
سالهاست که واحدهای تولیدی کشور بهویژه بنگاههای اقتصادی و تولیدکنندگان در استانهای کمتر برخوردار با مشکلات مالی زیادی دست و پنجه نرم میکنند؛ تولیدکنندگانی که به امید دیدن روزهای بهتر، تحریمهای بینالمللی را از سر گذراندند و با سیلی صورت خود را سرخ نگه داشتند. البته دولت یازدهم سال گذشته برای کمک به این تولیدکنندگان و احیای واحدهای تولیدی نیمهساخت، با دستیابی به توافق هستهای، ورود سرمایههای بلوکه شده به ایران، افزایش فروش نفت و...، سهم بزرگی از منابع ملی را برای تکمیل این واحدها اختصاص داد اما همچنان تعداد واحدهایی که از این تسهیلات بیبهره مانده بودند، قابل توجه بود. بههمین دلیل، دولت یازدهم در سال جاری نیز تصمیم گرفت تا نهتنها روال پرداخت تسهیلات به واحدهای تولیدی کشور را ادامه دهد، بلکه مقدار آن را بهمیزان بسیار زیادی افزایش دهد.
با این حال، سهم استان بوشهر از تسهیلات پرداختی دولت در سال گذشته، در مقایسه با دیگر استانها و میانگین کشوری، سهم بسیار ناچیزی بود. در همین زمینه، بامداد جنوب در گزارشی مفصل به سهم ناچیز بوشهر از این تسهیلات اشاره کرد و با توجه به وعده دولت برای تسهیلاتدهی در سال جاری، به مسوولان استانی هشدار داد که برای دریافت سهم قابل توجه از تسهیلات سال جاری، باید از هماکنون زمینههای لازم را فراهم کرد. برای مثال میتوانستیم به جای دست روی دست گذاشتن، واحدهای تولیدی متقاضی در استان را شناسایی کرده و موانعی که در راه اعطای این تسهیلات پیش روی آنها قرار داشت را به آنها گوشزد کنیم. میتوانستیم هماهنگیها و رایزنیهای لازم را برای رفع موانع بانکی در استان انجام دهیم تا مانند سال گذشته دچار مشکل نشده و پرداخت وام به تولیدکنندگان سرعت بیشتری بگیرد. میتوانستیم، با تشکیل جلسات متعدد بین مسوولان ارشد استانی، تولیدکنندگان و همچنین بانکها، شرایط لازم را پیش از آغاز به کار سامانه بهینیاب مهیا کرده و حتی برای کاهش سود این تسهیلات در استان محروم بوشهر رایزنی صورت دهیم و... . البته الان دیگر برای گفتن این میتوانستیمها وقتی نمانده و باید ببینیم عملکرد استان در جذب این تسهیلات در پایان موعد ثبت نام در سامانه بهینیاب چگونه خواهد بود. با این حال، با نگاهی به وضعیت کسب و کار استان و ثبت نام بیش از 111 نفر در سامانه بهینیاب، انتظار میرود که امسال بیش از سال گذشته در بوشهر متقاضی داشته باشیم و امیدواریم که شرایط لازم برای تسهیلاتدهی به آنان فراهم شده باشد.
در همین حال، نگاهی به وضعیت متقاضیان کشوری نیز نشان میدهد که تاکنون بیش از پنج هزار ۹۶۶ واحد تولیدی برای بهرهمندی از تسهیلات طرح رونق تولید در سامانه بهینیاب ثبت نام کردهاند.
مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران در همین زمینه با بیان اینکه ۵۷ درصد متقاضیان در داخل شهرکهای صنعتی و ۴۳ درصد خارج از شهرکهای صنعتی مستقر هستند، افزود: ۳۰۰ هزار میلیارد ریال تسهیلات در قالب طرح رونق تولید و نوسازی امسال به واحدهای تولیدی اعطا خواهد شد.
علی یزدانی با اشاره به رشد ۱۷۲ درصدی مساحت واگذاری زمین در شهرکهای صنعتی کشور در چهار ماه نخست امسال در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، ادامه داد: در تعداد قراردادها نیز رشد ۱۰ درصدی را شاهد هستیم. این آمار نشان میدهد باوجود تهدیدهای خارجی و موانع موجود نشاط و امید در جامعه بیشتر شده است.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با تاکید بر اینکه بهعنوان جزئی از دولت در ۱۰ ماه گذشته، از ۴۳۵ شهرک و ناحیه صنعتی کشور بازدید کرده و مشکلات واحدها را مورد برسی قرار دادهایم، به برنامههای اقتصاد مقاومتی در کشور اشاره کرد و افزود: همه ارکان نظام اعم از دولت، مجلس و قوه قضائیه در اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی دخیل هستند. مردم هم نقش جدی در حمایت از تولید داخلی دارند پس باید با همکاری فرابخشی در راه عمل به این سیاستها قدم برداریم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود تمرکززدایی را جزء سیاستهای سازمان صنعت، معدن و تجارت برشمرد و تصریح کرد: در این راستا همه اختیارات را به شرکتهای استانی تفویض کردهایم تا مسایل مربوط به واحدها در استان حل و فصل شود. هر مشکلی هم به هر دلیلی در استان غیرقابل تصمیم گیری باشد از سوی هیاتمدیره این سازمان و در کمتر از یک هفته مورد بررسی قرار میگیرد.
یزدانی مهمترین هدف اعطای مشوقها را ایجاد اشتغال برشمرد و خاطرنشان کرد: در بحث آموزش از صنایع کوچک حمایت ویژهای صورت میگیرد و دورههای آموزشی تخصصی رایگان برای این واحدها ارائه میشود. ضمن اینکه برای حمایت از سرمایهگذاری شهرکهایی که در شهرستانهای محروم واقع شدهاند، ۵۰ درصد مشوق در قیمت حق انتفاع این شهرکها ارائه میشود.