
بامدادجنوب- الهام بهروزی:
پنجشنبهشب فرصتی دست داد تا به دعوت یک دوست راهی کافه سنتی دوئل شوم و در جمع خوبان دمی فارغ از هیاهوی دنیای بیرون، گوش جان به شعرخوانی و نوای دف بسپارم. چندی است که به ابتکار برخی از گویندگان رادیوی بوشهر برنامهای به نام «پنجشنبههای ادبی» راهاندازی شده است. پنجشنبههایی از جنس شعر، موسیقی، آرامش و یکرنگی. پنجشنبههایی صمیمی و بهدور از رنگ و لعابهای متملقانه که شوربختانه مدتی است گریبان جامعه را فراگرفته است.
از آنجایی که بیش از حد غرق دنیای روزنامهنگاری شدهام و کمتر فرصت میکنم کمی برای خودم وقت بگذارم با حضور در این نشست صمیمانه و با روبهرو شدن با چهرههای ساده و مهربان اهالی هنر و ادب و همچنین ورزشکار تا حد زیادی تشویشها و خستگیهای خاطرم زدوده شد. این نشست راس ساعت 9 با اجرای خوب حجت محمدی آغاز شد و در اولین بخش شاهد تکنوازی رادمان عبداللهی و امیرحسین نعمتی (هنرآموزان آموزشگاه موسیقی ملودی) بودیم. با این اجرا فضای سنتی کافه کمی هنریتر شد و اما علیرضا بحرانی دیگر گوینده رادیو بوشهر با خواندن شعری از بهنام مومنی نامزد دریافت جایزه شعر خبرنگار در سال 95، محیط را لطیفتر کرد و ازاین شاعر جوان دعوت کرد تا حاضران را به شنیدن سرودهاش میهمان کند.
پس از شعرخوانی این شاعر محجوب، حجت محمدی فرصت را مناسب دید و در یک اقدام تحسینبرانگیز از برخی از ورزشکاران اسکیتباز استان با هدایایی تقدیر کرد. از میهمانان این نشست میتوان به اشکان دشمنزیاری، نماینده کتاب گینس در جنوب (رکوردار گینس در طنابزنی) اشاره کرد. در ادامه سیدمحمود مهیمنیان گوینده خوشصدای رادیو بوشهر که شنیدن صدایش مخاطب را به فضای شاد کارتنهای کودکی فرو میبرد، ما را به شنیدن داستانی کوتاه از کتاب «یک فنجان چای دبش» نوشته علیرضا احمدیخرم دعوت کرد. سپس برنامه از داستان به موسیقی سوق داده شد و گروه موسیقی «راستین» به سرپرستی مهران حسینخانی به دفنوازی پرداختند. با شنیدن نوای عارفانه دف، مرغک دل برای لحظاتی راهی سفری خیالانگیز شد.
این برنامه سپس با شعرخوانی شاعران هماستانی چون مختار عباسی (شاعر بردستانی)، مسعود فیروزی (مجری صدا و سیما مرکز بوشهر)، فریبا جلالیان (بانوی شاعر دشتستانی) و آرش شبانکاره (گوینده رادیوی بوشهر) و همچنین تکنوازی یکی از اعضای گروه موسیقی «راستین» که به نمایندگی از استان در جشنواره ملی دفنوازی حضور خواهند داشت، به پایان رسید. پس از پایان برنامه متوجه حال خوبم شدم. به گفته حجت محمدی، «شعر حال آدم را خوب میکند». بهراستی شعر و موسیقی حال دل را عجیب خوش میکند، ذهن را از آشفتگی میرهاند و گل لبخند را میهمان رخسار میسازد. پس از پایان این نشست، به سراغ حجت محمدی، گوینده باتجربه رادیوی بوشهر که کار خود را با این رسانه از سال ۷۸ بهعنوان گزارشگر آغاز کرده و اکنون بهعنوان گوینده در این رسانه مردمی -که برخلاف سیما همیشه در لحظات بحرانی در کنار مردم قرار دارند- مشغول به فعالیت است و تجربه گویندگی در برنامههای مختلف ادبی، هنری و ورزشی را دارد، رفتیم و سوالاتی را از وی پرسیدیم.
این گوینده رادیو بوشهر در پاسخ به این پرسش که ایده «پنجشنبههای ادبی» چگونه شکل گرفت، به بامداد جنوب گفت: ایده برگزاری این برنامه از مدتها پیش در ذهنم شکل گرفته بود، چون خلأ این برنامه بهشدت در بوشهر احساس میشد تا اینکه بعد از ماجرای انتخابات اخیر و دیدن برخورد دونمایه از سوی خیلیها واقعا احساس کردم که مشکل اصلی جامعه ما بیش از هر چیزی به حوزه فرهنگی مربوط است. پس تلاش کردیم تا با برپایی این نشست ادبی، فرهنگ و ادب غنی و مهرگستر کشور و استان را بیش از پیش معرفی کنیم.
حجت محمدی در ادامه با تاکید بر اینکه در حال حاضر مهمترین هدفمان از برگزاری پنجشنبههای ادبی معرفی هنرمندانی است که زمینه برای معرفی آنها فراهم نشده است، افزود: ما سعی داریم که با حضور هنرمندان و شاعران جوان در یک فضای تخصصی به معرفی آثار آنها مبادرت ورزیم، البته از این رهگذر آن فاصلهای که میان اهالی رسانه با جامعه هنری استان اتفاق افتاده، کمتر و کمتر شود.
وی با بیان اینکه الان نزدیک به یک ماه و نیم است که این نشستهای ادبی برگزار میشود و جالب است که پنجشنبههای ادبی کار خود را در نشست اول با حضور پنج نفر آغاز کرد ولی الان خوشبختانه حدود ۵۰ نفر در این نشستها حضور دارند، تاکید کرد: اطلاعرسانی و همراهی مطبوعات و رسانههای محلی خیلی به گسترش این برنامه کمک میکند. انعکاس این برنامه و برنامههایی از این دست باعث دلگرمی جوانهای هنرمند میشود و بهطور قطع الگوسازی هم در پی خواهد داشت.
محمدی با اشاره به اینکه خوشبختانه برگزاری این نشست کاملا خودجوش شکل گرفته است و در این زمینه هم از هیچ مسوولی هیچ انتظاری نداریم، چراکه ارزش این برنامه به مردمی و خودجوش بودن آن است، تصریح کرد: البته گروه برگزارکننده این نشست، پیش از این هم تجربه برگزاری چنین برنامههای مردمی را داشته است، نظیر طرح دویدن ۱۸ اسفند به دور بوشهر که سال گذشته نزدیک به ۳۰۰ نفر در این پویش حضور داشتند.
گوینده رادیو بوشهر در ادامه در پاسخ به این پرسش که آیا موسیقی و شعر میتواند حال اهالی شهر را خوب کند، گفت: بهطور قطع موسیقی و شعر حال و هوای مردم بوشهر را عوض میکند، چون مردم بوشهر با موسیقی عجین هستند. ما از لحظه تولد تا مرگ برای هر اتفاقی موسیقی و شعر و آواز داریم. ما تلاش کردیم در این نشست هم موسیقی کلاسیک داشته باشیم، هم سنتی و هم محلی. البته آواز سنتی و محلی هم داریم و از ادبیات غنی محلی و بومی استان هم بهره میگیرم. در مجموع موسیقی و شعر نشاطبخش و روحنواز است. بدون شک برگزاری چنین نشستهایی حال و هوای خوبی را بر دل حاکم میکند. امیدوارم این برنامها تداوم داشته باشد و موجب آشتی و الفت جامعه با هنرمندان شود.
وی با بیان اینکه در برگزاری این نشستها همکاران خوبم در مجموعه رادیو بوشهر همراهان من هستند. در واقع افرادی نظیر علیرضا بحرانی، آرش شبانکاره، علیرضا رضازاده، سیدمحمود مهیمنیان، علیاصغر ذبیحی، سیدمحیالدین حسینیمقدم، محمدخلیل روانان و نگین کتوییزاده نقش اصلی را در برپایی پنجشنبههای ادبی ایفا میکنند، تاکید کرد: این جمع فضایی بسیار گرم و محفلی دوستانه برای جذب و معرفی هنرمندان جوان استان بوشهر و مروری بر آثار چاپ شده آنهاست. در واقع «پنجشنبهادبی» پیوند شعر و موسیقی است. از همینجا دعوت میکنم دیگر علاقهمندان به شعر و ادب ما را در نشستهای بعدی همراهی کنند.
حجت محمدی در پایان با تاکید بر اینکه تصمیم داریم که برگزاری این نشست را محدود به یک مکان یا یک شهر خاص نکنیم و در صورت امکان سعی داریم به جاهای مختلف برویم، یادآور شد: بابت برگزاری این نشستها بهطور ویژه از آریادخت جهانبخشان، هنرمند عکاس هماستانی تشکر میکنم که گالری زیبا و هنرمندانه خود را در اختیار ما قرار میدهد. همچنین از دوست خوبم آقای شجاعی مدیریت کافه سنتی دوئل نیز تشکر میکنم که پذیرای یکی از پنجشنبههای ادبی ما بود.
یادآوری میشود، «پنجشنبه ادبی» این هفته در گالری آریادخت واقع در مجتمع فرهنگی تفریحی خلیج فارس برگزار میشود.