
بامدادجنوب- مریم خوئینی:
یک ماه است که وزرای دولت دوازدهم بر کرسی وزارت تکیه زده و فعالیت میکنند در این میان تکلیف دو وزارتخانه روشن نشده است. مصاحبهها و نطقهای نمایندگان مجلس شورای اسلامی هم نشان میدهد که این مساله از چشم آنها دور نمانده است و خواهان معرفی گزینههای دولت برای این دو کرسی مهم هستند.
از سوی دیگر معرفی نشدن گزینههای وزارت علوم و نیرو جنبوجوشی دوباره میان فعالان سیاسی حوزه زنان به وجود آورده است، چراکه برخی از فعالان زن سياسي معتقد هستند ميتوان از این فرصت استفاده کرد و پيرامون حضور يك زن بر كرسي وزارت بحث و گفتوگو کرد. به اعتقاد آنها زنان پتانسيل آن را دارند كه بر كرسي وزارت علوم تكيه بزنند. چندی پیش نیز گزينهاي برای وزارت علوم مطرح شد با این حال برخی نیز معتقد هستند که باید پرونده حضور زنان در سمتهای کلان را بهطور کلی بست!
ناهید تاجالدین نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با بامداد جنوب، در اینباره گفت: از نظر ما پرونده حضور زنان در سمتهای مدیریتی همچنان باز است و دولت موظف است سهم ۳۰ درصدی مشارکت زنان را در برنامه ششم توسعه محقق کند، بر اساس سند بالادستی باید سهم زنان در مدیریت کشور در پایان برنامه ششم توسعه هشت درصد افزایش یافته و به 30درصد برسد و این امر با حضور وزیر زن یا بدون حضور وزیر زن باید محقق شود بنابراین بهزعم من ما نباید این ظرفیت معطل مانده برنامه ششم توسعه را صرفا به حضور زنان در پست وزارت منوط کنیم.
تاجالدین در ادامه در پاسخ به این سوال که آیا این موضوع در فراکسیون زنان مطرح شده است، گفت: به هر حال ما تلاشمان را برای حضور زنان در پستهای مدیریتی میکنیم و مطلوبمان هم این است.
وی تاکید کرد: تلاش میکنیم پرونده حضور زنان در سمتهای مدیریتی لااقل تا محقق شدن ۳۰ درصد برنامه ششم باز باشد و همواره این حضور را از دولت مطالبه میکنیم، یادآوری میکنم این پرونده با حضور یک زن در پست وزارت هم بسته نمیشود بنابراین نقطه تاکید من اینست که ما بهدنبال حضور پایدار زنان در پستهای مدیریتی باشیم و البته حضور پایدار منوط به محقق شدن اسناد بالادستی است.
گفتنی است الهام امینزاده، دستیار ویژه رئیسجمهوری در حقوق شهروندی دولت یازدهم، یکی از گزینههایی است که برای پست وزارت علوم مطرح شده است چندی پیش در گفتگویی در خصوص برخی مخالفتها با وزارت زنان، گفت: باتوجه به اینکه دغدغه داشتیم مباحثی که در حوزه حقوق شهروندی دنبال میکردیم، از پشتوانه اسلامی ایرانی برخوردار باشد و در داخل کشورمان و بهصورت بومی مشکلات را مرتفع کنیم، شاهد مساعدت بسیاری از سوی علما و مراجع دینی بودم. از طرفی باتوجه به اینکه در گذشته نیز سابقه وزارت زنان را در دولتهای قبل داشتیم، بعید میدانم که علما و مراجع در این دوره مخالفت خاصی با معرفی وزیر زن داشته باشند.
امینزاده همچنین در پاسخ به سوالی درباره وضعیت علمی پایاننامههای دانشجویی و سطح نهچندان بالای کیفیت علمی دانشگاههای کشور، گفت: برنامه مدونی را برای وزارت علوم آماده کردهام. البته این برنامه زمانی که رئیسجمهوری رسما در مورد گزینه مدنظرشان برای تصدی وزارت علوم به نتیجه نهایی برسند، در صورت لزوم این برنامه را تقدیم ایشان خواهم کرد که با این همه، در این برنامه جامع مسائل مختلف آموزشی اعم از همین بحث پایاننامههای دانشجویی و سطح علمی دانشگاهها را مورد ارزیابی قرار داده و برای حل برخی معضلات در این خصوص نیز همچون دیگر مسائل دانشجویان، دانشگاهها و وزارت علوم اقدام خواهم کرد.