مرضیه گرد درباره وضعیت حقوقی و بیمه مستخدمان مدارس غیر دولتی با بیان اینکه در قانون قبلی تاسیس مدارس غیر دولتی قرار بود آییننامه تنظیم حقوق و دستمزد ارائه شود که تحقق نیافت اما در قانون جدید ملاک و معیار حداقل دستمزد، قانون کار است. البته این مساله به این معنا نیست که موسس نتواند حقالتدریس بیشتری به معلمان پرداخت کند.
به گفته وی، آیین نامه مربوط به بیمه و شرایط مورد نظر در حال طی مراحل تصویب است. بر این اساس اطلاعات از طریق موسسان به مراجع ذیصلاح میرسد و در فرمهای قرارداد معلمان قطعا باید قید شود اما این امر به منزله ورود غیر آموزش و پرورش به مدیریت مدرسه نیست. یعنی آموزش و پرورش نظارت را بر عهده دارد و باید موسسان با شورای نظارت هماهنگی لازم را داشته باشند.
رئیس سازمان مدارس غیردولتی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه مرجع اصلی ورود به حیطه نظارتی مدارس غیر دولتی، آموزش و پرورش است، تصریح کرد: چنانچه تخلفی رخ دهد آموزش و پرورش معلم یا موسس را به سمت مراجع ذیصلاح هدایت میکند. این فرآیند نظم خوبی به مدارسی که در استانهای کوچک قرار دارند و با این مشکل مواجه هستند، داده است.
این مسوول درباره طرح خرید خدمات آموزشی نیز با اشاره به اینکه در طرح خرید خدمات آموزشی که به منظور ارتقای کیفیت آموزشی اجرا میشود از نیروهای بومی استفاده میکنیم، خاطرنشان کرد: به تازگی مشکلی برای پرداخت حقوق داشتیم که آموزش و پرورش به طور جدی پیگیر حل آن است. برای اجرای این طرح در سال آینده با توجه به نیازسنجی انجام شده با سازمان مدیریت همکاری میکنیم.
گرد با بیان اینکه در حال حاضر حدود 180 هزار دانشآموز از طریق طرح خرید خدمات تحصیل میکنند و نزدیک به 12 هزار معلم از دانشآموختگان دانشگاهی و بومی منطقه شناسایی شدند که تحت پوشش این طرح به دانش آموزان تدریس میکنند، افزود: همواره به طرحهای مشارکتی عمومی و خصوصی نیازمند هستیم.
وی درباره تاسیس صندوق مدارس غیر دولتی نیز گفت: پیشنویس آییننامه تاسیس صندوق مدارس غیر دولتی در آخرین مرحله اجرا قرار دارد و بعد از تایید حوزه حقوقی ادامه کار انجام میشود. همچنین رئیس کمیسیون اجتماعی دولت برای تسهیل روند تصویب، اعلام آمادگی کرده است. با توجه به لازمالاجرا شدن قانون دائمی شدن تاسیس مراکز غیر دولتی، مذاکراتی با سازمان برنامه و بودجه داشتیم تا برای سال 97 این قانون به طور کامل اجرائی شود.
رئیس سازمان مدارس غیر دولتی وزارت آموزش و پرورش درباره ساماندهی مراکز پیشدبستانی با تاکید بر اینکه برای افراد صاحب صلاحیت زمینهای فراهم شده تا نهادهای علاقهمند و انجمنهای مردمنهاد وارد عمل شوند اما شرط اصلی برای فعالیت، کسب مجوز از آموزش و پرورش است که با توجه به تفویض اختیار نهادهای علاقه مند وارد عمل شوند، یادآور شد: مجوز تاسیس مراکز پیشدبستانی از طریق شورای نظارت منطقه یا شهرستان اخذ میشود و چنانچه در سال تحصیلی 96-97 مرکز پیش دبستانیای مجوز نداشته باشد، آموزش و پرورش از ادامه فعالیتش جلوگیری میکند. از سال گذشته سامانهای برای ثبت مراکز پیشدبستانی درنظر گرفته شد اما تعدادی مراکز پیش دبستانی برای اخذ مجوز مراجعه نکردند و با توجه به اطلاعرسانیهای انجام شده امیدواریم اطلاعات تا قبل از مهلت قانونی بازگشایی مدارس ارائه شود و آنها بتوانند مجوز دریافت کنند. انتظار داریم همه پیشدبستانیهای بدون مجوز آموزش و پرورش هر چه سریعتر اقدام کنند، در غیر این صورت با مراکز بدون مجوز برخورد قانونی میشود.