
بامدادجنوب- هدی خرمآبادی:
هفتهای که پیش رو داریم، موسوم به هفته دریانوردی است. اهمیت این هفته به سبب اهمیتی که دریاها برای ما دارند، اظهر منالشمس است. در مناسبت هفته جهانی دریاها، شایسته است که فعالیتهای فرهنگی متنوعی برای محافظت از دریاها صورت بگیرد تا با دخالتهای انسانی بیش از پیش شاهد تخریب و نابودی دریاها نباشیم و بتوانیم از ظرفیتهای اقتصادی، گردشگری و درمانی دریاها بهره ببریم.
در همین راستا، مدیرکل بنادر و دریانوردی استان بوشهر روز گذشته در نشست خبری با اصحاب رسانه با بیان اینکه شعار روز دریانوردی امسال با عنوان «پیوند کشتیها، بنادر و مردم» نامگذاری شده که در قالب این شعار باید زمینه تقویت ارتباط مردم استانهای ساحلی و دریا بیش از پیش فراهم شود، به پرسشهای خبرنگاران در ابعاد مختلف پاسخ داد.
محمدمهدی بنچاری با ارائه گزارشی از برنامهها و فعالیتهای اداره بندر استان از افزایش ترانزیت کانتینری در بوشهر خبر داد و گفت: ترویج فرهنگ دریایی از جمله برنامههای اصلی سازمان بنادر و دریانوردی در این هفته است.
وی با اشاره به اینکه کاهش رسوب کالا در بنادر یکی از گزینههای کیفیت خدمات است، تصریح کرد: رسوب کالا در بندر بوشهر از ۳۰ روز به ۲۶ روز کاهش یافته است و این امر اتفاقی میمون و شاخص و بسیار راهگشا و موثر بوده است.
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان با اشاره به اینکه در شش ماهه ابتدایی سال در استان ترانزیت کانتینری با رشد ۵۳ درصدی همراه بوده است، افزود: پنج پایگاه تجسس و نجات در استان بوشهر وجود دارد که در سال جاری ۲۳ نفر با تلاش نیروهای امدادی ما نجات یافتهاند و ۴۳ نفر نیز از خدمات پزشکی بهرهمند شدهاند.
بنچاری در پاسخ به این سوال که چه تعداد شناور بیهویت در استان داریم و مرحله ثبت و پلاکگذاری شناورها به چه صورت است، خاطرنشان کرد: اکنون هزار و ۲۰۰ شناور بدون هویت در استان بوشهر وجود دارد که تا پایان آبان ماه برای ثبت و پلاکگذاری شناورهایشان مهلت دارند، در غیر این صورت اجازه فعالیت ندارند. ثبت این شناورها که صیادی و تفریحی هستند بر عهده اداره بندر و نحوه فعالیت و تردد آنها بر عهده دریابانی است. این در حالی است که در زمینه تردد شناورها در شش ماهه ابتدایی سال با رشد هشت درصدی روبهرو بودهایم. این استان از لحاظ تعداد شناورها نیز در میان استانهای ساحلی کشور بیشترین شمار شناورها را به خود اختصاص داده است.
این مسوول در خصوص کارگاههای ساخت شناور در استان بوشهر خاطرنشان کرد: اکنون ۲۲ کارگاه شناورسازی در استان بوشهر وجود دارد که از این میزان ۲۰ کارگاه فعال هستند.
به گفته بنچاری، همچنین برای تربیت نیروی دریانوردی ۱۳ موسسه وجود دارد که تقسیمبندی بهگونهای انجام شده تا این موسسات توزیع متوازن داشته باشند و قابل دسترسی برای همه شهرستانهای استان باشند.
وی در ادامه به تشریح پروژههای عمرانی پرداخت و گفت: امسال برای اجرای پروژههای عمرانی ۵۷ میلیارد تومان اخذ شده که تا کنون ۴۲ درصد جذب شده است. لایروبی محمد عامری، ساختمان گارد و آسایشگاه و ایستگاه جستوجوی نجات از جمله این پروژههای عمرانی است. علاوه بر این، از فاز نخست اسکله کانتینری جزیره نگین تا پایان آذرماه سال جاری بهرهبرداری خواهد شد. این طرح اکنون 60 درصد پیشرفت فیزیکی دارد. در پیشانی این اسکله باید با 200 میلیارد ریال اعتبار به میزان یک میلیون متر مکعب لایروبی صورت گیرد.
بنچاری در پاسخ به این سوال که به منظور وضعیت ایمنی اسکلهها با توجه به آتشسوزی اخیر اسکله کنگان، چه اقداماتی برای تجهیز اسکلهها به سیستم اطفای حریق صورت دادهاید، خاطرنشان کرد: در همه بنادر در بخش خشکی آنچه که به اسکله و انبار مربوط است، به سیستم اعلام و اطفای حریق مجهز شدهاند. گام بعدی ایمنی درون دریا است که نیازمند بودجههای بسیاری است که با وضع موجود تا کنون انجام نشده است. اکنون اجاره شناورهای اطفا در دست انجام است که تا دو ماه آینده همه اسکلهها به این شناور مجهز خواهند شد.
این مسوول درباره ساخت و سازها و استحصالهای غیر قانونی گفت: پروندههای گوناگونی وجود دارد که در دست بررسی هستند. مسائل زیستمحیطی و حفاظت از دریا برای ما در اولویت هستند و به جد پیگیر آنها خواهیم بود. مسوولان و متولیان پیش از هر گونه اقدام و فعالیتی در دریاها موظف و مکلفند که از اداره بندر مجوزهای لازم را دریافت کنند.
وی در خصوص تعداد دریانوردان فعال نیز گفت: این استان هماکنون 174 هزار دریانورد سازمانیافته دارد که معادل 34 درصد کل دریانوردان کشور را شامل میشود و از این لحاظ در رتبه نخست را به خود اختصاص داده است.
بنچاری ادامه داد: در توسعه زیرساختهای بندری با تدابیر پیشبینی شده در حال حاضر بندر بوشهر در مسیر بسیار خوبی قرار گرفته و متناسب با برنامه ششم توسعه طرحهایی در دست اجراست که یکی از این برنامهها واگذاری پایلوت بنادر کوچک استان بوشهر به بخش خصوصی است که این مهم با روند خوبی اجرائی شده است.
وی در ارتباط با حجم تخلیه و بارگیری بنادر استان بوشهر نیز گفت: این استان در سال گذشته با 156 میلیون تن تخلیه و بارگیری (نفتی و غیر نفتی) رتبه نخست را در بین بنادر کشور کسب کرد.
مدیرکل اداره بندر و دریانوردی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه با توجه به مشکل تردد شهروندان خارگی چه اقداماتی برای ساکنان جزیره مرجانی صورت دادهاید، خاطرنشان کرد: مشکل شهروندان خارگی تعداد شناورها نیست، چراکه در حال حاضر از 50 درصد ظرفیت شناورها بهرهبرداری میشود اما با وجود این، در صورت درخواست اضافه شدن شناور دیگری در این مسیر، با بررسیهای کارشناسی مجوز لازم را صادر خواهیم کرد.
محمدمهدی بنچاری با سعه صدر به پرسشهای همه خبرنگاران و اصحاب رسانه پاسخ داد. انتظار میرود با تدابیر پیشبینی شده شاهد تعهد اداره بندر و دریانوردی استان نسبت به مسوولیتهای اجتماعی، حفاظت از دریا و بهبود در شرایط و وضعیت حمل و نقل دریایی و ... باشیم. بیشک این امر در گرو تعامل و همدلی دیگر نهادها و همراهی و همگامی شهروندان است.