اگر در مجلس بودم، سوگند نمايندگي را فراموش نمي‌كردم
کد خبر: ۹۱۰۷
تاریخ انتشار: ۲۳ : ۱۵ - ۳۰ مرداد ۱۳۹۶
مينو خالقي در گفت‌وگو با بامداد جنوب؛

اگر در مجلس بودم، سوگند نمايندگي را فراموش نمي‌كردم

راي اعتماد نمايندگان مجلس شوراي اسلامي به وزراي كابينه دوازدهم با اما و اگرهاي فراواني روبه‌رو شد و در ميان صحبت‌هاي موافقان و مخالفان گزينه‌هاي پيشنهادي رئيس‌جمهور، مسائل مهم و انتقادات جدي مطرح است.
بامدادجنوب- مریم خوئینی:
راي اعتماد نمايندگان مجلس شوراي اسلامي به وزراي كابينه دوازدهم با اما و اگرهاي فراواني روبه‌رو شد و در ميان صحبت‌هاي موافقان و مخالفان گزينه‌هاي پيشنهادي رئيس‌جمهور، مسائل مهم و انتقادات جدي مطرح است. در این میان، وزير كشور دولت يازدهم و گزينه پيشنهادي كابينه دوازدهم نيز يكي از كساني بود كه با مخالفت‌هاي جدي روبه‌رو شد. يكي از موارد انتقادي به او، ردصلاحيت دوباره مينو خالقي نماينده مردم اصفهان بود. به باور بسياري او آنگونه كه انتظار مي‌رفت از خانم خالقي و راي كه به داده شده بود، دفاع نكرد.
مينو خالقي در گفت‌وگو با بامداد جنوب اما سعي كرد به اين مساله ورود نكند و اسم كسي را نياورد و به نمايندگان مجلس دهم توصيه كرد صداقت را پيشه كنند و بر مبناي قانون و سوگندي كه ياد كردند گام بردارند (هر چند که این مصاحبه پیش از اخذ رای نمایندگان گرفته شد و وزرای پیشنهادی همه رای آوردند).

وي در پاسخ به اين سوال كه فعالان مدني و عامه مردم چه انتظاري بايد از مجلس دهم و دولت دوازدهم داشته باشند، گفت: من به‌شخصه به‌عنوان كسي كه رشته‌ تحصيلي‌اش حقوق بوده، اولين چيزي كه آموخته‌ام حقوق اساسي و حقوق آزادي‌هاي ملت بوده، انتظار دارم نمايندگان با تاكيد بر اصل ٦٧ قانون اساسي و قسمي كه همه نمايندگان یاد مي‌كنند، پيش بروند. در اصل ٦٧ تاكيد مي‌شود كه يك نماينده با تكيه بر شرف انساني خويش و با توجه به حقوق آزادي‌هاي مردم و دفاع از  این حقوق و بر مباني اسلام به كار خود ادامه دهد و كار كند، در حال حاضر انتظار مي‌رود نمايندگان مجلس در يكي از مهم‌ترين برهه‌هاي كاري خودشان كه راي اعتماد و عدم اعتماد به وزراست اولا اگر آن  فرد معرفي شده سوابق اجرائي و سياسي دارد، آن سوابق را در نظر بگيرند و ببينيد آيا تصميمات گذشته آن شخص در سمت‌هاي بالا ضررهای جبران‌پذير و يا جبران‌ناپذيري به كشور وارد كرده يا نه، اين سوابق را در نظر بگيرند.

خالقي در ادامه تصريح كرد: به‌نظر مي‌رسد نمايندگان وجدان و شرف انساني خودشان را در اين آزمون سخت  به آزمايش گذاشتند، بايد دقت كنند و ببينيد كه آيا به‌راستي در موافقت يا مخالفت يك فرد به‌عنوان وزير، روز آخرت و فرداي قيامت براي پرودگار پاسخي دارند يا خير ،چراكه به باور من این زمان يكي از مهم‌ترين محدوده‌هاي زماني كاري هر نماينده است به همين جهت هم براي اعضاي فراكسيون‌ها و كساني كه تصميم جمعي مي‌گيرند آرزوي حق‌مداري مي‌كنم براي يك‌يك نمايندگان آرزوي حقگويي دارم.
وي در خصوص فهرست وزرای پيشنهادي رئيس‌جمهور نيز گفت: در كابينه‌ای كه معرفي شده كساني هستند كه بايد مورد نقد جدي قرار بگيرند و كساني هم هستند كه بايد از آنها تقدير شود، به جاي اين‌كه عمل‌هاي صحيح‌شان تقبيح شود مثل جناب آقاي دكتر ظريف؛ بی‌شك نمايندگان سوگندي كه ياد كرده‌اند را باید در ذهن داشته باشند چه بسا خيلي از اين مشكلات و مواردي كه پيرامون راي به كابينه پيش آمد و مطرح شد، به وجود نمی‌آمد.

خالقي در ادامه پاكدستي وزير پيشنهادي را يكي از فاكتورهاي مهم دانست و در اين‌باره گفت: آنچه كه امروز از اهميت بالايي برخوردار است، پاكدستي وزيري‌ست كه قرار است بر كرسي وزارت بنشيند. به اعتقاد من خيلي مهم است كه آن وزير توانسته باشد پاكدستي خود را در محدوده اجرائي مملكت اثبات كند خوشبختانه در فراكسيون اميد آقای صادقي خيلي تلاش كرد در اين مدت بتواند دارايي‌هاي وزرا را مشخص كند، برخي از وزرا به‌نظر مي‌رسد همكاري كردند و اعلام كردند با وجود اين‌كه در قانون اساسي به‌صورت صريح و با صراحت ذكر نكرده است كه كانديداهاي وزرات داراي‌هايشان را به سمع و نظر نمايندگان برسانند و اعلام كنند اما خوب برخي از وزراي پيشنهادي داوطلبانه چنين كاري كردند كه جاي تحسين دارد با اين حال من اگر در مجلس بودم اول حق را ملاك قرار مي‌دادم و قسم نمايندگي را و بعد تصميم مي‌گرفتم.

وي در پاسخ به اين سوال كه يكي از مطالباتي كه در انتخابات رياست جمهوري و حتي پيش از معرفي كابينه مطرح شده بود حضور زنان در كابينه و استفاده از زنان توانمند بود و حتي سه گزينه هم در اين مورد مطرح شده بود اما اين قصه به سرانجام نرسيد، تحليل شما چيست، پاسخ داد: من تصور مي‌كنم به جاي اين‌كه در گذشته بمانيم و اين‌كه چه اتفاقي افتاد و چرا چنين شد به آينده نگاه كنيم هر چند دكتر روحاني مواردي را بيان كردند چه بسا براي جامعه زنان قابل پذيرش نبوده ولي بيش از اين‌كه در گذشته معرفي نشدن زن در كابينه بمانيم بگذاريم و از همين موقعيت باقي مونده استفاده كنيم و تاكيد كنيم كه از قضا يكي از بهترين گزينه‌هاي وزراتخانه‌هاي كه مي‌شود به يك بانو سپرده شود يعني وزارت علوم مانده است. اميدوارم رئيس‌جمهور از اين فرصت تاريخي براي خودشان و مردم ايران استفاده كنند و يك وزير شايسته بانو رو معرفي كنند (که البته باید گفت شاید این اتفاق دیگر روی ندهد!).

وي با گلايه از برخي انتقادات كه در خصوص فعاليت زنان مطرح مي‌كنند، افزود: نمي‌دانم چرا زماني كه صحبت از حضور زنان مي‌شود كلمه شايسته‌سالاري خيلي باب مي‌شود اما يادمان مي‌رود كه به اين نكته توجه كنيم كه ببينيم ١٧ مردي كه معرفي شده‌اند همه شايسته هستند يا خير؟ مساله اين است در زمان معرفي مردان صحبت چنداني از شايسته‌سالاري نمي‌شود اما اگر قرار باشد يك زن معرفي شود، ديدگاه صرفا متوجه اين مي‌شود كه شايسته باشد و چنين و چنان باشد، من انتظار دارم كه از آنجا كه در دولت‌هاي گذشته هم يك بانوي توانمند وزير بودند و نشان دادند كه مي‌توانند وزير شايسته باشند حالا با همه نقدهایی كه مي‌توانيم مطرح كنيم در اين دوره هم يك خانم معرفي مي‌شد كما اين‌كه الان هم دير نشده است و بهترين وزارتخانه وزيرش معرفي نشده است اميدوارم فكر این باشیم كه از اين فرصت به بهترين نحو استفاده شود.

نظرات بینندگان