طرح «هر شهروند یک درخت» در بوشهر کلید خورد
کد خبر: ۹۴۶۹
تاریخ انتشار: ۲۲ : ۱۵ - ۰۴ مهر ۱۳۹۶
در سومین نشست سازمان‌های مردم‌نهاد بوشهر؛

طرح «هر شهروند یک درخت» در بوشهر کلید خورد

روز گذشته سومین جلسه رسمی سازمان‌های مردم‌نهاد به ریاست حیدر حکمت‌شعار در خانه جوانان برگزار شد. در این جلسه هر یک از اعضا در خصوص برنامه‌ها و تجربیاتشان سخن گفتند و درباره آینده کاری و برنامه‌های خود به تبادل ایده و نظرات خود پرداختند.
بامدادجنوب- هدی خرم‌آبادی:
ای درخت آشنا
شاخه‌های خویش را
ناگهان کجا
جا گذاشتی؟
یا به قول خواهرم فروغ
دست‌های خویش را
در کدام باغچه
عاشقانه کاشتی؟
این قرارداد تا ابد میان ما برقرار باد:
چشم‌های من به جای دست‌های تو
من به دست تو آب می‌دهم
تو به چشم من آبرو بده
من به چشم‌های بیقرار تو قول می‌دهم:
ریشه‌های ما به آب
شاخه‌های ما به آفتاب می‌رسد
ما دوباره سبز می‌شویم!
روز گذشته سومین جلسه رسمی سازمان‌های مردم‌نهاد به ریاست حیدر حکمت‌شعار در خانه جوانان برگزار شد. در این جلسه هر یک از اعضا در خصوص برنامه‌ها و تجربیاتشان سخن گفتند و درباره آینده کاری و برنامه‌های خود به تبادل ایده و نظرات خود پرداختند. ‌رئیس سازمان‌های مردم‌نهاد با بیان این‌که دو برنامه بسیار مهم را در فعالیت‌های خود گنجانده‌ایم، گفت: درخت‌کاری در مناسبت‌های گوناگون اعم از تولد، نذر و ... در دستور کار ما قرار گرفته و امیدواریم که با این حرکت، شاهد مشارکت‌های مردمی باشیم و این اقدام تا بدانجا فرهنگ‌سازی شود که به یک برنامه همیشگی از سوی خود شهروندان بدل شود. 
به گفته حکمت‌شعار، کاشت نهال‌ها به درخواست یکی از شهروندان بوشهری در روز تولدش و ادای نذری برای مرحوم زری طیاری است که در زمان حیاتش کلیددار حسینیه بود و همواره در طول حیات پرثمرش در اندیشه درختکاری و گل و طبیعت بود. قرار است طرح «هر شهروند، یک درخت» از این پس با مشارکت شهروندان تداوم داشته باشد. 

پس از ارائه‌ای که هر یک از اعضا در خصوص برنامه‌ها و تجربیاتشان داشتند، به سمت مجتمع فرهنگی هنری 9 دی راه افتادیم تا به درخواست یکی از شهروندان بوشهری در تولد 25 سالگی‌اش نهالی کاشت شود. یاسمن شیرشکن‌پور می‌گوید: برایم بسیار مهم بود که در تولد 25 سالگی‌ام، نهالی بکارم و نامش را «نفس» بگذارم.
هر دو نهال؛ یکی به مناسبت تولد خانم یاسمن شیرشکن‌پور و دیگری نهالی که محمدمهدی طیاری برای مادرش مرحوم زری طیاری در نخستین محرمی که دیگر در قید حیات نیست، نذر کرده بود، در مجتمع فرهنگی هنری 9 دی کاشت شدند. 

محمدمهدی طیاری با بیان این‌که در وهله نخست اقدام به راه‌اندازی نهالستان اَوِ سینا کرده‌ایم و پس از آن در راستای راه‌اندازی باغ گیاه‌شناسی به‌منظور مطالعه گیاهان دارویی فعالیت خواهیم کرد، خاطرنشان کرد: راه‌اندازی نهالستان اَوِ سینا واقع در دانشگاه پردیس علوم پزشکی با حمایت دکتر نبی‌پور و مجموعه علوم پزشکی و دوستداران طبیعت حرکت فرهنگی بسیار موثری است که تاثیر آن در آینده، مُهر تائیدی است بر آنچه امروز گفتم. بی‌شک با راه‌اندازی نهالستان اَوِ سینا و باغ گیاه‌شناسی به‌دنبال ایده‌ها، اندیشه‌های سالم و عزم‌های راسخ اتفاق بسیار خوبی در استان خواهد افتاد. این در حالی است که همه درخت‌ها شناسایی و پلاک‌گذاری و به نام مشاهیر علوم پزشکی و دیگر بزرگان بوشهر ثبت می‌شوند.
وی با اشاره به فعالیت‌هایی که از سوی انجمن‌های مردم‌نهاد در حال شکل‌گیری و پیگیری است، به اقدام سازمان پسماند شهرداری بندر بوشهر برای راه‌اندازی کمپ نگهداری از سگ‌های بی‌سرپرست، تاکید کرد: برای نخستین بار یک نهاد دولتی اقدام به چنین کاری کرده که شایسته تقدیر است. باید از آقای مسعود غلامزاده، رئیس سابق سازمان پسماند بابت تلاش‌ها و پیگیری‌هایش قدردانی کرد و امیدواریم رئیس جدید سازمان پسماند با درایت و هوشیاری ادامه روند را عهده‌دار باشد. 

سومین نشست سازمان‌های مردم‌نهاد استان به ریاست حیدر حکمت‌شعار در حالی با دو برنامه فرهنگی نهال‌کاری یکی به مناسبت تولد و دیگری برای ادای نذر برگزار شد که در خیابان امام رضا با اره به جان درخت‌ها افتاده بودند و تن آش و لاش درخت‌ها در گوشه‌ای خیابان پهن شده بود و در انتظار کسی که جمعش کند و ببرد تا خدا داند برای چه مصرفی استفاده شود... . جای بسی تاسف داشت، در روزی که شهروندی 25 ساله به مناسبت تولدش اقدام به کاشت نهال می‌کند و نام آن را «نفس» می‌گذارد تا هم خود نفس بکشد و هم به انسان‌ها نفس بدهد، برای چندمین بار مکرر در هفته‌های اخیر شاهد قطع کامل درخت‌ها در خیابان امام رضا بودیم. 

بی‌شک هوشیاری مردم و مشارکت آنها در نحوه مطالبه‌گری می‌تواند آمار چنین آسیب‌هایی به محیط زیست و طبیعت را کاهش دهد، در غیر این صورت، روزانه در سطح شهر شاهد نابودی درختان و طبیعت هستیم و کسی هم نه خودش را صاحب می‌داند و نه برایش اهمیت دارد. حال سوال اینجاست که چه کسی مجوز قطع درختان را صادر می‌کند؟ کسی که متولی صدور چنین مجوزی است، آیا علم کافی به نحوه هرس درختان، اهمیت درخت در روند هوای سالم و بقیه مسائل این‌چنینی دارد؟
 نفسش را به چه بهایی می‌گیریم؟ نابودش می‌کنیم که در ازایش چه چیزی به دست بیاوریم؟ نابود می‌شود تا کاغذ شود و کاغذها در نهایت برای مصارفی همچون تبلیغات و ... کف خیابان ریخته شوند و تنها باری بر دوش نارنجی‌پوشان نهاده شود... . 

نظرات بینندگان