
دید و بازدیدهای رئیسجمهور کشورمان با مقامات بلند پایه کشورهای آسیایی و افریقای که برای حضور در مراسم تحلیف دوازدهمین ریاستجمهوری به ایران سفر کردهاند در مجموعه سعدآباد همچنان ادامه دارد. حسن روحانی روز گذشته ابتدا در دیدار با رابرت موگابه، رئیسجمهوری زیمبابوه با استقبال از گسترش روابط تهران و هراره گفت: ایران و زیمبابوه باید از ظرفیتها و فرصتهای گسترده بهنفع ملتهای خود استفاده کنند.
وی با بیان اینکه ملت زیمبابوه همچون ملت ایران برای استقلال خود مبارزه کرده و میکند، گفت: ما از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی همواره روابط خوبی با زیمبابوه داشتهایم.
رئیسجمهوری زیمبابوه نیز در این دیدار با تاکید بر اینکه کشورش همواره دوست ایران بوده است، گفت: مراسم تحلیف دور دوم ریاست جمهوری جنابعالی، بسیار خوب و موفق برگزار شد و زیمبابوه خواهان روابط گسترده و همکاری نزدیک با ایران است. زیمبابوه ظرفیتهای فراوانی برای توسعه در عرصههای محصولات کشاورزی، فناوری ارتباطات، معادن و منابع زیرزمینی قوی و نیروی انسانی دارد که میتواند بستر مناسبی برای انتقال تجربیات و گسترش تعاملات و همکاری با ایران باشد.
روحانی در دیدار بعدی خود با رضا ربانی، رئیس مجلس سنای پاکستان، نیز توسعه و تقویت روابط با همسایگان را از اولویتهای سیاست خارجی ایران برشمرد و تاکید کرد: تهران همواره در کنار دولت و ملت دوست و برادر پاکستان خواهد بود و از گسترش همهجانبه روابط با این کشور استقبال میکند.
وی همچنین مناسبات تهران و اسلام آباد را برادرانه عنوان و تصریح کرد: پیوستگی تاریخی و فرهنگی دو ملت ایران و پاکستان، پایه محکمی برای توسعه و ارتقاء سطح همکاریها با هدف تامین منافع مشترک است.
رضا ربانی، رئیس مجلس سنای پاکستان هم در این دیدار ضمن تبریک انتخاب روحانی بهعنوان رئیسجمهوری اسلامی ایران، گفت: مردم پاکستان به شما بهعنوان دوستی اندیشمند و قابل اتکاء مینگرند. مناسبات ایران و پاکستان نه تنها بر پایه اشتراکات دینی، تاریخی و فرهنگی استوار است، بلکه دو کشور در سایر مسائل و موضوعات منطقهای و بینالمللی نیز نظرات نزدیک و مشترکی دارند.
ربنای با تاکید بر ضرورت توسعه، تقویت و تحکیم همهجانبه روابط و همکاریها براساس منافع مشترک میان دو کشور در بخشهای مختلف اقتصادی، امنیتی، پارلمانی، انرژی و مقابله و مبارزه با تروریسم، افزود: پاکستان از هیچ اقدامی در راستای توسعه و ارتقاء سطح مناسبات تهران - اسلامآباد دریغ نخواهد کرد.
حسن روحانی همچنین در دیدار با انجای، وزیر فرهنگ و ارتباطات سنگال، سنگال را کشوری مهم در غرب آفریقا و دوست جمهوری اسلامی ایران توصیف و تصریح کرد: در سالهای گذشته که ملاقاتهای مفید و سازندهای با رئیسجمهوری سنگال انجام شد، روابط ما همواره خوب بوده است.
وی با بیان این که مبارزه با تروریسم میتواند هدفی مشترک بین تهران و داکار باشد، گفت: اگر میبینیم تروریسم در منطقه خاورمیانه و در آفریقا فعال است و حتی توانسته افکار برخی جوانان را جذب کند، نشانه این است که در کار فرهنگی کوتاهی شده است ایران و سنگال با توجه به نزدیکی نظراتشان در موضوعات بینالمللی میتوانند در مجامع بینالمللی همفکری و همکاری بیشتری داشته باشند.
انجای، وزیر فرهنگ و ارتباطات سنگال نیز در این دیدار با ابلاغ پیام تبریک رئیسجمهوری کشورش، گفت: سنگال اهمیت خاصی برای روابط خود با ایران قایل است و علاقمندیم روابط خود را در همه عرصهها بهویژه در زمینههای فرهنگی و هنری با ایران گسترش دهیم.
انجای تصریح کرد: سنگال دروازه ورود اسلام به غرب آفریقاست و آثار ارزشمند اسلامی مثل مساجد کهن و نسخ خطی قدیمی در این کشور، میتواند زمینهای برای تعاملات فرهنگی و هنری بین ایران و سنگال باشد.