نقش بافت تاریخی بوشهر در توسعه صنعت گردشگری
کد خبر: ۹۶۹۶
تاریخ انتشار: ۲۰ : ۲۰ - ۲۴ مهر ۱۳۹۶

نقش بافت تاریخی بوشهر در توسعه صنعت گردشگری

احیای بافت تاریخی بوشهر یکی از اولویت‌های شهرداری بوشهر است. وجود معماری بسیار زیبا در بافت تاریخی این شهر به همراه ساختمان‌هایی که عمر آنها بیش از یک قرن است می‌تواند در توسعه صنعت گردشگری این بندر قدیمی نقش‌آفرین باشد.
شهردار بوشهر تاکید کرد، احیای بافت تاریخی بوشهر یکی از اولویت‌های شهرداری بوشهر است. وجود معماری بسیار زیبا در بافت تاریخی این شهر به همراه ساختمان‌هایی که عمر آنها بیش از یک قرن است می‌تواند در توسعه صنعت گردشگری این بندر قدیمی نقش‌آفرین باشد.
به گزارش سیرنگ، غلامعلی میگلی‌نژاد با بیان این‌که شهر بوشهر دروازه تجارت و مبادلات گوناگون ورود ملل مختلف به ایران بوده است، گفت: با برنامه‌ریزی انجام شده، بوشهر به‌‌ قطب گردشگری جنوب ایران با احیای ظرفیت‌های گردشگری بندر بوشهر از جمله بافت تاریخی بوشهر تبدیل می‌شود.

وی با اشاره به این‌که با حمایت شورا کار مرمت و احیای بافت تاریخی بوشهر آغاز خواهد شد، افزود: با توجه به ویژگی‌های منحصر‌به‌فرد این آثار تاریخی، بافت می‌تواند کانون یک تحول در عرصه گردشگری در سطح جنوب کشور قلمداد شود.
شهردار بوشهر در پایان تاکید کرد: با تعامل مناسب با دستگاه‌های مرتبط، امکان رفع کاستی‌های موجود برای داشتن بندری در تراز گردشگری ملی و بین‌المللی در بافت بوشهر وجود دارد که با تلاش و کوشش در این حوزه تلاش می‌شود. خوشبختانه پروژه‌های مختلفی برای مرمت و جلوگیری از تخریب بناهای بافت تاریخی و ثبت آنها در فهرست آثار ملی اجرا شده است.
بافت تاریخی بوشهر با داشتن بناها و در و پنجره‌های زیبا آلبوم گویای دانش و فناوری هماهنگ با روح صمیمی سازه با محیط و انسان است. معماران بافت بوشهر، با انرژی جادویی رنگ‌ها، به‌صورت متقارن در هر نیم‌دایره، تقارن احساسی را جایگزین تقارن قدرتمند هندسی کرده‌اند.
یک پژوهشگر بوشهری نیز با اشاره به زیبایی معماری بافت تاریخی بوشهر گفت: پنجره‌های با طاق نیم‌دایره است که در تمامی پهنه‌های زوایای دیوارهای ساختمان‌ها کار گذاشته شده‌اند و بر فریبندگی پیکره بنا، نما می‌دهند.

ایرج نبی‌پور با بیان این‌که کلید جادویی معماری بوشهر، نهفته در دل پنجره‌های با هلال رنگین است، افزود: این زیبایی همایشی عظیم از سمفونی رنگ‌ها را پدید آورده‌اند و از دیدگاه زیباشناختی، چنان با ضرباهنگ تنفس و گردش خون تماشاگر هم‌آوایی دارد که او جذب این هلال جادویی آمیخته با رمانتیسم و تصوف می‌کند.
این پژوهشگر در پایان تاکید کرد: شبکه‌های پنجره‌های چوبین هندسی بافت تاریخی بوشهر که در برگیرنده سمفونی‌های جادویی شیشه‌های رنگین است، با فلسفه روشنفکران ایران در فاصله سده‌های چهارم میلادی و پایان سده هفدهم انطباق کامل دارد.
بافت تاریخی بوشهر در دل شهر ساحلی بوشهر کنار آب‌های خلیج فارس قرار دارد که از جذابیت‌های ویژه‌ای برخوردار است. این بافت تاریخی در محدوده چهار محله مرکزی به نام‌های کوتی، بهبهانی، شنبدی و دهدشتی مستقر است. بافت تاریخی بوشهر که به ثبت آثار ملی میراث فرهنگی رسیده، از ویژگی‌های منحصربه‌فردی برخوردار است که جذابیت‌های مختلف گردشگری و فرهنگی و معماری دارد.

نظرات بینندگان