
بامداد جنوب- سرویس فرهنگ و هنر:
در مورد وضعیت وخیم در سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان بوشهر چند گزارش کوتاه نوشتیم. از امروز به بعد، تلاش خواهیم کرد تا بهشکل مستند و دقیق از ویرانهای با نام میراث فرهنگی و گردشگری که به محلی برای ویژهخواری عدهای انگشتشمار تبدیل شده است بپردازیم. البته در مورد چند اداره کل دیگر هم روال به همین منوال خواهد بود و ما گزارشهای مستدل و مستندی را از وجود برخی مشکلات خاص در آنها قلمی خواهیم کرد.
با این حال، امروز از یک «هنر» بیمثال مدیریتی در میراث فرهنگی استان بوشهر یا همان شعبه دوم آموزش و پرورش رونمایی میکنیم تا افکار عمومی متوجه عمق فاجعه موجود شده و در روزهایی که اقتصاد مقاومتی در دستور کار دولت و نظام قرار دارد و حقوق کارمندان این اداره به درستی پرداخت نمیشود، چگونه یک «تیم» چند نفره صدها میلیون تومان به جیب میزنند. حکایت آنجاست که در قالب طرح «جامع زیرساختهای گردشگری استان بوشهر» باید به صورت تخصصی اقداماتی صورت بگیرد، اما مثل اینکه در این زمینه هم سیاست «ماستمالی» در دستور کار قرار گرفته و در قالب یک مطالعه محدود کتابخانهای، نزدیک به 200 میلیون تومان پرداخت شده است.
داستان از این قرار است که در قالب این طرح، سازمان میراث فرهنگی و گردشگری چند روستا را انتخاب تا در آنها طرح جامع گردشگری را اجرا کند. این طرحها معمولا با شرکتهای مشاورهای بسته میشود که در این زمینه تخصص داشته باشند، اما در بوشهر نه تنها این اصل رعایت نشده، بلکه به سراغ افرادی بیتجربهای رفتهاند که هیچ سابقهای در این زمینه ندارند. دوم آنکه این طرحها باید طبق شرح خدمات سازمان مرکزی کار شوند که در این مورد هم آنچه مشخص است هیچ اقدامی صورت نگرفته است. در نهایت آنکه مدیر پروژه باید به روستاها رفته و طرح جامع خود را آنجا بنویسد در حالی که طرفهای مورد قرارداد در بوشهر در کتابخانه نشسته و اطلاعات عمومی، شامل جمعیت، مساحت، تعداد خانوارها و... را از دل کتابهای موجود در میراث فرهنگی یا آنکه از اطلاعات سرشماری سال 1395 سازمان مدیریت و برنامهریزی گرفته و در چند برگ تایپ کردهاند و بعد هم قرارداد را نهایی کرده و با امضای آقای غ.خ که تازه دوره مقدس سربازیاش به پایان رسیده از امور مالی درخواست پرداخت وجه میشود.
در حالی که مجری طرح باید حاصل کار خود را در قالب یک کتابچه مطالعاتی شامل نقشه، تعیین کاربری، محیط پیرامونی، ایدهها، طرحهای قابل اجرا و... ارائه کند، اما تا زمان تهیه این گزارش هیچ کتابچهای تهیه نشده (چون اصولا کاری صورت نگرفته) است. با این حال در قبال این خدمات درخشان و چند برگ نوشته!! مدیرکل میراث فرهنگی استان بوشهر به قولی 185 میلیون و به قولی دیگر 150 میلیون به طرفهای قرارداد میدهد تا... .
حال انتظار از سازمان مرکزی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کشور این است که بهسرعت در این زمینه ورود کند. بامداد جنوب در طول ماههای گذشته نصایح دوستانهای را خدمت مسوولان بخش بوشهر آن ارائه کرد، اما با پاسخهای پرخاشگرانه و غیردوستانهای مواجه شد که طی آن به صراحت گفته شد که این روزنامه هر چه دلش میخواهد بنویسد. امیدواریم که ناصر امیرزاده بتواند در مورد سایر گزارشهای دیگر بامداد جنوب پاسخهای متقنی داشته باشد و اگر در این گزارش خلافی نوشته شده، او میتواند اسناد و مدارک را جهت درج در این روزنامه ارسال کند. البته اگر قاعدتا باید کتابچه این طرح بزرگ و کلان آماده باشد و همین امروز به دفتر بامداد جنوب با نقشه و جزئیات آن چند روستا برای درج ارسال شود.