فرياد بوشهري:
در جلسه هیات دولت مورخ 22 شهریور حسن روحانی گفت: تولید و رونق اقتصادی در استانها باید عمدتا متکی بر ظرفیتهای خود استان و استانهای همجوار باشد و استانداران میتوانند با رفع موانع، بهترین عملکرد را در جذب سرمایه و ایجاد اشتغال و رونق اقتصادی داشته باشند و از آمایش سرزمین برای داشتن اطلاعاتی دقیق به جهت سیاست گذاری ها استفاده کنند.
طبق آمار ارائهشده سازمان برنامه و بودجه در جلسه هیات وزیران و اعلام آن از سوی محسن حاج میرزایی، دبیر هیئت دولت شاخصهای کلان اقتصادی، در سهماهه نخست سال 1396 دارای رشد بوده اند. طبق این آمار، سهم رشد اقتصادی بدون نفت 7 درصد و سهم رشد با احتساب نفت 6.5 درصد گزارششده است. همچنین رشد صنعت ساختمان در سهماهه نخست سال 1396 به میزان 7.1 درصد رشد داشته است. همچنین این گزارش از رشد مثبت سرمایهگذاری به میزان 7.1 درصد در سطح کشور در سهماهه نخست سال جاری خبر میدهد. همچنین نرخ بیکاری کشور در بهار سال 1396 برابر 12.6 درصد بوده است. آماری امیدوارکننده که نوید روزهای خوبی را میدهد.
اما نکتهای که باعث نگارش این مطلب شد نگرانی در خصوص نحوه توزیع این سهم از رشد اقتصادی و بررسی عملکرد دستگاههای متولی در این امور در سطح استان بوشهر است. درحالیکه نرخ بیکاری در سطح کشور دارای میانگین کشوری 12 درصدی است، استان بوشهر به دلیل ضعف در جذب سرمایهگذاری با نرخ بیکاری ١٢ درصد مواجه است. این در حالی است که طبق گزارش مرکز آمار ایران سرمایهگذاری در سطح کشور حدود 7 درصد رشد داشته که آمار مربوط به رشد سرمایهگذاری کل است. اما متاسفانه تاکنون حتی آماری در خصوص میزان جذب سرمایهگذاری داخلی و روند حرکتی آن در سطح استان از طرف مرکز خدمات سرمایهگذاری بهطور رسمی ارائه نشده است درحالیکه در سال 1395 استانهای خراسان شمالي و آذربایجان شرقی بیشترین سرمایهگذاری خارجي ثبت شده است.
ذکر این نکته خالی از لطف نیست که به دلیل عملکرد ضعیف مرکز خدمات سرمایهگذاری استان بوشهر در سال 1395، جذب سرمایهگذاری خارجی در استان بر اساس آمار رسمی منتشره از سوی وزارت امور اقتصادی و دارایی تقريبا صفر بوده است. با ارائه آمار رسمی و مستند توسط مرکز خدمات سرمایهگذاری استان بوشهر که ریاست آن بر عهده شخص استاندار است میتوان بهدرستی در خصوص روند جذب سرمایهگذاری خارجي در استان و همچنین تعیین سهم استان از رشد و توسعه متوازن و واقعي در كشور، بررسی کارشناسانه نمود.
بديهي است برای نیل به توسعه و رشد نیازمند جذب سرمایهگذار در استان هستیم، برای رسیدن به این مهم در گام اول، ما در این حوزه باید شناخت کافی از سرمایه و سرمایهگذار داشته باشيم تا بتوانيم با رفتاری درست و حرفهای مقدمات ورود سرمایهگذاران داخلی و خارجی را فراهم نماييم.
با بررسی عملکرد بیش از یک سال اخیر تيم مديريت در مرکز خدمات سرمایهگذاری استان بوشهر مشخص میشود یا ایشان قادر به تعامل با سرمایهگذاران نبودند و نيستند و یا مسئله جذب سرمایهگذار برای این عزیزان در رتبه آخر اهمیت قرار دارد. شاید بتوان شاهد این ادعا را، آمار و اطلاعات مركز ملي آمار و مرکز خدمات سرمایهگذاری استان دانست.
نيك مي دانيم در كشور، استان بوشهر بهشت سرمایهگذاری شناخته میشود. استان بوشهر به دلیل قرار گرفتن در مسیر شاهراه جنوبي كشور و دروازه ورود به درياهاي آزاد و كشورهاي همسايه ي حوزه خليج فارس، پتانسیل بالایی در بخش سرمايه گزاري در همه عرصه ها دارد. همچنین وجود واحدهای پتروشیمی در سطح استان همچنین پتانسیل بالایی را در حوزه صنایع پاییندست پتروشیمی و حوزه هاي كشت و صنعت و ديگر حوزه ها در اختیار سرمایهگذاران داخلي و خارجي قرار میدهد. ناگفته نماند این موارد بخش کوچکی از پتانسیل بالای استان است.
بههرحال از گزينه هاي استانداري استان بوشهر، که در آينده ریاست مرکز خدمات سرمایهگذاری استان را برعهده خواهند داشت مُصراً ميخواهيم برنامه ها و سوابق خود را در مبحث رشد و توسعه استان و كشور و راهحل هاي خلاقانه و كاربردي خود را بدور كپي كاري و حرف هاي بدون پشتوانه ي علمي و تحقيقاتي، در ارتباط با حل معضل عظيم بیکاری استان، جذب سرمایه و سرمایهگذار داخلي و خارجي را جهت تنویر افکار عمومی استان بصورت گزارشي مستند در اولين فرصت به مردم و رسانه ها ارائه و رسانه ها هم اين برنامه ها را منتشر كنند.
مردم استان بوشهر همواره حامی دولت و تفكر اعتدال و اصلاحات بوده اند، بنابراین زیبنده نیست به دلیل عملکرد و سابقه ضعیف مديران سابق استان و برخي گزينههاي فعلي استانداري بوشهر، نسبت به دولت اعتدال تدبير و اميد، دلسرد و ناامید گردند.
استان پهناور و زرخيز بوشهر نیاز به مدیرانِ بزرگ انديش، توسعه محور، اقتصادي و غيرسياسي دارد.