معیشت و اشتغال، مهم‌ترین چالش‌های دولت آتی است
کد خبر: ۸۹۳۷
تاریخ انتشار: ۱۶ : ۱۷ - ۱۷ مرداد ۱۳۹۶
محسن صفایی‌فراهانی در گفت‌وگو با بامداد جنوب؛

معیشت و اشتغال، مهم‌ترین چالش‌های دولت آتی است

دولت نو پای دوازدهم با ریاست حسن روحانی که تجربه‌ چهار سال زمام‌داری را در توشه دارد با چالش‌های روبه‌رو خواهد شد. به باور بسیاری، موضوع سياست خارجي و تصميم‌گيري درباره مسائل مهم و چالش‌هايی موجود در سیاست داخلی یکی از چالش‌های پیش روی دولت‌مردان خواهد بود.
بامدادجنوب- مریم خوئینی:
دولت نو پای دوازدهم با ریاست حسن روحانی که تجربه‌ چهار سال زمام‌داری را در توشه دارد با چالش‌های روبه‌رو خواهد شد. به باور بسیاری، موضوع سياست خارجي و تصميم‌گيري درباره مسائل مهم و چالش‌هايی موجود در سیاست داخلی یکی از چالش‌های پیش روی دولت‌مردان خواهد بود. در این میان شرايط حساس فعلي كه منطقه آبستن تحولات و رويدادهاي بسيار مهمي در عرصه بين‌الملل است سیاست خارجی از اهمیت بالایی برخوردار است و با همه اینها برخی انتظار گشایش‌های در سیاست داخلی دارند.

محسن صفایی فراهانی که در دوره اصلاحات قائم مقامی وزارت صنایع را به عهده‌ داشت، در گفت‌وگو با بامداد جنوب، در خصوص چالش‌های پیش روی دولت دوازدهم، گفت: به‌نظر من دولت دوازدهم سه چالش مهم پیش دارد. اولین چالش مساله معیشت مردم است، دومین چالش اشتغال، سومین نیز مساله محیط کسب و کار است که بایستی از کود خارج شود. این مهم‌ترین مساله‌ای است که در حوزه اقتصادی پیش روی دولت مردان است. 
این تحلیلگر سیاسی اصلاح‌طلب در ادامه به مطالباتی که در کمپین تبیلغات ریاست جمهوری آقای روحانی مطرح می‌شد اشاره و تصریح کرد: در حوزه سیاسی مردم مطالباتی مطرح کرده‌اند؛ دارند مطالباتی چون رفع حصر و برخی مسائل سیاسی داخلی دیگر که امیدواریم دولت بتواند از عهده آن برآید ولی باز هم می‌گویم مهم‌ترین مساله در حال حاضر مساله اقتصادی است که راه برون رفت از آن، به میزان تحرکی که دولت در محیط کسب و کار خواهد داشت؛ بستگی دارد. از سوی دیگر تعامل بین‌المللی برای جذب سرمایه و منابع اضافی که بتواند کار و فعالیت بیشتری را در صحنه اقتصادی به وجود بیاورد حائز اهمیت است.

به گفته صفایی فراهانی، اگر دولت موفق شود در طول چهار سال آینده، سالیانه پانصد هزار شغل ایجاد کند و همانطور که در برنامه توسعه ششم پیش‌بینی شده است، هشت درصد رشد در اقتصاد را به وجود بیاورد، می‌تواند امیدوار باشد که واقعا در حوزه اقتصادی پاسخگو است.
نماینده اسبق دوره ششم در پاسخ به این سوال که دولت یازدهم گام‌های مثبتی در حوزه سیاست خارجی برداشته و عملکرد قابل قبولی در سیاست خارجی ارائه کرد. انتظار می‌رفت که در سیاست داخلی نیز شاهد گشایش‌های باشیم به‌نظر شما در دولت دوازدهم این امر محقق می‌شود، گفت: اگر منظور شرایط سیاسی درون کشور است باید بگویم به هر حال در این حوزه نیز گشایش‌هایی وجود داشته است. همین که احزاب در طول چهار سال اول اجازه فعالیت پیدا کرده‌اند و گروه‌های سیاسی زمینه تحرک بیشتری داشتند، می‌توان گفت فضای سیاسی‌ بازتر شده بود فضایی که در طول چهار سال اول به وجود آمده مطمئنا می‌توان امیدوار بود که در چهار سال آتی این شرایط، گسترده‌تر بشود. هر چند این مساله منوط بر این است که خود احزاب سیاسی ایران در صحنه سیاست فعالیت مستمر و سازمان یافته داشته باشند.

صفایی فراهانی تصریح کرد: مهم‌ترین مساله که در احزاب سیاسی وجود دارد، نبودن سازمان قوی در درون احزاب و کار منظم است. متاسفانه کادر حزبی وجود ندارد که بتوانند با آن یک کار پیوسته ارائه دهند.  امیدواریم در آینده احزاب بتوانند  این شرایط ایده‌آل را در درون خود فراهم کنند.
وی در پاسخ به این سوال که پیش‌بینی شما از تعامل مجلس و دولت چیست، گفت: مجلس دهم نشان داده است که به طور نسبی با دولت تعامل دارد بی‌شک این تعامل در طول دو سال آینده که از عمر مجلس باقی مانده است نیز ادامه پیدا خواهد کرد و چالش زیادی بین مجلس و دولت به وجود نخواهد آمد. با این حال من امیدوارم این تعامل نهایتش به‌نفع مردم باشد و شرایط اقتصادی بهتر و برون‌رفت از رکود پیامد آن باشد.

نظرات بینندگان