
بامدادجنوب- ابوعلی زرینقلم:
اگر باز اتفاق غیرمترقبهای روی ندهد و همه چیز روال طبیعی خود را طی کند و کسی چوب لای چرخ روزگار نکند و طومار ننویسند و زیرآب این و آن را نزنند، باید چهارشنبه این هفته استاندار جدید بوشهر مشخص شود.
ماجرای خندهدار روز چهارشنبه میان حجتالاسلام خدری و محمدباقر سعادت که بر اساس همه شواهد و قرائن حق با شیخ خدری بود، هنوز هم نقل محافل سیاسی استان است و ملعبهای بنام ستادهای دکتر روحانی که شامل چند نفر فرصتطلبِ کاسب است هم در اختیار تا برای دومین بار در طول دو هفته گذشته در روند انتخاب استاندار ورود کرده و بازیهای مدنظر استاندار گیلان را شکل دهند. هفته گذشته یکی از گزینههای استانداری بوشهر در منزل یکی از نمایندگان مهمان بود تا نظر وی را برای استانداری جلب کند، در منزل این نماینده دو نفر حضور داشتهاند که یکی درخواست معاونت سیاسی امنیتی استانداری را میکند و دیگری نیز به کمتر از معاونت امور عمرانی قانع نیست.
آقای نماینده هم قول شرف میدهد که به نهاد ریاستجمهوری رفته و نام وی را بهعنوان گزینه اصلی! مطرح کند که بر اساس شنیدههای خبرنگار بامداد جنوب، وی نام سیدعلی آقازاده و عبدالکریم گراوند را مطرح میکند و اسمی از آن بنده خدا هم به میان نمیآورد. نکته جالب آنکه دو نفر حاضر در منزل این نماینده نزدیک به سه هفته است که در تهران اتراق کردهاند تا به هر شکل ممکن «استاندار را مال خودشان» کنند و همه پستها را هم پیش از آمدن استاندار بعدی بگیرند. جالتتر آنکه سرپرست استانداری بوشهر نیز بیخیال این مسائل بوده و هیچ اقدامی نمیکند تا شاید از این رهگذر نامی هم از وی برده شود. در بعد دیگر اما، پس از ورود علی افراشته در معرفی گزینه برای استانداری بوشهر، دعواها رنگ دیگری به خود میگیرد. معاون اجرایی علی لاریجانی در مجلس شورای اسلامی هیچ وقت فکر نمیکرد که ورود او تا این اندازه حاشیهساز شود. سیدشریف حسینی که گفته میشود سابقه اصولگرایی دارد با مخالفت شدید استاندار گیلان برای حضور در بوشهر مواجه شده و او بود که مانع از بردن مکتوب امضاشده نمایندگان استان به وزارت کشور شد، چرا که در صورت آمدن سیدشریف حسینی به استان آنچه را که مصطفی سالاری در طول چهار سال گذشته کاشته بود، برباد رفته میبیند و از اینرو در تلاش برای بر هم زدن بازی، تمام پتانسیلهای خود در استان بوشهر را برای نیامدن وی تجمیع کرده است که نامه نصف و نیمه ستادهای روحانی در مورد وی، از همین جا سرچشمه میگیرد.
در اینکه سیدشریف حسینی اصولگرا است هیچ شکی نیست، معرف وی به نمایندگان هم بیژن نامدار زنگنه است و لاریجانی هم برای آمدنش به بوشهر او را کمک میکند، با این حال این روزها حمله به سیدشریف حسینی از طرف تشکیلات استاندار سابق شدت یافته است و برخیها نیز که ترسیدهاند، میخواهند مانع از آمدن وی به استان بوشهر شوند. بازی آنجا جالبتر میشود که باند استاندار سابق او را متهم به نداشتن سابقه اجرایی میکنند، انگار که سالاری پیش از آمدن به بوشهر چنین سابقهای داشت. این نعل وارونه زدن علیه سیدشریف حسینی در نامه ستادهای روحانی نیز خود را نشان میدهد که نوشتهاند استاندار اصولگرا نمیخواهند! مگر سالاری چه سابقه اصلاحطلبی داشت؟ او که ریشه هر چه اصلاحطلب صادق بود را درآورد و عدهای فرصتطلبِ نفوذیِ پولپرست را میدان داد که یکی از آنها پیش از گرفتن پست مشاور!! خواستار رفتن او شده بود، اما وقتی پست را گرفت حامی سینهچاک وی گشت.
ما کاری به جلسه روز یکشنبه هفته گذشته هیات دولت هم نداریم که در آن چه اتفاقی روی داد و از استانداران معرفی شده کدام رای آورد و کدام نیاورد، یا فلان وزیر علیه کدام یک از استانداران معرفیشده 15 دقیقه خطابه آتشین ایراد کرد، اما همین اندازه میدانیم که آن عدهای که در استان در تلاش برای آمدن این فرد یا آن فرد هستند، دلشان برای استان نسوخته است، بلکه نگران منافع خودشان هستند و سیدشریف حسینی نمیتواند این منافع را تامین کند.
دیگر بازیگران عرصه استانداری بوشهر، فردی است پرویز افشار نام که محمدباقر سعادت وی را بهعنوان گزینه بومی معرفی کرده است. وی متولد روستای سیاهمنصور دشتستان است و نمیدانم نماینده دشتستان عالما وی را بهعنوان گزینه غیربومی معرفی کرده یا از روی سهو! به هر حال در وزارت کشور باید عدهای باشند که دستکم مدرکشان دیپلم باشد و جغرافیا را هم آن اندازه خود بدانند که دشتستان بخشی از استان بوشهر است یا نه. اما بههر حال بعید است که افشار چون بوشهری است وارد عرصه شود.
نکته بعد اما، در مورد گزینههای معرفی شده توسط سرکار خانم الماسی است. یکی عباسعلی نورا در دورههای پنجم و هشتم مجلس شورای اسلامی و متولد 1332 زابل است که در واقع استاد خانم الماسی بهشمار میرود و دیگر هم آقای رضا اصلاحی که خودش هم از تلاش برای حضور در استان بوشهر پشیمان شده است. با این حال ما شنیدهایم که گزینه اصلی خانم الماسی نیز سیدعلی آقازاده بود که به دلیل جو بسیار سنگین استان علیه وی، ترجیح داد به همان مرکزی اکتفا کند.
علی زینیوند و غلامرضا دهقانناصرآبادی گزینههای معرفی شده به وسیله حجتالاسلام عبدالحمید خدری هستند که بر اساس آخرین خبرهایی که خبرنگار ما در تهران کسب کرده است، هر دو با مطرح شدن نام سیدشریف حسینی و احتمال حضور وی در استانداری بوشهر از رقابتها کنار کشیدهاند.
اسماعیل دوستی نیز که با توجه به همه شواهد و قرائن معرف وی نماینده دشتی و تنگستان بوده، تلاشهای بیشماری برای حضور در استان بوشهر میکند، اینکه وی چه اندازه شانس حضور در استانداری بوشهر را دارد به لابیهای گستردهای باز میگردد که وی در طول روزهای گذشته در همه سطوح عالی کشوری داشته و از همه توان خود در این حوزه بهره گرفته است.
دست آخر، عبدالکریم گراوند گزینه محمدباقر سعادت برای استانداری است که خودش هم از خودش ناامید است. گراوند بیش از آنکه یک مدیر اجرایی باشد، فردی سیاسی است و به دلیل همین سیاست بود که نسبت به حضور 50نفر از برکشیدگان و ابوابجمعی سالاری در مراسم معارفهاش در گیلان واکنشی نشان نداد و این یک نقطهضعف بزرگ مدیریتی است که میتواند عواقب بسیاری برای او داشته باشد. ما هم منتظر میمانیم که چه کسی راهی بوشهر خواهد شد، آیا سیدشریف حسینی میتواند سکان استانداری بوشهر را به دست بگیرد یا آنکه بازی هم را سالاری و تیمش خراب خواهند کرد.