کارآفرینی در تجارت دریایی اولویت استان باشد
کد خبر: ۹۶۰۹
تاریخ انتشار: ۲۰ : ۱۸ - ۱۸ مهر ۱۳۹۶
برگزاری سمینار «نوآفرینی در کسب و کار» در راستای تعهد به مسوولیت‌های اجتماعی‌؛

کارآفرینی در تجارت دریایی اولویت استان باشد

مسوولیت‌های اجتماعی از جمله دغدغه‌ها و خواسته‌های بحق شهروندان از سازمان‌ها و نهادهاست که در این بین برخی نهادها و شرکت‌ها از زیر بار مسوولیت آن شانه خالی می‌کنند و برخی دیگر از نهادها و سازمان‌ها نیز مشتاقانه و داوطلبانه به این امر همت می‌گمارند و بخشی از توان خود را مصروف آن می‌کنند.
بامدادجنوب- هدی خرم‌آبادی
مسوولیت‌های اجتماعی از جمله دغدغه‌ها و خواسته‌های بحق شهروندان از سازمان‌ها و نهادهاست که در این بین برخی نهادها و شرکت‌ها از زیر بار مسوولیت آن شانه خالی می‌کنند و برخی دیگر از نهادها و سازمان‌ها نیز مشتاقانه و داوطلبانه به این امر همت می‌گمارند و بخشی از توان خود را مصروف آن می‌کنند. 

روز گذشته اداره‌کل بنادر و دریانوردی استان بوشهر در راستای مسوولیت‌های اجتماعی خود اقدام به برگزاری سمینار «رنسانس نو: نوآفرینی در کسب و کار» کرد. به همین منظور نظر مدیرکل اداره بنادر و دریانوردی استان را در این خصوص جویا شدیم. محمدمهدی بنچاری در گفت‌وگو با بامداد جنوب با بیان این‌که به‌منظور عمل به تعهداتمان در زمینه مسوولیت‌های اجتماعی اداره بندر و برای کمک به کارآفرینان تازه‌کار اقدام به برگزاری این سمینار کردیم، افزود: این سمینار را در ارتباط با راهکارهای رونق در کسب و کار و تجارت استان به صورت کاملا رایگان برای عموم شهروندان بوشهری‌مان برگزار کردیم. فعالیت‌های نوپای بسیاری در حال شکل‌گیری هستند که برای توسعه نیازمند آشنایی با تجربیات، راهکارها و دانش استادان مجرب هستند، از همین رو تلاش داریم در این زمینه تا آنجا که می‌توانیم به تجارت به‌ویژه تجارت دریایی‌مان کمک کنیم، از آنجا که در استان بوشهر، 11 بندر تجاری داریم و تجارت دریایی از ظرفیت‌های بسیاری برخوردار است، سعی در راهنمایی و هدایت استعدادها و کارآفرینانمان داریم تا با ترغیب و تشویق آنها بتوانیم روزنه‌ای به سوی دریچه‌های توسعه استان باز کنیم. 

مدرس این سمینار، پروفسور داریوش محجوبی استاد کارآفرینی و نوآوری دانشگاه تگزاس امریکا بود. سمینار راس ساعت 9:15 دقیقه در سالن آمفی‌تئاتر اداره‌بندر با استقبال گسترده دانشجویان، کارآفرینان و عموم شهروندان برگزار شد. بخش نخست این سمینار بررسی تاریخی پدیده رنسانس، تحولات پس از آن و تاثیراتی بود که بر جای گذاشته است و بخش دوم نیز مربوط به ارائه راهکارهای کسب و کار بود. 
پروفسور داریوش محجوبی با بیان این‌که مدل‌سازی استعاری بهترین شیوه برای کسب موفقیت در کارآفرینی‌هاست، گفت: مدل‌سازی استعاری پدیده نویی نیست و ما در گنجینه‌های ادبیات فارسی از جمله اشعار حافظ و مولانا، با استعاره و تمثیل‌هایی روبه‌روایم که بهره‌گیری کاربردی از ادبیات باید در اولویت برنامه کسب و کارها و کارآفرین‌ها قرار گیرد. اگر بتوانیم ادبیات را به صورت مدل کاربردی و استعاری دربیاوریم، چند پله به جلو خواهیم رفت. 

به گفته محجوبی، مردمانی که ساختارهای تفکری استعاری قوی دارند، اگر بتوانند «مدل‌های استعاره‌ای» و «مدل‌های تمثیلی» را به «مدل‌های رابطه‌ای» کاربردی تبدیل کنند و اگر بتوانند سایر عامل‌ها را هم به خدمت بگیرند، شانس بهتری برای جهش به رنسانس نو خواهند داشت. 
پس از بررسی سیر تاریخی رنسانس و پرسش و پاسخ، بخش دوم سمینار در خصوص بررسی راهکارهای کسب و کار بود. استاد محجوبی با تاکید بر این‌که برنامه رسمی کسب و کار شامل یک گزارش ارزیابی با این هدف است که امکان اجرای یک کسب و کار تازه را بررسی و توجیه کند، تصریح کرد: به همین دلیل به آن گزارش توجیهی یا امکان‌سنجی نیز گفته می‌شود. تعریف محصول، نخستین گام در مسیر کسب و کارست. پس از آن بررسی بازار، پیش‌بینی فروش، ظرفیت تولید، طراحی تاسیسات، نیروی انسانی و مدیریت و محاسبات مالی از الزامات یک کارآفرین است.
 
همان‌طور که مدیرکل اداره بندر و دریانوردی استان بر لزوم توجه به تجارت دریایی تاکید کرد، برگزاری دوره‌های آموزشی به خلق ایده‌‌ها و طرح‌ها و تقویت انگیزه کارآفرینان کمک شایانی می‌کند و سبب می‌شود در مسیر کسب و کار به بیراهه نروند و جوانان به جای وقت‌گذرانی در آزمون‌های دولتی خود اقدام به اشتغال‌زایی کنند. ضروری است که دیگر نهادها و ارگان‌ها نیز در راستای ارتقای سطح فرهنگ و تحقق مسوولیت‌های اجتماعی خود وارد میدان عمل شوند. 

نظرات بینندگان