
بامدادجنوب- هدی خرمآبادی:
تاسوعا و عاشورای 96 هم به تقویم پیوست. خیلیها در خانههایشان ماندند و قریب به اتفاق شهروندان برای شرکت در مراسم به مساجد، حسینیهها و تکایا رفتند. غذاهای نذری هم مانند سالهای پیش پخته شد و سهم پاکبانان بیتوقع ظرفهای یکبار مصرف در کف خیابان شد. علاوه بر پاکبانان، نیروهای انتظامی نیز از جمله ارگانهایی بودند که در این شبها متحمل شببیداری و زحمات فراوان شدند؛ زحماتی که شاید کمتر دیده و گفته شده باشد.
در دهه محرم با توجه به حضور گسترده عزاداران حسینی در خیابانها و مراکز مذهبی، مأموریت ناجا بیش از پیش مضاعف میشود و شهروندان خود به عینه شاهد برقراری امنیت و نظم از سوی نیروهای پرتلاش انتظامی و راهنمایی و رانندگی بودند. در کنار پاکبانان و نیروهای انتظامی، هلال احمر و مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی نیز بهصورت مداوم وضعیت موجود را رصد میکردند.
در همین راستا، رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی استان بوشهر گفت: اورژانس استان ۵۰ عملیات در تاسوعا و عاشورا انجام داد.
به گزارش مهر، عبدالرحیم دادجو با بیان اینکه در ایام سوگواری سید و سالار شهدا حضرت اباعبدالله الحسین (ع) همه پایگاههای شهری و جادهای اورژانس ۱۱۵ در استان در حال آمادهباش بودند. آمبولانسهای اورژانس در قالب ۲۴ تیم عملیاتی اورژانس با ۵۷ نیروی عملیاتی مراسمهای مختلف اعم از تعزیه، عزاداری، هیاتها و دستههای سینهزنی، موکبها و اماکن شلوغ و پرتردد، مساجد و تکایا را پوشش دادند.
رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی استان بوشهر با اشاره به اینکه نیروهای عملیاتی حدود ۵۰ نفر از عزاداران را که نیازمند به خدمات درمانی بودند یا در محل درمان کردند و یا براساس نوع صدمه وارده به آنها به نزدیکترین مرکز درمانی منتقل کردند، افزود: جدیترین مصدومان مربوط به حادثه تعذیه جم شامل دو نفر کودک به خاطر سقوط از اسب و تماشاگران هیات عزاداری برازجان شامل سه نفر سقوط از ارتفاع بودند که با امداد به موقع اورژانس ۱۱۵ و انتقال به بیمارستان درمان شدند و با پیگیریهای به عمل آمده مشخص شد هر پنج نفر حالشان بد نیست و مرخص شدهاند.
دادجو به آمادگی آمبولانس هوایی اورژانس در این ایام نیز اشاره کرد و ادامه داد: تیم عملیاتی پروازی اورژانس ۱۱۵ نیز آماده بودند تا هر حادثه مربوط به این ایام را پوشش دهند. بالگرد اورژانس در ظهر روز تاسوعا مردی ۲۳ ساله را که بر اثر برقگرفتگی دچار سوختگی ۳۰ درصد شده و بهدنبال برقگرفتگی از تیر برق نیز سقوط کرده بود، از بیمارستان شهدای خلیج فارس بوشهر به بیمارستان سوانح و سوختگی گناوه اعزام کرد.
رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی استان در ادامه با بیان اینکه بالگرد اورژانس از خدمات ویژه فوریتهای پزشکی است که برای رسیدگی به بیماران و مصدومین در زمانهای حیاتی پیشبینی شده است، خاطرنشان کرد: مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی استان درصدد است برد پروازی بالگرد را تا نقاط مرزی و صعبالعبور استان مهیا کند، چرا که یکی از محدودیتهای پرواز بالگرد در سراسر استان محدود بودن برد پروازی آن است که امید است با رایزنیهای انجام شده این مهم محقق شود.
مرکز فوریتهای پزشکی تنها یکی از مراکز آماده به خدمت در ایام تاسوعا و عاشورا بود و دیگر نهادها همچون نیروی انتظامی و هلال احمر و پاکبانان عزیزی که در این ایام به جای عزاداری مشغول جمعآوری ظرفهای نذری بودند که میهمان کوچهها و خیابانها شده بودند. اینان پشت پرده تاسوعا و عاشورای حسینی بودند که با توجه به هشدارها و توصیههایی که از چند روز قبل در فضاهای مجازی در خصوص رعایت شرایط و موقعیت آنها اطلاع رسانی شده بود اما متاسفانه باز هم قامت پاکبانان بیادعا برای پاکسازی خیابانها خم شد و ای کاش برای ادامه ایام محرم و صفر و حتی سالهای بعد در اندیشه ارتقای سطح فرهنگ شهروندان باشیم، چراکه هیچ راهی به جز فرهنگسازی برای جلوگیری از ریختن ظروف یکبار مصرف در کف خیابان وجود ندارد. نیاز به فرهنگسازی در بسیاری از ابعاد احساس میشود. برای مثال توزیع غذای نذری برای جمعیت امام علی (ع)، کودکان کار، خانوارهای بیسرپرست و بدسرپرست و افراد نیازمند باشد نه برای همسایه و قوم و خویش که نیازی به غذای نذری ندارند تا با این کار، از اسراف غذاهای نذری نیز جلوگیری شود.
کاش بیش از هر چیز دیگر، اخلاق حسینی را از لابهلای صفحات تاریخ میآموختیم. کاش درس ایثار، مقابله با ظلم و دفاع از حق مظلومان را با عبرت از سیره امام حسین (ع) و عاشورا تمرین میکردیم. کاش ... .