اقتصاد،چشم اسفندیار روحانی
کد خبر: ۸۹۷۶
تاریخ انتشار: ۱۲ : ۱۴ - ۲۱ مرداد ۱۳۹۶
علی جنتی در گفت‌و‌گو با بامداد‌جنوب مطرح کرد؛

اقتصاد،چشم اسفندیار روحانی

نتایج انتخابات دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری موجب پیروزی تفکر اعتدالی و انتخاب حسن روحانی به‌عنوان رئیس دولت دوازدهم شد. در این میان نگاهی به کارنامه دولت یازدهم نشان می‌دهد که هر چند این دولت چهار سال گذشته توانست در عرصه سیاست داخلی و خارجی عملکرد نسبتا مثبتی از خود به جای بگذارد اما بی‌شک انتخاب روحانی برای دومین‌بار متوالی و فشار منتقدان این دولت را در آینده با چالش‌های گوناگونی رو‌به‌رو می‌کند.
بامدادجنوب- مریم خوئینی:
نتایج انتخابات دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری موجب پیروزی تفکر اعتدالی و انتخاب حسن روحانی به‌عنوان رئیس دولت دوازدهم شد. در این میان نگاهی به کارنامه دولت یازدهم نشان می‌دهد که هر چند این دولت چهار سال گذشته توانست در عرصه سیاست داخلی و خارجی عملکرد نسبتا مثبتی از خود به جای بگذارد اما بی‌شک انتخاب روحانی برای دومین‌بار متوالی و فشار منتقدان این دولت را در آینده با چالش‌های گوناگونی رو‌به‌رو می‌کند. در دولت یازدهم فشار بسیاری بر حوزه فرهنگی وارد شد فشارهایی که هنرمندان را با مشکلات فراوانی روبه‌رو کرد و حاشیه‌های به وجود آورد.
 حاشیه‌هایی که باعث شد علی جنتی که سکان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را به دست گرفته بوده استعفا دهد و این پست را به دیگری بسپارد.
وزیر پیشین فرهنگ و ارشاد اسلامی که روزهای تلخ و شیرین بسیاری را تجربه کرده است، در گفت‌وگو با بامداد جنوب، در خصوص چالش‌های احتمالی دولت دوازدهم گفت: دولت و به‌طور کلی کشور با چالش‌های متعددی روبه‌رو است.جالب است بدانید که مراکز پژوهشی صد چالش را برشمردند که پیش روی کشور است نه الزما دولت دوازدهم. با این حال من فکر می‌کنم که سه چالش اصلی پیش‌روی دولت است که جز مهم‌ترین مسائلی‌ست که باید به آن رسیدگی شود، یکی بحث اقتصادی است که در حال حاضر گریبان کشور و دولت را گرفته است.

علی جنتی در ادامه تصریح کرد: به‌رغم تلاش‌های بسیاری که در چهار سال گذشته صورت گرفته و کمک‌هایی که به واحدهای صنعتی وکارخانجات ارائه شده است متاسفانه شاهد رکود بسیاری از واحدهای صنعتی هستیم. دولت آتی باید تلاش بیش از گذشته کند تا بتواند با ایجاد اشتغال و کمک به تولیدات داخلی کشور، رونق اقتصادی ایجاد کند، رونقی که منجر به رشد و شکوفایی کشور شود.
رئیس کمیته اطلاع‌رسانی ستاد روحانی، در ادامه موضوع اشتغال را یکی دیگر از چالش‌های پیش روی دولت دانست و در این‌باره گفت: بسیاری از دانش‌آموختگان ما در مقطع بالا آماده ورود به بازار کار هستند ولی نه در بخش دولتی و نه در بخش خصوصی فرصتی برای اشتغال نیروهای جدید وجود ندارد. بخش دولتی ما بسیار فربه شده است با این حال دولت برنامه‌ریزی کرده که بتوانند فرصت‌های شغل جدید فراهم کند.
به گفته جنتی، به‌طور میانگین هر ساله حدود یک میلیون و دویست هزار نفر به بازار کار وارد می‌شوند، بر همین اساس می‌توان گفت مساله اشتغال یکی از چالش‌های جدی است.
وی در ادامه به آسیب‌های اجتماعی اشاره و تصریح کرد: نبود اشتغال و رکود بازار در شهرهای بزرگ و خصوصا در حاشیه شهرها باعث شکل گرفتن آسیب‌های اجتماعی بزه چون اعتیاد، سرقت و مشکلات اخلاقی شده است. مشکلاتی که باید پیگیری و به‌نوعی حل و فصل شود. اگر مسائل اقتصادی حل شود، بیکاری کم شود آسیب‌های اجتماعی نیز کاهش پیدا می‌کند البته که بخشی از آن هم با کار فرهنگی باید علاج شود.

جنتی با بیان این‌که ما در نهادهای فرهنگی هر مقدار کار فرهنگی انجام دهیم باز هم کم است و باید تلاش بیشتری شود، گفت: جوانی که تحصیلش تمام شده است و نمی‌تواند شغل مناسبی پیدا کند، نمی‌تواند مسکن مناسبی تهیه کند قطعا نمی‌تواند ازدواج کند او یا دچار اعتیاد و یا دچار مشکلات اخلاقی می‌شود و احیانا دست به سرقت و یا بزهکاری‌های دیگر هم می‌زند، از سوی دیگر دخترانی نیز که به سن ازدواج رسیده‌اند و نمی‌توانند ازدواج کنند آنها نیز درگیر مشکلات اخلاقی می‌شوند دولت باید به شکل جدی پیگیر این مساله باشد. اگر دولت مردان بتواند در طول چهارسال آینده اقتصاد را شکوفا کند رشدکند آسیب‌های اجتماعی نیز کاهش پیدا می‌کند. 

وزیر سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه این گفت‌وگو در پاسخ به این سوال که چه توصیه‌ای برای وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت دوازدهم دارید، گفت: من توصیه‌ای که نمی‌توانم به دکتر سید‌عباس صالحی داشته باشم، ایشان شخصیتی فرهیخته آگاه نسبت به مسائل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هستند ولی فکر می‌کنم با توجه به مشکلاتی که در این حوزه مطرح است بشود یک پیشنهاد را مطرح کرد آن‌هم توجه ویژه به مشکلات اصحاب فرهنگ و هنر و اصحاب رسانه و مطبوعات است.

وی تصریح کرد: من از آغاز کار در وزارت فرهنگ و ارشاد شاهد بودم که عموما نویسندگان هنرمندان در رشته‌های مختلف سینما و تائتر هنرهای تجسمی و رشته‌های دیگر با مشکلات فراوانی از جمله مشکلات معیشتی روبه‌رو هستند. برخی از نویسندگان حتی برای چاپ ترجمه‌های خودشان نمی‌توانند اقدام کنند به‌دلیل این‌که بضاعت مالی ندارند. از سوی دیگر بسیاری از فیلم‌سازان فیلمنامه‌های بسیار خوبی در اختیار دارند ولی به‌خاطر مشکلات مالی نمی‌توانند به‌راحتی فیلمشان را بسازند. این مشکلات در حوزه‌های دیگر وجود دارد. هرچند صندوق اعتباری هنر صندوق حمایت از نویسندگان و روزنامه‌نگاران و هنرمندان در وزارت فرهنگ اسلامی فعال شد ولی آن‌هم با توجه به محدودیت‌های اعتباری که وجود دارد نمی‌تواند به‌طور کامل همه اصحاب فرهنگ و هنر را تحت پوشش خود قرار دهد و به آنها کمک کند. تعدادی را تحت پوشش خود قرار داده  که بیمه کرده و گاهی به آنها وام می‌دهد از سوی دیگر همانطور که اطلاع دارید اصحاب رسانه نیز با مشکلات این‌چنینی دست و پنچه نرم می‌کنند، یارانه‌ای که وزارت ارشاد فرهنگ اسلامی در اختیارش است هم محدود است امیدوارم وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت دوازده با برنامه‌ریزی دقیق یارانه مطبوعات را به شکل عادلانه بین اهالی رسانه تقسیم کنند تا مشکلات آنها مرتفع شود. 

نظرات بینندگان