کدام یک از گزینه‌های وزرات رای نمی‌آورند
کد خبر: ۹۰۸۹
تاریخ انتشار: ۲۲ : ۰۱ - ۲۹ مرداد ۱۳۹۶
آرای وزیران پیشنهادی ظهر یکشنبه اعلام می‌شود؛

کدام یک از گزینه‌های وزرات رای نمی‌آورند

وزرای پیشنهادی پس از آمد و رفت فراوان به صحن علنی مجلس و دفاع از برنامه‌های خود و همچنین شنیدن صحبت موافقان و مخالفان آنها، امروز یکشنبه نمایندگان مجلس رای نهایی خود را اعلام می‌کنند.
بامدادجنوب- مریم خوئینی:
وزرای پیشنهادی پس از آمد و رفت فراوان به صحن علنی مجلس و دفاع از برنامه‌های خود و همچنین شنیدن صحبت موافقان و مخالفان آنها، امروز یکشنبه نمایندگان مجلس رای نهایی خود را اعلام می‌کنند. سخنگوی هیات‌رئیسه مجلس شورای اسلامی با اعلام این خبر و تشریح نحوه اخذ و شمارش آرا وزیران پیشنهادی دولت دوازدهم در این‌باره گفت: تمام تلاش ما این است که تا ظهر یکشنبه نتیجه رای‌‌گیری را اعلام کنیم و دولت دوازدهم کار خود را از عصر یکشنبه آغاز کند.
بهروز نعمتی یادآور شد که پس از بررسی صلاحیت تمام وزیران پیشنهادی رئیس‌جمهوری سخنرانی می‌کند و رای‌گیری تا ظهر به طول می‌انجامد.
به گفته سخنگوی هیات‌رئیسه مجلس، در دو بخش غربی و شرقی صحن علنی مجلس صندوق‌هایی برای اخذ رای تعبیه می‌شود، همچنین در پشت جایگاه هیات‌رئیسه مجلس شش میز گذاشته می‌شود که هر میز مسوول شمارش سه وزیر پیشنهادی است. از هر فراکسیون مجلس یک ناظر در شمارش آرا حضور خواهد داشت. 

وی در مورد مدت زمان شمارش آرا گفت: این برای نخستین‌بار است که ما برای شمارش آرا این‌گونه عمل می‌کنیم و به احتمال زیاد در مدت 45 دقیقه شمارش آرا انجام می‌شود. به عبارتی مشخص می‌شود که دفاع وزرای پیشنهادی چقدر مورد قبول نمایندگان واقع شده و با چه رایی بر کرسی وزرات می‌نشینند و البته مهم‌تر از آن چند نفر از فهرست وزرای پیشنهادی رای نمی‌آورند.
 بسیاری از نمایندگان اصلاح‌طلب معتقد هستند دو یا سه نفر از این لیست رای نمی‌آورند، برخی از اصولگرایان نیز معتقد هستند همه وزرای پیشنهادی رای می‌آورند اما کسانی که ممکن است اسمشان خط بخورد چه کسانی هستند؟
 توئیت برخی از نمایندگان مجلس و اخباری که از گوشه و کنار به‌گوش می‌رسد و دفاع نه چندان دلچسب برخی از وزرای پشنهادی نشان می‌دهد که به احتمال زیاد محمدجواد آذری جهرمی وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات و علی ربیعی وزیر پیشنهادی وزیر تعاون کار و رفاه همچنین محمد بطحایی وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش بر کرسی وزرات تکیه نخواهند زد.
آذری جهرمی که با مخالفان زیادی در مجلس روبه‌رو شده است سعی کرد مکتوب به منتقدان خود پاسخ دهد رویه‌ای که باز هم مورد انتقاد قرار گرفت. هرچند او به‌عنوان جوان‌ترین عضو احتمالی کابینه موافقانی هم دارد اما به نظر می‌رسد که او شانس چندانی برای نشستن بر کرسی وزارت نداشته باشد.

علی ربیعی نیز که نتوانست روز اول بررسی وزاری پیشنهادی همراه با رئیس‌جمهور در صحن مجلس حاضر شود، به احتمال زیاد بر کرسی وزراتخانه‌ای که منتقدان بسیار دارد، تکیه نمی‌زند.
وضعیت محمد بطحایی اما کمی متفاوت‌تر است منتقدان او پیش‌تر خواهان حضور یک وزیر زن در کابینه بودند. به احتمال زیاد او را برای شانس دوباره حضور زنان در کابینه رد خواهند کرد. با این حال باید دید که نمایندگان در زمان رای‌گیری چه رویکردی اتخاذ می‌کنند آیا بر اساس تصمیماتی که در سه فراکسیون سیاسی گرفته می‌شود گام برمی‌دارند یا مستقلا رای خواهند داد. از سوی دیگر تکلیف وزراتخانه‌هایی که وزیرانشان رای اعتماد از مجلس نمی‌گیرند چه می‌شود؟ برخی معتقد هستند روحانی از این فرصت استفاده کرده و بر اساس وعده‌های انتخاباتی افراد شایسته‌تری برای ورود به کابینه معرفی شوند. برخی نیز معتقد هستند ممکن است فشار‌ها بر رئیس‌جمهور بیشتر شده و افراد ضعیف‌تری معرفی شوند.

در این میان اصلاح‌طلبان در فراکسیون امید تلاش کرده‌اند افراد نزدیک و همسو با خود به وزارتخانه‌ها راه پیدا کنند. بهرام پارسایی، سخنگوی فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی با اشاره به جلسه مجمع عمومی این فراکسیون گفت: جمع‌بندی فراکسیون امید درباره مخالفت یا موافقت با وزرای پیشنهادی پیش از آغاز رای‌گیری برای وزرا در مجلس به اطلاع اعضای فراکسیون خواهد رسید.
با این حال پارسایی در مصاحبه پیشین خود با روزنامه بامداد جنوب، از احتمال حذف سه نفر از فهرست وزرای پیشنهادی رئیس‌جمهور سخن گفته بود اما اسامی آنها را رسانه‌ای نکرد.
گفتنی است بیش از 70 نماینده مجلس تا ظهر شنبه در موافقت و مخالفت وزرای پیشنهادی در صحن سخن گفته‌اند و وزیران پیشنهادی دولت دوازدهم نیز از برنامه‌های خود دفاع کرده‌اند. 

نظرات بینندگان