کمتوجهیها به محیط زیست استان گلایهمند بود؛ از جمله در خصوص گردوغبار که به گفته وی اقدامات مطالعاتی محیط زیست استان برای مقابله با آن نهایی شده ولی با وجود نامهنگاری و پیگیریهای متعدد، هنوز کارگروه اصلی در استانداری تشکیل نشده تا زمینه تامین اعتبار و اقدامات اجرائی فراهم شود.
به گزارش خلیج فارس؛ مدیرکل محیط زیست استان بوشهر با اشاره به شناسایی 10 کانون تولید گردوغبار در استان، گفت: اگر طرح مذکور در شورای مربوطه در استانداری نهایی شده و سالی یک منطقه را تثبیت کنیم، بخش عمدهای از مشکلات ریزگردها در استان کاهش مییابد، همچنان که برخی استانها نظیر خوزستان پس از نهاییکردن این طرح در استانشان، توانستهاند اقدامات اجرائی را با دستگاههای ملی نظیر بسیج سازندگی آغاز کنند.
شکایت از شهرداران
مدیرکل محیط زیست استان همچنین در خصوص وضعیت دفع پسماندهای استان به وسیله شهرداریها گفت: طی دو سال اخیر برنامه استان و کارگروه مربوطه در استانداری این است که دو مرکز اصلی پسماندها در شمال و جنوب استان ایجاد شود که البته به نتیجه نهایی نرسیده ولی مصمم هستیم تا قبل از تعیین تکلیف آن موضوع، شهرداریها ملزم شوند سایتهای فعلی را ساماندهی کنند. بارها اخطار، نامهنگاری و تعامل با شهرداریهای استان برای ساماندهی محلهای فعلی دفن پسماند شده ولی تا امروز موردتوجه واقع نشده اما مصمم هستیم بهزودی علیه شهردارانی که در این خصوص بیتوجهی میکنند، اقدامات قضائی را شروع کنیم.
پتروشیمی دشتستان بدون مجوز
وی در پاسخ به سوالی درباره اینکه خبرهای ضدونقیضی درباره صدور مجوز زیستمحیطی پتروشیمی دشتستان به گوش میرسد، اظهار داشت: ما نظرات کارشناسی خودمان را به کارگروه مرکزی در سازمان محیط زیست داده و گفتهایم اگر الزامات مورد نیاز چنین پروژههایی مثل دسترسی به آب و آلایندگیهای احتمالی مورد توجه واقع شود، مخالفتی نداریم. باید دید نهایتا سازمان محیط زیست کشور در این خصوص چه تصمیمی میگیرد.
دلشب با بیان اینکه سازمان محیط زیست درباره صدور مجوز صنایع بزرگ حساسیت زیادی دارد تا مانع تکرار مشکلات پروژههای مشابه شود، افزود: بر همین اساس اخیرا طرح زیست محیطی منطقه ویژه شمال استان نیز مورد موافقت قرار نگرفته است.
بهبودی آلایندگی عسلویه
مدیرکل محیط زیست در بخشی از این نشست خبری از بهبود وضعیت آلایندگیها در عسلویه و منطقه پارسجنوبی خبر داد و گفت: وزیر نفت دستورات اکید برای توجه به مقوله محیط زیست در این منطقه دادهاند و پای کار هستند. حسین دلشب با بیان اینکه خاموشی اولین فلر (مشعل) در پالایشگاه اول پارس جنوبی نوید خوبی در این راستا است، گفت: قرار شده تا سال 98 همه فلرهای پارس جنوبی خاموش شود.
بررسی های تخصصی نشان میدهد آلودگی در منطقه پارس جنوبی روند رو به بهبود و کاهشی را طی میکند و اگر نفتیها به تفاهمات و همکاریهای مشترکی که تا امروز داشتهاند پایبند بمانند، شرایط مطلوبتری در این منطقه صنعتی ایجاد خواهد شد.
به گفته وی، در حال حاضر در منطقه پارس جنوبی 30 واحد مشمول پایش آنلاین خروجیها هستند و جزو استانهای پیشرو کشور در این سامانه هستیم، ضمن اینکه با اخطارهای سریع پس از بروز آلایندگی و ابزارهایی نظیر جرائم که پیشبینی شده، امروز شاهد حساسیت صنایع به مقوله آبودگی در خروجی هایشان هستیم.
دستتنها بودیم
دلشب همچنین در پاسخ به سوالی پیرامون خروج پروانه و موتور کشتی تاریخی رافائل از دریا با وجود مخالفت محیط زیست و پیگیری بینتیجه سایر مسوولان استان اظهار داشت: محیط زیست سازمانی حاکمیتی است که از همان ابتدا هم صراحتا اعلام کردیم خروج قطعات این کشتی از دریا صحیح نیست، چون به خاطره جمعی بوشهریها مبدل شده و یک زیستگاه آبزیان است، ولی برای ممانعت از این اقدام، به تنهایی کاری از ما ساخته نبود. از نظر اینکه کشتی رافائل زیستگاه آبزیان است، شیلات و یگان حفاظت آن باید پیگیری نماید، ضمن اینکه هرگونه فعالیت در دریا نیازمند مجوز از اداره بندر است و آنها هم در موارد مربوطه از ما استعلام میکنند، ولی تاکنون جهت اعلام نظر درباره خروج بقایای کشتی رافائل استعلام یا اطلاعی داده نشده است.