روحانی دنبال شفافیت اقتصادی است
کد خبر: ۸۵۶۷
تاریخ انتشار: ۲۰ : ۱۶ - ۱۷ تير ۱۳۹۶
ابراهیم اصغرزاده در گفت‌وگو با بامداد جنوب؛

روحانی دنبال شفافیت اقتصادی است

مردم با رای خود شخصی را به‌عنوان رئیس‌جمهور راهی پاستور کردند قطعا انتظارات و مطالباتی هم دارند که باید مورد توجه قرار گیرد. یکی از فعالان و تحلیل‌گران سیاسی اصلاح‌طلب در گفت‌وگو با بامداد جنوب یادآور شد که در حال حاضر ما در شرایطی قرار گرفته‌ایم که کسی نمی‌تواند مطالبات مردم را نادیده بگیرد.
بامدادجنوب- مریم خوئینی:
مردم با رای خود شخصی را به‌عنوان رئیس‌جمهور راهی پاستور کردند قطعا انتظارات و مطالباتی هم دارند که باید مورد توجه قرار گیرد. یکی از فعالان و تحلیل‌گران سیاسی اصلاح‌طلب در گفت‌وگو با بامداد جنوب یادآور شد که در حال حاضر ما در شرایطی قرار گرفته‌ایم که کسی نمی‌تواند مطالبات مردم را نادیده بگیرد. 

ابراهیم اصغرزاده با بیان این‌که انتخابات 29 اردیبهشت 1396 متمایز از انتخابات قبلی بود، گفت: در این دوره آقای روحانی و اصلاح طلبان مجبور شدند مطالبات مردم را بشنوند و مطالبات مردم را در شعارهای خودشان نیز تکرار کنند. اگر قرار بود که آقای روحانی یک رئیس‌جمهور عادی باشد و فقط به‌خاطر اختلاف سلیقه‌اش با آقای رئیسی انتخاب شود، به این همه حضور مردم نیاز نبود.
وی با بیان این‌که مردم ساعت‌ها پای صندوق رای ایستادند تا به مسوولان و به حکوت اعلام کنند که کشور نیازمند تغییر وضع موجود و اصلاح است، گفت: نیاز به اصلاح از لایه‌های پایین و از مناطق دور دست شروع شد. از استان‌هایی مثل استان بوشهر و خیلی از شهرستان‌های بوشهر به مرکز مخابره شد و اصلاح‌طلبان و کمپین آقای روحانی در حقیقت این مطالبه عمومی را کشف کردند، به عبارتی متوجه شدند مردم خواسته‌ها‌یشان به شعارهای بالاتر از تغییر وضع موجود رسیده است. 

این فعال و تحلیل گر سیاسی در ادامه تصریح کرد: درست است که در دولت اول، آقای روحانی به حفط وضع موجود می‌پرداخت به عبارتی تلاش کرد شرایط جامعه را عادی کند و از آن شرایط غیر عادی زمان آقای احمدی نژاد عبور دهد. با این حال در این انتخابات تا مناظره دوم محبوبیت آقای روحانی بالا نبود و در حقیقت رقابت بین آقای روحانی و آقای رئیسی تنگاتنگ بود. از مناظره سوم و از هفته آخر که آقای روحانی متوجه شد مردم مطالبات جدی را مطرح کرده‌اند اصلاح‌طلبان نیز متوجه شدند دیگر نمی‌شود روی شعار اعتدال تمرکز کرد بلکه باید روی شعارهای اصلاح طلبانه تمرکز کرد و به همین دلیل هم در هفته آخز ادبیات آقای روحانی تغییر کرد.
اصغر‌زاده در پاسخ به این سوال که به‌نظر شما رویکرد آقای روحانی نیز تغییر خواهد کرد، گفت: بله ناچار است که رویکرد خود را هم تغییر دهد اگر توجه نکند هم خودش و هم اصلاح‌طلبان سقوط می‌کنند.

این نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی، تاکید کرد: آقای روحانی چه در تشکیل کابینه و چه در اجرای سیاست‌ها و تحقق شعارها ناچار است به‌گونه‌ای عمل کند که مردم باور کنند او وعده سرخرمن نداده است بارو کنند به وعده‌هایش پایبند است.
وی تاکید کرد: مطمئن هستم آقای روحانی در چهار سال پیش رو گام‌های بلندی را برای اصلاح در حوزه‌های اجتماعی فرهنگی و اقتصادی و حتی سیاست داخلی برخواهد داشت اگر غیر از این شود ما شاهد برآمدن یک احمدی‌نژاد دیگر خواهیم بود موج پوپولیسم کور بی‌درنگ برخواهد گشت. من معتقدم هم آقای روحانی و هم اصلاح‌طلبان متوجه موقیعت خطیر و تاریخی خودشان هستند، البته منظور این نیست که اصلاحات منجر به تغییرات مبنایی شود، اصلاح‌طلبان و آقای روحانی اساسا شعارشان مسالمت‌جویانه و خواستار تغییر در درون و در چهارچوب قوانین موجود است و به هیچ وجه نقش اپوزسیون نظام را بازی نمی‌کنند.

اصغرزاده تصریح کرد: در حال حاضر دو رویکرد وجود دارد، رویکرد اول آقای روحانی که رویکرد حفظ وضع موجود بود، یعنی برای این‌که وضع بدتر نشود تن به وضع موجود دهیم. رویکرد دوم نیز که ایشان طراحی کرده‌اند، یعنی با توجه به حفظ فضای موجود، اصلاحاتی نیز انجام شود آن‌هم در همین چهارچوب. 
وی با بیان این‌که در همین وضعیت متوقف شویم با ریزش رای و تزلزل جریان سیاسی مواجه خواهیم شد، گفت: نکته مهمی که باید به آن توجه کنیم این است باید شاهد جنب و جوش بیشتری در جامعه باشیم اما متاسفانه یک دولت سایه و پنهان که در امور اقتصادی دخالت می‌کند و از منابع سرشار اقتصادی نیز برخوردار است و تحت هیچ نظارتی نیست، کمی شرایط را سخت کرده است. آقای روحانی نیز متوجه این دولت مخفی شده است و می‌خواهد دست این دولت مخفی را کوتاه کند روحانی می‌خواهد اقتصاد کشور را شفاف کند هر کسی که از رانت استفاده می‌کند و از موقعیت انحصاری استفاده می‌کند باید پاسخگو باشد، باید تن به رقابت با بقیه گروه‌های اجتماعی بدهد. 

این فعال سیاسی اصلاح طلب تاکید کرد: اگر روحانی در راستای شفاف‌سازی و کوتاه کردن دست فرصت‌طلبان گام بردارد، به نفع نظام است. مردم در این دوره که به آقای روحانی رای دادن رای‌شان بسیار آگاهانه بود و کاملا به موقعیت خودشان اشراف داشتند، بنابراین تلاش کردند که با رای خودشان موقعیت روحانی را تثبیت کنند و در تمام متینگ‌های انتخاباتی شعارهایی سر بدهند که در دستور کار آقای روحانی قرار گیرد. به عبارتی می‌توان گفت آقای روحانی در یک وضعیت اجباری و الزام‌آور قرار گرفته است که دولتی را تشکیل بدهد و طرح‌های را پیش ببرد که منجر به اصلاحات در حوزه مختلف کشور بشود. یعنی قانون‌مند از حقوق شهروندی مردم دفاع کند.

وی در مورد اجرای حقوق شهروندی گفت: مبنای حقوق شهروندی یعنی برابری آحاد شهروندان در مقابل  قانون و در مقابل فرصت‌های اقتصادی ست. آقای روحانی می‌خواهد همه شهروندان خویشاوند نظام تلقی شوند و همه خودی باشند و بتوانند از فرصت‌های حقوقی و اقتصادی برابر برخوردار شوند و این یعنی اجرای حقوق شهروندی که یکی از خواسته‌های به حق مردم است.
ابراهیم اصغر زاده در پایان یادآور شد: متاسفانه در حال حاضر فرصتی نداریم که جامعه را به دوقطبی خودی و غیر خودی تقسیم کنیم. اما بخشی از جریان اصولگرایان به این نتیجه نرسیده‌اند و حمله به جلو را انتخاب کرده‌اند . تقسیم جامعه به خود و غیر خودی و این‌که بگویند رای برخی حرام بود به رئیس‌جمهور توهین کنند نشان می‌دهد هنوز می‌خواهند به روش سابق ادامه بدهند و صدای مردم را نشنیده‌ بگیرند و این به ضررشان است.

نظرات بینندگان