ارائه طرح اشتغال ۱۵۰ هزار نفر به رئیس‌جمهور
کد خبر: ۹۴۷۶
تاریخ انتشار: ۴۰ : ۱۵ - ۰۵ مهر ۱۳۹۶

ارائه طرح اشتغال ۱۵۰ هزار نفر به رئیس‌جمهور

رئیس سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از ارائه طرح اشتغال برای ۱۵۰ هزار نفر در بخش گردشگری و صنایع دستی به هیات دولت خبر داد.
علی‌اصغر مونسان در آیین گرامیداشت روز جهانی گردشگری گفت: صنایع دستی و گردشگری در ایجاد اشتغال می‌توانند موثر باشند. بنابراین برنامه مدونی برای ایجاد اشتغال ۱۵۰ هزار نفر در گردشگری و صنایع دستی تهیه و برای ریاست‌جمهوری ارسال شده است. البته اقداماتی در آن لحاظ شده که عمدتا متمرکز بر دریافت اعتبار و تسهیلات بانکی است. ما برای ایجاد این حجم اشتغال درخواست کمک مالی بلاعوض نکرده‌ایم.
وی همچنین از تهیه سند جامع حمایت از گردشگری با تمرکز بر بخش‌های فعال در جذب گردشگران خارجی خبر داد و افزود: در سال ۲۰۱۳ رتبه گردشگری ایران در بین ۱۴۱ کشور جهان ۹۸ بوده که برای سال ۲۰۱۷ رتبه ۹۳ پیش‌بینی شده است اما اصلا جایگاه مناسبی برای کشوری با این همه ظرفیت نیست.

مونسان در ادامه با بیان این‏که ضعیف‌ترین عملکرد ما براساس گزارش‌های جهانی به بخش زیرساخت خدمات گردشگری برمی‌گردد که رتبه آن برای سال ۲۰۱۷، ۱۱۷ پیش‌بینی شده است که این هم رتبه مناسبی نیست، تصریح کرد: هرچند رفع این چالش به سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری برنمی‌گردد و موضوعی کاملا فرابخشی است.
معاون رئیس‌جمهور به سهم گردشگری در تولید ناخالص ملی کشور که برای سال ۲۰۱۶، 9/2 درصد تعیین شده اشاره کرد و گفت: پیش‌بینی شده این رشد صعودی باشد و تا افق ۲۰۲۷، سالانه 6/2 درصد رشد داشته باشد و سهم آن در تولید ناخالص ملی به 5/7 درصد برسد.

وی همچنین مشارکت بخش خصوصی را برای ریل‌گذاری مناسب و شایسته در گردشگری طلب کرد و در ادامه با اشاره به برخی چالش‌های صنعت گردشگری گفت: پایین بودن استانداردهای کمّی و کیفی در زیرساخت، تعدد مراکز تصمیم‌گیری در صدور مجوزها، اندک بودن سرمایه‌گذاری در بخش گردشگری، ضعف سیستم آموزشی، ثبات نداشتن مقررات و سیاست‌گذاری‌ها و ضعف تبلیغات و بازاریابی از جمله چالش‌هایی است که برای آنها راهکارهایی در نظر گرفته شده که به مرور اجرا خواهد شد.

مونسان در پایان گسترش تعاملات جهانی، استفاده از ظرفیت نیروی کار جوان در گردشگری، حمایت و جلب همکاری از فعالان غیردولتی، سرمایه‌گذاری در زیرساخت، مشخص کردن مسیرهای گردشگری و تهیه نقشه گردشگری، استانداردسازی خدمات و ارتقای آن، آمایش گردشگری با رویکرد منطقه‌ای، ارتقاء علمی، کارآفرینی آسان و ارزان و اجرای استانداردها برای شکل‌گیری شهر گردشگر را از جمله راهکارهایی برشمرد که برای رفع چالش‌های شناسایی شده در گردشگری در نظر گرفته شده است.

برچسب ها: فرهنگ ، اشتغال ، گردشگری
نظرات بینندگان