سردار علی مویدی روز گذشته با بیان اینکه حذف اعدام در مجازات قاچاقچیان مواد مخدر نداریم، گفت: هرچند بحثهای متفاوتی در این زمینه انجام شده که خوشبختانه نمایندگان مجلس در این زمینه توجیه شدهاند.
به گفته وی، مجلس به منظور اصلاح مجازات قاچاقچیان مواد مخدر، اصلاحات خود را پیشنهاد دادند اما آنچه در رسانهها در خصوص این اصلاحات مطرح شد درست نیست و با آنچه منظور و مقصود مجلس بود تفاوت دارد. درصورت تصویب اصلاحات قانون مجازات قاچاقچیان و مجرمان مواد مخدر نیز در روند فعلی تاثیرات زیادی نخواهد داشت.
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر در خصوص توزیع مواد مخدر دولتی نیز تاکید کرد: موضوع مطرح شده قطع رابطه قاچاقچیان و مصرف کنندگان یعنی معتادان است. هر چند طبق قوانین کنوانسیونهای بینالمللی و مقررات داخلی کشور نمیتوانیم نسبت به توزیع مواد مخدر دولتی اقدام کنیم و در هیچ کشوری نیز چنین اتفاقی نمیافتد. هر چند برخی کشورها روانگردانها را به صورت کنترل شده در اختیار مصرفکنندگان قرار میدهند اما در هیچ کشوری کراک، هروئین و تریاک توزیع نمیشود.
این مسوول در خصوص طرح توزیع شربت تریاک در مراکز ماده 16 که از سوی مجلس شورای اسلامی تصویب شده است نیز، گفت: نمونههای زیادی داشتهایم که مصرف شربت تریاک باعث بهبودی فرد مصرف کننده شده است. به همین دلیل امیدواریم این روش که روشی علمی و جایگزینی برای ترک مواد است در کشور ما نیز پیگیری شود. این در حالی است که مشکلی در کشور برای تامین آن نداریم.
وی در ادامه از ورود مواد مخدر جدید به کشور خبر داد و گفت: مواد مخدری جدید با پایه روانگردان به نام «ان پی اس» به کشور وارد شده است که به دلیل شباهت آن به دارو، حمل این مواد مخدر بسیار آسان است.
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر در ادامه به آموزش کارکنان فرودگاه و گمرک جهت برخورد با قاچاق این ماده مخدر به کشور گفت: امیدواریم با تلاش رسانهها و مردم توفیقات خوبی در برخورد با این مواد و جلوگیری از همهگیر شدن آن در جامعه داشته باشیم.
مویدی در ادامه با بیان اینکه در ستاد مبارزه با مواد مخدر نگاهمان با وزارت بهداشت یکسان است، گفت: ورازت بهداشت یکی از ارگانهای مربوط در حوزه مبارزه با مواد مخدر است که همکاریهای خوبی را با ستاد مبارزه با مواد مخدر داشته است.