کاهش سطح زیر کشت گندم آبی از دو میلیون و 470 هزار هکتار به یک میلیون و 900 هزار هکتار برنامهریزی و هدفگذاری شده است. در همین زمینه، معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه در سه سال گذشته موفق به کاهش 360 هزار هکتار از اراضی گندم آبی در کشور شدیم و با وجود این، در تولید گندم به خودکفایی رسیدیم، خاطرنشان کرد: هیچ نگرانی برای تولید گندم کشور وجود ندارد و کشاورزی در بخش گندم بر اساس علم و تحقیق است و نیازی نیست کمبود آب را به کاهش تولید گندم ربط داد.
عباس کشاورز در دومین همایش ملی گیاهان دارویی دیم ایران درباره مشکلات خاک ادامه داد: درصد کربن خاکها در استانهای مختلف از مشکلات ماست و غیر از استانهای حاشیه جنگلهای زاگرس بقیه کشور وضعیت خوبی ندارند. بالا بودن ضایعات در همه محصولات از سایر چالشهای ماست که نیازمند تدبیر است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه برخی معتقد هستند که بیبرنامگی در آمایش موضوع بحران آب را دامن خواهد زد، گفت: آب کشور نیازمند تغییرات اساسی است. دیگر فرصتی برای آزمون و خطا وجود ندارد و باید بتوان دریاچه ارومیه را در حداقل اکولوژیک احیا کرد و بعد از آن اقدام به کارهای دیگر کرد. اتخاذ راهبرد بهرهوری برای مدیریت کشاورزی از سوی وزارت جهاد کشاورزی و اجرای طرحهای بهرهوری در بخش کشاورزی، اثربخشترین اقدام ملی در مدیریت بحران آب در کشور است.
بهگفته کشاورز، بخش کشاورزی کشور میتواند مشکل بحران آب کشور را حل کند و کل نسخه کشاورزی باید دگرگون شود.
معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی با تاکید بر کشت پاییزه و صرفهجویی در مصرف آب تصریح کرد: کشاورزی باید بتواند در فضای فصل پاییز تا اول تابستان کشت و برداشت شود.