
بامدادجنوب- علی تنگستانی:
لیگ برتر فوتبال کمتر یک ماه دیگر وارد هفدهمین دوره خود میشود و این در حالی است که در فصل جدید این رقابتها، پارس جنوبی جم نماینده استان بوشهر است. اگر خواننده صفحه ما باشید، در طول 4 هفته گذشته گزارشات مختلفی از آمادگی بازیکنان، کادر فنی و چم ورزشگاه جم نوشتیم. اما اینبار میخواهیم به مسیر صعودی پارس جم از لیگ دو به لیگ برتر نگاهی بیاندازیم که در این راه به مسائل مختلفی پی میبریم که کمتر کسی به آنها توجه کرده است.
ابتدا نگاه کوتاهی به حضور پارس در لیگ دسته 2 می اندازیم. این تیم که با نام گاز فجر در جم شناخته میشد در سالهای ابتدایی نتوانسته بود نتایج خوبی کسب کند و تا آستانه منحل شدن رفت ولی به لطف مهدی یوسفی، مدیر عامل منطقه ویژه پارس جنوبی، این تیم در جم ماندنی شد و با اسم جدید پارس جنوبی جم در مسابقات شرکت کرد. این تیم بعد از دو سال با سرمربیگری مهدی پاشازاده توانست آرزوی دیرینه مردم جم را به واقعیت تبدیل کند و جواز حضور در مسابقات لیگ دسته یک را بهدست آورد. اتفاقی که موج شادی در سرتاسر جم به پا کرد. همان زمان ما با آقای یوسفی و رضاییان گفت وگو کردیم که هر دو آنها قول صعود به لیگ برتر را دراولین حضور پارس جنوبی در لیگ آزادگان دادند. اتفاقی که شاید از نظر بسیاری بعید بهنظر میرسید.
حال به سرگذشت این تیم در لیگ دسته یک نگاهی میاندازیم. مهدی یوسفی پس از صعود به لیگ یک صراحتا اعلام کرد که همچنان از تیم حمایت میکند و بهترینها برای نتیجه گرفتن تیم انتخاب میکند. اتفاقی که باز هم باعث شادمانی مردم جم شد تا بیشتر از گذشته به این مدیر مدیون شوند. اما پس از اینکه پاشازاده با مسوولان تیم به توافق نرسید، گزینههای زیادی برای سرمربیگری پارس جنوبی جم بر سر میز آمدند و رفتند که از تقوی ( که پس از یک هفته بار سفرش را بست و از باشگاه جدا شد و پس از آنها حاشیههایی برای این تیم به وجود آورد) گرفته تا غلام دلگرم (که نیامده از سوی افراد پیشکسوت جم بیتجربه نامیده و قبل از اینکه در جمع بازیکنان حاضر شود از باشگاه جدا شد). بالاخره بهرام رضاییان، مدیر عامل باشگاه سکان هدایت تیم را به مهدی تارتاری سپرد که اولین حضور خود را بهعنوان سرمربی در لیگ یک سپری میکرد. انتخابی که حداقل در آن زمان از نظر کارشناسان، یک انتخابی ریسکی بود. به هر حال پارس جنوبی با هدایت تارتار وارد لیگ یک شد و در چهار هفته ابتدایی توانست نتایج خوبی بگیرد و جمیها را امیدوار کند.
البته بهدلیل اینکه این تیم خیلی دیر تمرینات پیش فصل خود را آغاز کرده بود، از هفته پنجم تا هفته دوازدهم، تیم پارس جنوبی با نوسانات زیادی روبهرو شد تا آنجا که این تیم در 3 هفته متوالی سه شکست را پذیرفت و از قافله مدعیان صعود به لیگ برتر دور ماند. با وجود این مسائل، باشگاه از مهدی تارتار و سیاستهایش دفاع کرد چراکه به کار او ایمان داشت. از هفته دوازدهم به بعد پارس جنوبی توانست مقداری از نوسانات خود را کم کند و در همین راستا توانست خود را دوباره به جمع مدعیان صعود برگرداند.
نکته دیگری که در این جا مطرح بود این است که تارتار به شکلی سیستم دفاعی خود را در تیم پیدا کرده بود که کمتر تیمی پیدا میشد به پارس جنوبی دو گل بزند، اما خط حمله این تیم نتوانسته بود آنطور که انتظار میرفت گلزنی کند تا آنجا که در بیشتر بازیهایی که پارس مساوی میکرد یا میباخت، خط حمله این تیم نتوانسته بود گلی برسد البته باید توجه کرد که آنها از نظر هدر دادن موقعیتهای خطرناک هم عملکرد عجیبی داشتند. در هفتههای پایانی لیگ یک، تقریبا تعداد مدعیان صعود به 8 تیم رسیده و همین مساله کار را برای پارس جنوبی سخت میکرد ولی تارتار در این ایام توانست تیم را به بهترین شکل ممکن جمع و جور کند تا بتواند به اهداف خود برسد. لازم به ذکر است که آقای مهدی یوسفی و بهرام رضاییان هم در این دوران بیشتر از گذشته در کنار تیم بودند.
در کنار این مساله، مردم جم هم پارس جم را تنها نگذاشته بودند و در بازیهای آخر استقبال خوبی از بازی این تیم میکردند. در هفتههای پایانی اتفاقی افتاد که به شکل معجزه آسایی پارس جنوبی به صدر جدول مسابقات رفت و در نهایت این تیم در یک هفته مانده به پایان مسابقات با شکست تیم استقلال اهواز توانست جواز حضور در لیگ برتر را پیدا کند و آرزوی دیرینه مردم جم را به سرانجام برساند ولی بدون شک مهدی یوسفی و مجموعه او در این مساله بیشتری نقش را ایفا کردند و با فراهم کردن امکانات مختلف برای تارتار و شاگردانش بر همگان ثابت کردهاند که در سایررشتهها ورزش هم پارس جنوبی حرفهای زیادی برای گفتن دارد.
حال به مساله لیگ برتری شدن پارس جنوبی نگاهی میاندازیم (البته گزارش ما بیشتر مربوط به اتفاق قبل از شروع لیگ است). طبق قانون فدراسیون فوتبال ایران، ارگانهایی مانند شرکت نفت نمیتوانند در لیگ برتر تیمداری کنند (البته در لیگ یک و دو این مساله مشکلی ندارد). مسالهای که مردم جم را نگران کرده بود که مبادا پارس جنوبی هم سرنوشتی به مانند شاهین داشته باشد و بهخاطر مشکلات مالی خیلی زود به لیگهای پایینتر سقوط کند اما مهدی یوسفی، مدیر عامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی پارس خیال همه را راحت کرد. پس از صعود پارس جم به لیگ برتر، او در گفتوگو با ما اعلام کرد که «در لیگ برتر هم از تیم پارس جنوبی جم حمایت میکنیم و برای به موفقیت رسیدن این تیم از هیچ تلاشی دریغ نمیکنیم». همچنین او در ادامه این مصاحبه تاکید کرد این تیم متعلق به مردم جم است و با وجود اینکه قوانین چیز دیگری میگویند، من صراحتا میگویم باز هم منطقه ویژه اقتصادی پارس از این تیم فوتبال حمایت خواهد کرد. خوشبختانه با مدیریت صحیح بهرام رضاییان، مهدی تارتار با باشگاه تمدید کرد و پس از آن باشگاه بهدنبال جذب گزینههای این مربی رفت.
طبق آمار پارسیها توانستند حدود 90 درصد بازیکنان درخواستی مهدی تارتار را جذب کنند ولی باید به این نکته توجه کرد که بازیکنانی که به این تیم جذب شدند هم کیفیت خوبی داشتند و بهنظر میرسید انتخابهای خوبی بودند. پارس جنوبی اولین تیم در بین لیگ برتریها بود که تمرینات بدنسازی خود را در تهران آغاز کرد و به همه ثابت کردکه امسال در لیگ برتر برنامههای زیادی دارد. علاوه بر این، مسوولان پارس جنوبی هماهنگی لازم را با مهدی تارتار و همراهانش برقرار کرده بودند که این مساله هم بهنفع باشگاه بود. همانطور که در روزهای گذشته خواندید این تیم حالا به ارمنستان سفر کرده است تا در آنجا به تمرینات خود ادامه دهد. اما یکی از مسائلی که در اولین روزهای لیگ برتری شدن پارس مطرح شد، مساله ورزشگاه جم بود که فدراسیون اعلام کرده بود این ورزشگاه مناسب برگزاری مسابقات لیگ برتر نیست و باید تغییراتی در آن ایجاد شود. در همین راستا، مهدی یوسفی اعلام کرد برای رسیدن ورزشگاه جم به شرایط ایده آل کارها و تغییرات لازم را بر عهده خواهد گرفت تا مردم جم بتوانند با خیال راحت بازیهای تیم محبوب خود را تماشا کنند. او با این حرفهایش بزرگی خود را نشان داد و مردم جم باید بدانند کاری که مهدی یوسفی برای این تیم انجام داد، کمتر کسی حاضر به انجام آن بود. این در حالی است که بسیاری از کسانی که تا قبل از لیگ برتری شدن پارس اصلا نگاهی به بازیهای این تیم نمیکردند، در جشن قهرمانی این تیم به زور راهی جایگاه دریافت جام میشدند تا بتوانند به نوعی در سخنانشان مدعی شوند سهمی بهسزایی در صعود این تیم داشتهاند. کسانی که فقط منتظر به موفقیت رسیدن یک تیم یا یک شخص هستند تا خودی نشان دهند.
برای مثال، همانطور که شنبه شب در کانال تلگرامی روزنامه ما خواندید، تمام خرج و مخارج ورزشگاه جم بر عهده پارس جنوبی است و افرادی که در بالا ذکر کردهایم به هیچ عنوان در آماده شدن ورزشگاه جم دخالتی نداشتهاند و فقط روی میز دفتر خود نشسته اند و خود را آماده روزی میکنند که در جایگاه ویژه نشسته تا به نوعی نشان دهند بهفکر این تیم هستند ( البته بعضی از این افراد برای خود نمایی، این روزها به ورزشگاه میروند تا به نوعی نشان دهند به فکر این مردم هستند. باز هم تاکید می کنم منطقه ویژه پارس از روی اجبار این این تیم را دست نگرفته چراکه قوانین میگویند نمی تواند چنین کاری را کند. اصل ماجرا این است که مهدی یوسفی و مجموعهاش برای این که خدمتی به جوانان شهر جم استان و بوشهر کنند، چنین کار بزرگی را انجام دادهاند.
امیداوریم کسانی که برای نشان دادند خود هر کاری میکنند، به راه راست هدایت شوند و کارهای و اقدامات مهدی یوسفی برای باشگاه پارس جم را زیر سوال نبرند یا حداقل به اسم خود نزنند.