رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت بوشهر با بیان این مطلب تصریح کرد: بهمنظور اجرای ماده (4) قانون مقررات صادرات و واردات و همچنین حفظ و ارتقای کیفیت محصولات صادراتی در بخش کشاورزی، دستورالعمل شاخصهای بستهبندی میوه و ترهبار صادراتی ابلاغ شده است.
به گزارش روابط عمومی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان، سیدحسین حسینیمحمدی یکی از دلایل جایگزین شدن کشورهای رقیب و از دست رفتن بخشی از بازارهای هدف صادراتی را استفاده نکردن از شیوههای بستهبندی مطلوب عنوان کرد و افزود: از تاریخ 15 آبانماه سال جاری، صادرات میوه و ترهبار فقط در صورت رعایت بستهبندیهای استاندارد مورد نظر سازمان توسعه تجارت و در صورت حمل با کانتینرهای یخچالی و شناورهای سردخانهدار امکانپذیر است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان با بیان اینکه بخشنامه مربوط به شاخصهای بستهبندی میوه و ترهبار صادراتی اردیبهشتماه 95 تهیه و ابلاغ شد اما این بخشنامه بار دیگر با اخذ نظر صادرکنندگان و دستاندرکاران صنعت کشاورزی بهروزرسانی شد و اکنون سازمان توسعه تجارت ایران آن را برای اجرا به گمرک ابلاغ کرده است، خاطرنشان کرد: اجرای این بخشنامه از 15 آبانماه برای صادرات انواع میوه و ترهبار اعم از سیب درختی، انار، کیوی، لیمو شیرین، لیمو ترش، پرتقال، زردآلو، گیلاس، آلبالو، هلو، شلیل، آلو و سایر میوههای تازه هستهای، گل کلم، کلم، کاهو سالادی، کاهو رسمی و کاهو چینی، سیبزمینی و پیاز، هندوانه، خربزه، انواع فلفل دلمه، خیار، کدو و بادمجان، گوجهفرنگی، کرفس و ترهفرنگی، سیر، انگور، خرمالو، به و گلابی، فلفل ریز و بامیه، کلم بروکلی لازم است.
حسینی محمدی با تاکید بر اینکه الزام صادرکنندگان برای صدور محصولات باغی و کشاورزی در قالب بستهبندیهای مناسب و استانداردهای جدید با هدف کاهش حجم ضایعات محمولههای صادراتی در فرآیند عرضه و صیانت از جایگاه و برند محصولات ایرانی در بازارهای هدف انجام شده است، یادآور شد: یکی از دلایل اجرائی شدن این موضوع این است که در سالهای اخیر بهدلیل صدور فلهای و نبود بستهبندی مناسب، صادرات میوه و ترهبار کشور با افت میزان و کاهش قیمت مواجه شده است و در بخشنامه جدید که برای اجرا به گمرکات سراسر کشور ابلاغ شده، برای هر یک از محصولات کشاورزی و باغی، حد استاندارد و نوع بستهبندی مشخص شده و به شکلی که وزن هر بسته نباید از حد معینی بیشتر شود، اعمال خواهد شد .