کدام یک از نمایندگان استان امیدی‌تر است
کد خبر: ۹۷۰۷
تاریخ انتشار: ۳۸ : ۱۹ - ۲۵ مهر ۱۳۹۶
عملکرد فراکسیون امید زیر تیغ مجلس؛

کدام یک از نمایندگان استان امیدی‌تر است

فراکسیون امید که برآمده از لیستی وابسته به اصلاح‌طلبان است، توانست در ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۵، همراه با قرائت پیش نویس اعلام موجودیت کند و قرار شد پیگیر برنامه‌ها و اهداف اصلاح‌طلبان در مجلس شورای اسلامی باشد.
کدام یک از نمایندگان استان امیدی‌تر استبامداد جنوب: 
فراکسیون امید که برآمده از لیستی وابسته به اصلاح‌طلبان است، توانست در ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۵، همراه با قرائت پیش نویس اعلام موجودیت کند و قرار شد پیگیر برنامه‌ها و اهداف اصلاح‌طلبان در مجلس شورای اسلامی باشد. اکنون که یک سال و سه ماه از عمر مجلس دهم می‌گذرد، این فراکسیون که انتظار می‌رفت اکثریت مجلس را در اختیار بگیرد، نتوانست عملکرد چندان مناسبی از خود نشان دهد. در همان ابتدای کار یعنی در انتخاب هیات رئیسه‌مجلس که عیار این فراکسیون به نمایش گذاشته شد، عملکرد این فراکسیون با انتقاداتی همراه بود، برای مثال مصطفی کواکبیان نماینده اصلاح‌طلب مجلس در انتقاد به عملکرد برخی از اعضای این فراکسیون گفت: نمایندگان مجلس نباید زنبیل خودشان را در هر دو فراکسیون (امید و اصولگرایان) بگذارند، زیرا چنین رویکردی اقدام پسندیده‌ و درستی نیست.

در حال حاضر نیز پس از رای اعتماد مجلس به کابینه دولت دوازدهم و رویکردی که این فراکسیون اتخاذ کرد، انتقاداتی متوجه فراکسیون امید شد. تا جایی که رئیس فراکسیون امید از احتمال لغو عضویت اعضای خاطی فراکسیون امید در جریان رای ‌اعتماد به وزرا، سخن گفت.
محمدرضا عارف در این‌باره گفت: نظر شخصی من بنا بر لغو عضویت نیست و مخالفم. فکر می‌کنم تذکر کافی باشد اما اگر نظر کمیته داوری و در ادامه هیات‌رئیسه و مجمع عمومی لغو عضویت باشد، طبیعتا انجام خواهد شد. با این حال باید اقتضائات رویکرد جبهه‌ای را در نظر بگیریم. اگرچه این اتفاق در انتخابات کمیسیون‌ها هم اتفاق افتاد و یکی از اعضای فراکسیون در انتخابات هیات‌رئیسه یکی از کمیسیون‌ها با تغییر رای خود، منجر به شکست ما شد که این پرونده نیز هم‌اکنون در کمیته داوری در حال بررسی است.

گفتنی است این مسائل باعث شد تا برخی خواهان انتشار فهرست رسمی اعضای فراکسیون شوند که با این حال این لیست منتشر نشده است.
عارف در این‌باره می‌گوید، ما حقیقتا ملاحظه افراد لیست امید را کردیم. برخی از اعضای لیست امید در این مدت به بنده گفته‌اند که ملاحظات و معذوریت‌هایی در منطقه و حوزه‌های انتخابیه داریم که رسما اعلام کنیم، عضو فراکسیون هستیم یا نه. ما این یک‌سال به این عزیزان فرصت دادیم اما از حدود یکی، دو ماه قبل زمینه را برای انتشار این فهرست مهیا کردیم و این فهرست پس از نهایی شدن در شرف انتشار است. بنا بر تعهدنامه جدید اعضای فراکسیون امید نباید عضو فراکسیون‌های دیگر باشند.
گفتنی است گویا یک فرم تعهد جدید تهیه شده است که بر اساس آن اعضای فراکسیون امید نمی‌توانند عضو هیچ‌یک از فراکسیون‌های سیاسی دیگر مجلس باشند. البته می‌توانند در جلسات دیگر فراکسیون‌ها شرکت کنند اما حق عضویت در فراکسیون‌های سیاسی دیگر مجلس را ندارند. 
یادآور می‌شود که از چهار نماینده استان بوشهر دو نماینده از حوزه‌های بوشهر، گناوه و دیلم و همچنین حوزه انتخابیه دشتستان، عضو فراکسیون امید هستند. دو عضوی که انتظار می‌رفت نقش پر رنگ‌تری در این فراکسیون ایفا کنند.

عبدالحمید خدری نماینده مردم بوشهر، گناوه و دیلم یک نطق و چند تذکر در حمایت از وزرای پیشنهادی داشت و تا آنجایی که در توان داشت در راستای اهداف این فراکسیون و اصلاح‌طلبان گام برداشت. از سوی دیگر با وجود این‌که انتظارات زیادی از محمدباقر سعادت نماینده مردم دشتستان می‌رفت اما او ترجیح داد که در حمایت از هیچ ‌یک از وزرای پیشنهادی کابینه دوازدهم صحبت نکند. وی در توضیح این‌که چرا در موافقت یا مخالفت وزیری صحبت نکرده است در گفت‌وگو با یکی از رسانه‌های محلی گفت: صحبت در موافقت یک وزیر را نوعی تملق می‌دانم، چراکه وزیر خودش زبان دارد و می‌تواند از خود دفاع کند.
گفتنی است هر دو نماینده استان که عضو فراکسیون امید هستند در مرکز تلاش هایی در راستای برنامه اصلاح طلبان داشته‌اند اما عملکرد آنها نیز با انتقاداتی همراه بوده است باید دید اگر تغییر و تحولی در فراکسیون امید رخ دهد در عملکرد نمایندگان استان هم شاهد تغییر و تحولاتی خواهیم بود یا خیر؟
یادآوری می‌شود که نمایندگان اصولگرای استان در مجالس پیشین گام‌های مستحکم‌تری برای اهداف جناحی خود بر می‌داشتند.

نظرات بینندگان