دیرالزور بهانه‌ای برای تذکر به ریاض و تل‌آویو
کد خبر: ۸۳۷۸
تاریخ انتشار: ۲۶ : ۰۳ - ۳۰ خرداد ۱۳۹۶
وقتی جواب ترقه را با موشک می‌دهیم؛

دیرالزور بهانه‌ای برای تذکر به ریاض و تل‌آویو

حمله موشکی انجام شده دیشب سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ‌‌بر ضد مواضع داعش از استان‌های غربی کشور که شش موشک به شهرک المیادین در استان دیرالزور سوریه و مرکز تجمع تروریست‌های داعش در این منطقه با توجه به مجموعه تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی پیام‌ها و پیامدهایی را به‌دنبال داشت.
بامدادجنوب- سیدعلی موسوی:
حمله موشکی انجام شده دیشب سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ‌‌بر ضد مواضع داعش از استان‌های غربی کشور که شش موشک به شهرک المیادین در استان دیرالزور سوریه و مرکز تجمع تروریست‌های داعش در این منطقه با توجه به مجموعه تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی پیام‌ها و پیامدهایی را به‌دنبال داشت. این پیام‌ها علاوه بر میزان تلفات و خسارت‌های به بار آمده از تروریست‌ها ست که طبعا رسانه‌های وابسته به گروه‌های تروریستی تلاش خواهند کرد آن را در بایکوت خبری قرار دهند، البته با وجود بایکوت خبری احتمالی در مورد این تلفات ، می‌‌توان گفت که اشراف اطلاعاتی ایران در سوریه و دقت اصابت این موشک‌ها بعلاوه اهمیت راهبردی و مرکزیت استان دیرالزور برای داعش نشان از تلفات و خسارت‌های بالا دانسته‌اند. 

دیرالزور پایگاه اصلی داعش درسوریه است. این گروه تروریستی دوماه گذشته پس از شکست‌ها در رقه، حمص و حماه، تمام نیروها و تجهیزاتش را به ‌این استان منتقل کرد. در همین رابطه روزنامه النهار چاپ لبنان پیرامون این حمله موشکی نوشت که حمله موشکی مستقیم سپاه پاسداران با وجود حمایت‌های گسترده مستشاری و شبه ‌نظامی ‌‌ایران از سوریه، حمله‌ای نادر و غیرمنتظره بود.
همزمانی این حمله موشکی با دیدار رهبر معظم انقلاب اسلامی‌‌ با خانواده شهدای مدافع حرم و شهدای مرزبانی و بیانات ایشان مبنی بر این‌که جمهوری اسلامی‌‌ایران مستحکم ایستاده و به دشمنان سیلی سختی خواهد زد، نشان می‌دهد که جمهوری اسلامی ‌‌ایران هر زمان که اراده کند، قدرت پاسخ‌گویی فوری به تجاوزات احتمالی را خواهد داشت و تلاش وابستگان منطقه‌ای امریکا برای بازی با امنیتی ایران، بازی با آتش است. به‌این ترتیب این حملات را می‌‌توان در راستای دلجویی از خانواده‌های شهدای مدافع حرم و حملات تروریستی اخیر ارزیابی کرد. از سوی دیگر حملات گسترده موشکی ایران به مواضع تروریست‌ها با موشک‌های حجیم میان برد، دقت استفاده رهبر معظم انقلاب از تعبیر ترقه بازی در توصیف حملات تروریستی ایران را نشان داد و ثابت کرد که ‌ایران آمادگی دارد پاسخ این حملات بچه‎‌گانه و فاقد تجربه حرفه‌ای را با موشک‌های خود بدهد.
ایران‌ گرچه گزینه‌های متعددی برای پاسخ به حملات تروریستی داعش در داخل خاک خود داشت، اما گزینه حمله موشکی از خاک خود را انتخاب کرد تا عملیات بی‌سابقه ‌ایران در استفاده از ناوگان موشکی خود پس از 30 سال و حمله به مواضع تروریست‌ها در سوریه پیام‌هایی برای واشنگتن داشته باشد.

 ایران حتی می‌‌توانست برای این حمله از هواپیما استفاده کند و یا از همپیمانان خود در سوریه یا عراق و یا لبنان بخواهد چنین کاری را انجام دهند، اما اصرار بر این‌که ‌این حمله از داخل خاک ایران انجام شود برای این بود که عملیاتی بی سابقه انجام شود که چندین پیام در پی داشته باشد. بسیاری از تحلیلگران منطقه‌ای معتقد هستند که‌ این حملات گرچه پاسخی به اقدامات تروریستی گروهک تروریستی تکفیری داعش در حمله تروریستی به ساختمان مجلس شورای اسلامی‌‌و حرم مطهر امام خمینی و سایر تلاش‌های آنها برای اقدامات تروریستی در داخل ایران است، اما پیام دیگری برای امریکا دارد که با افزایش فشارها و تحریم‌ها به‌ویژه اعمال تحریم‌های اخیر سعی در متوقف کردن فعالیت‌های موشکی ایران دارند. این حمله همچنین واکنشی به فعالیت‌های مخرب امریکا در منطقه بود که ضمن اتحاد با برخی رژیم‌های عربی منطقه به‌دنبال از بین بردن نقش ایران در عرصه منطقه و تلاش برای حذف محور مقاومت است. امیر دفتری خبرنگار سی‌ان‌ان در تهران در واکنش به ‌این حمله موشکی گفت که حمله موشکی ایران به سوریه نشان‌دهنده افزایش نقش ایران در تحولات سوریه است. این در حالی است که عمده فعالیت‌های ائتلاف بین‌المللی ضد داعش در سوریه برای کاستن از نقش ایران در منطقه است. به صورت خلاصه می‌‌توان گفت که انتخاب زمان و روش انجام این عملیات به گونه‌ای بود که هم پاسخ تهدیدات اخیر دونالد ترامپ بر علیه ‌ایران و هم تحریم‌های جدید کنگره‌این کشور و هم تهدید‌های هم پیمانان منطقه‌ای امریکا داده شود.

حملات موشکی صورت گرفته اخیر همچنین واکنشی قاطع از سوی ایران به تهدید کنندگان منطقه‌ای این کشور از جمله عربستان و رژیم صهیونیستی بود که چند سالی است مواضع منطقه‌ای و در در تطابق کامل با یکدیگر قرار گرفته است. در همین رابطه شبکه هفت تلویزیون رژیم صهیونیستی نیز در واکنش به حمله موشکی ایران، آن را تهدیدی تلویحی علیه دشمنان این کشور از جمله عربستان، اسرائیل و امریکا خواند. در همین رابطه خبرگزاری اسپوتنیک نیز در تیتری معنادار نوشت که سیلی را داعش خورد تا صدایش را دیگران بشنوند. این خبرگزاری در تحلیل خود آورده است که ‌این حمله هشدار جدی از سوی ایران به اسرائیل و عربستان است. فاصله تل‌آویو، پایتخت رژیم اشغالگر صهیونیستی یکی از پرجمعیت‌ترین شهرهای صهیونیست‌ها تا نزدیک‌ترین سایت موشکی سپاه که محل آن رسانه‌ای شده، کمتر از هزار و صد کیلومتر است. به‌این ترتیب این حمله بار دیگر کابوس صهیونیست‌ها در مورد هدف قرار گرفتن احتمالی از طریق سه نوع از موشک‌های ایرانی با نام‌های شهاب۳، سجیل و قدر را زنده کرد. دقت نقطه‌زنی موشک‌های ایرانی که قطعا در ارزیابی‌های اطلاعاتی دشمن از این عملیاتِ موفق، به اثبات خواهد رسید، نشان خواهد داد که مواضع استراتژیک رژیم صهیونیستی و پایگاه‌های نظامی‌‌امریکا در منطقه و هر تهدید احتمالی دیگری که به دنبال تجاوز به خاک ایران باشد، از این حملات دقیق در امان نخواهد بود. اگر بخواهیم عملیات موفق نیروهای سپاه در هدف‌گیری مواضع تروریست‌ها در دیرالزور را با پیشروی‌ها و عملیات موفقیت‌آمیز گروه‌های مقاومت در عراق و سوریه و اتصال مرز زمینی ایران به لبنان در پی اتصال مرزهای عراق و سوریه به یکدیگر را در کنار هم قرار دهیم، این نتیجه استراتژیک به دست خواهد آمد که دیگر زمان تهدید محور مقاومت به حذف از معادلات منطقه‌ای به سر آمده و شاید دقیق‌تر این باشد که بگوییم تلاش‌های محور متخاصم با این محور در عرصه‌های مختلف منطقه‌ای از سوریه گرفته تا عراق و یمن و بحرین و حتی تهران در راستای خروج آبرومندانه از باتلاق رسوایی است که در پی تجاوز بر ضد همین محور گرفتار آن شده‌اند. محور امریکایی منطقه در حال حاضر تلاش دارد از تمامی ‌‌پتانسیل‌های خود برای ضربه زدن به محور مقاومت استفاده کند تا شاید بتواند اندکی از شدت موازنه‌های تلخ برد و باخت عرصه‌های میدانی منطقه بکاهد.

ایران به نمایندگی از محور مقاومت با این حمله ثابت کرد که حضور در محافل دیپلماتیک برای حل و فصل سیاسی بحران‌های منطقه‌ای در نتیجه موضع ضعف و تردید این محور نیست و هنوز برگه‌های زیادی وجود دارد که برای حل و فصل نهایی و نظامی ‌‌بحران سوریه یا عراق و یمن مورد استفاده قرار نگرفته است. ایران نشان داد که فعالیت‌های دیپلماتیک این کشور برای کاهش مدت جنگ و تلفات مردم بی‌گناه مردم سوریه و عراق و یمن و دادن شانس بازگشت، به جریان‌های مختلف حاضر در عرصه میدانی سوریه است و در صورتی که طرف‌های مقابل نخواهند این گزینه را دنبال کنند، ضربات بیشتری را متحمل خواهند شد.

نظرات بینندگان