
بامدادجنوب- مریم خوئینی:
همانطور که انتظار میرود با پایان یافتن بحثها و حاشیههای مربوط به رای اعتماد وزرا و کابینه دولت دوازدهم، حالا نوبت به تغییرات در بدنه دولت در استانها رسیده است. بامداد جنوب، یک هفته پیش از آنکه وزیر کشور در خبری که ابتدا تکذیب و بعد تایید شد، از اصلاح در استانداریهای کشور سخن بگوید، این خبر را منتشر و تاکید کرد که رایزنیها برای انتخاب استانداران جدید در جریان بوده و از سوی دیگر، در برخی موارد هم استانداران جابجا خواهند شد.
این روزنامه در سه گزارش پیشین خود در مورد ضرورت تغییر استاندار بوشهر نکاتی را مطرح و وعده داد بود که در ادامه این سلسله گزارشها، در مورد ویژگیهای استاندار آینده از نظرات سیاسیون، اهالی هنر و فرهنگ، جامعهشناسان و ورزشکاران مطلع شود. با این حال روز گذشته بار دیگر خبرنگار بامداد جنوب در پایتخت مطلع شد که بدون شک استاندار بعدی بوشهر بومی نخواهد بود و دلیل این امر، عملکرد ضعیف و غیرقابل دفاع استاندار فعلی است که باعث شده در پایتخت کسی چندان به گزینههای بومی بها ندهد. در این میان اما شنیده شده که تلاشهایی از سوی برخی از جریانهای سیاسی بوشهری هم در کار باشد تا بتوانند در این زمینه تاثیرگذار باشند.
از سوی دیگر، به باور بسیاری دولت در چند سال اخیر به دلیل ناکارآمدی نمایندگان ارشد خود در استانها، ضربه مهلکی خورده است. برخی از نمایندگان دولت در استانها و شهرستانها نه تنها از دستاورد و سیاستهای دولت دفاع نکردهاند، بلکه در برخی مواقع نیز به ستاد رقیب حسن روحانی رئیسجمهور کشورمان پناه میبردند تا شاید آنجا نیز شانس یارشان باشد و بتوانند امتیازی کسب کنند. هنوز در استان افرادی با مرتبه بالای مدیریتی وجود دارند که در ستاد رقیب روحانی حضور داشته اما چون از روابط خاص برخوردار هستند، تلاشی برای تغییر آنها صورت نگرفته است.
اما تغییر استانداران اقدام مثبتی تلقی میشود، رویکردی که میتواند نواقص چند سال اخیر در استانها را جبران کند. این مساله بدون شک در مورد استان بوشهر هم صدق میکند. قائم مقام وزیر کشور روز گذشته در نشست وزیر با کارکنان وزارت کشور به مناسبت هفته دولت، با گرامیداشت یاد شهید رجایی و باهنر با اشاره به اینکه استانداران و فرمانداران سیاستهای دولت را در کشور عملیاتی میکنند، بنابراین اهمیت کار آنها مشخص می شود، گفت: طبیعی است که جابجاییهایی در این بخش داشته باشیم به هر حال برخی استانداران و فرمانداران مایل به جابجائی هستند و یا بازنشست شدهاند. بنابراین با جابجاییهایی که تا پایان شهریور انجام میشود، چارچوب اصلی مدیریتی وزارت کشور در سطوح مختلف، در دولت دوازدهم تکمیل میشود. پیش از آن هم رحمانی فضلی وزیر کشور در گفتوگو با تلویزیون، با اشاره به اینکه این هفته برای بررسی و ارزیابی از استانداران جلسه داریم، گفت: در این جلسه بررسی استانداران بر اساس گزارش حوزههای سیاسی، امنیتی، اقتصادی، موادمخدر وزارت کشور انجام و تصمیم گیری میشود. هر چند عبدالرضا رحمانی فضلی مدعی شد که جابجایی استانداران و فرمانداران حداقلی است، اما گفته که تا آخر شهریور این تغییرات انجام شود. به گفته وزیر کشور، استانداران انتخاب شده باید برنامههای دولت و رئیسجمهور را قبول داشته، تجربه لازم برای اداره استان را داشته باشند، قدرت هماهنگکننده دستگاهها را دارا باشند، همهجانبهنگر بوده و از هر گرایش سیاسی که هستند رویکرد اعتدالی داشته باشند.
حال باید منتظر سوت قطار جابهجای استاندارانی که پیش از این از جنوب کشور حرکت کرده بود، باشیم. در این میان زمزمههایی نیز مبنی بر تغییر استاندار بوشهر و جابهجای وی نیز به گوش میرسد. کسی که در ابتدای ورودش حمایت اصلاحطلبان در استان را به همراه داشت، اما پس از آنکه شروع به اختلافافکنی میان آنها کرد و گفت که «به اصلاحطلبان هیچ نیازی ندارد» باعث موضعگیری بخش اعظم اصلاحطلبان واقعی شد، هر چند گروهی فرصت طلب که هیچ سابقهای از اصلاحطلبی نداشتند با پوشیدن لباس، به وی نزدیک شدند او هم خوشحال از اینکه توانسته با استفاده از این افراد نفوذی، به اصلاحطلبان ضربه بزند.
به باور برخی از اصلاح طلبان رویکرد او و تقسیم پست میان دوستانش که برخی از آنها اصولا دولت روحانی را قبول هم نداشتند، باعث شد تا خیلی از وی دوری کنند و خبر این دوری را بسیاری از مردم در تهران هم مطلع شدهاند. با این حال او توانسته است مریدانی را گرد خود جمع کند تا بر نواقص و کمکاریهای خود در استان سرپوش بگذارد و این افراد به صورت روزانه منتقدان وی را به شیوههای عجیب و غریب مورد حمله قرار میدهند.
رفتار نماینده دولت یازدهم در استان بوشهر به شکلی بود که در انتخابات 29 اردیبهشت سال 1396 در سه شهرستان حسن روحانی کمتر از رقیب رای آورد و در دو شهرستان هم تقریبا آرا برابر بود و در پنج شهرستان دیگر نیز وی توانست رای بیش از 50درصدی را کسب کند که با این اوصاف، باز هم روحانی در استانی که اصلاحطلبان همیشه نرخ بالای 65درصدی داشتند، به میانگین رای وی در کشور رسیدند. اختلاف میان بدنه سیاسی فعال استان و رسانههای معتبر که حامی دولت نیز به شمار میروند و حالا هم توسط همین استانداری از آنها شکایت میشود، باعث خواهد شد در صورت تداوم حضور سالاری، استان به قهقرا برود. به منظور بررسی لزوم تغییر استاندار بوشهر، این بار به سراغ یکی دیگر از فعالان سیاسی استان رفتیم.
اسدالله بهادری در گفتوگو با بامداد جنوب، در اینباره گفت: بنده ابتدا سوالی داشتم از محضر شما بزرگوار، مگر بعد از تلاشهای فراوان به منظور انتخاب مجدد حسن روحانی بهعنوان رئیسجمهور، ایشان در چینش کابینه نظر بزرگان جریان فکری اصلاحطلب را جویا و لحاظ نمودند که حالا ما نظر بدهیم چه کسی باید استاندار باشد!!
بهادری با گلایه از فضای غبار آلودی که بر فضای سیاسی استان حاکم شده است، تصریح کرد: هر کسی را آقای رحمانی فضلی وزیر مقتدر کشور منصوب نماید خوب است! حتما ایشان خیر و صلاح استان را بهتر تشخیص دادهاند. اولیتر آن بود که هماندیشان ما نظرندهند چراکه قطعا خلاف میل و نظر اصلاحطلبان عمل خواهد شد. با این حال باید بگویم که من استاندار بومی را ترجیح میدهم، اگر احیانا وزیر از تبریز یا زاهدان فردی را بهعنوان استاندار بوشهر منصوب نماید، دیگر که هیچ.