
بامدادجنوب- مریم خوئینی:
اصلاحطلبان در جریان انتخابات اردیبهشتماه سال جاری و پس از آن حمایت قاطع خود را از حسن روحانی اعلام کردند تا او بار دیگر بر کرسی ریاست جمهوری بنشیند. با این حال میتوان گفت کابینه او خارج از انتظار این جریان سیاسی بسته شد. مسالهای که البته با انتقاداتی همراه بود. در این میان برخی از چهرههای شاخص اصلاحطلب نیز دیگران را به دوراندیشی دعوت کرده و تاکید کردند، اتفاقات اخیر و حاشیههای کابینه دولت آتی نباید سبب دلزدگی شود، این جریان سیاسی باید چند قدم جلوتر را ببیند.
محمدتقی فاضل میبدی، تحلیلگر سیاسی اصلاحطلب و عضو مجمع محققان و مدرسان حوزه علمیه قم، در گفتوگو با بامداد جنوب، در این خصوص گفت: در حال حاضر ممکن است برخی از اصلاحطلبان به رویکرد و عملکرد و چینش کابینه آقای روحانی انتقاد داشته باشند حقشان هم است، چراکه دولت نمیتواند هر آنچه که اصلاحطلبان میخواهند انجام دهد.
فاضلمیبدی تصریح کرد: برنامهها و اهدافی که آقای روحانی در زمان انتخابات مطرح کردهاند کمی با رویکرد اخیرشان متفاوت است، طبیعی است که اصلاحطلبان ناراضی باشند با این حال من معتقد هستم که تا حدودی باید دست دولت را هم باز گذاشت و به انتخابهای ایشان احترام گذاشت از یک سو به این زودی هم نمیشود قضاوت کرد که گزینههای پیشنهادی آقای روحانی چگونه عمل خواهند کرد. باید دید این دولت در آینده چه هدفی و چه رویکردی را دنبال خواهد کرد. امیدواریم در راستای اهداف و وعدههای آقای روحانی گام بردارند.
این تحلیلگر سیاسی در پاسخ به این سوال که برخی از اصلاحطلبان پیش از چینش کابینه معتقد بودند که اصلاح طلبان قبل از نگاه حمایتی مطلق به حسن روحانی باید مطالبات خود را مطرح کنند نظر شما چیست، گفت: ببینید نمیشود مدام مطالبات را مطرح کرد، بالا بردن مطالبات کار درستی نیست در حال حاضر نیز کابینه انتخاب شده است باید بنشینیم و ببینیم واقعا وزیر ارشاد، وزیر علوم، وزیر خارجه، وزیر اطلاعات و دیگر وزرا رویکرد اصلاحطلبانه اعتدالگرایانه دنبال میکنند یا خیر اگر این چنین نبود باید انتقاد کرد، چراکه وقت برای انتقاد بسیار است اینکه ما در حال حاضر سطح مطالبات را بالا ببریم نمیشود.
فاضل میبدی در ادامه افزود: همه ما میدانیم مشکلات و موانع بسیاری پیش روی دولت است. بالاخره قوه قضائیه و نهادهایی هستند که ممکن است با دولت همسو نباشند در حال حاضر رئیسجمهور بودند و مسیر اصلاحطلبانه را دنبال کردند خیلی کار سخت و دشواری است.
وی تاکید کرد: من معتقد هستم که در حال حاضر باید از دولت حمایت کرد.
گفتنی است پیش از این هم علی شکوریراد در گفتوگو با رسانهها در اینباره گفته بود که نباید از آقای روحانی انتظار عملکرد یک فرد اصلاحطلب را داشته باشیم. اگر انتظارات از آقای روحانی به اندازه یک فرد اصلاحطلب بالا برود، ممکن است پاسخ در خور نگیرد و منشا اختلاف شود. از سوی دیگر هم معتقدم در شرایط فعلی کشور، کارکرد حسن روحانی بهعنوان یک فرد اصولگرای معتدل شاید بهتر از یک فرد اصلاحطلب باشد، چراکه اصولگرایان در بخشهای دیگر بهراحتی میتوانند علیه روند اصلاحطلبانه روحانی اعمال فشار بیشتری کنند و ادامه مسیر حرکتی روحانی را با مشکلات پیچیدهای روبهرو کنند. بههمیندلیل حسن روحانی هم میداند که اگر دارای سبقه اصلاحطلبی باشد، با آنها وارد چالش همهجانبه خواهد شد و این چالش به سود هیچکس نخواهد بود و دولت در انجام امورش ناکام خواهد ماند. فضای این روزها مشابه همان جو انتخابات ریاستجمهوری سال ٩٢ است، آن روزها میگفتند نخواهند گذاشت کاندیدای اصلاحطلبان تائید صلاحیت شود، اگر هم تایید صلاحیت شود نمیگذارند رأی بیاورد، اگر هم رأی بیاورد نخواهند گذاشت کاری از پیش ببرد.