
سرپرست سازمان فرهنگی، اجتماعی، ورزشی شهرداری بندر بوشهر با خوشامدگویی به کودکان و خانوادههای آنان گفت: زبان فارسی از جمله زبانهایی است که توان تفهیم و تفاهم در علوم گوناگون بشری را داشته و دارد و میتواند وسیله ی مناسبی در انتقال تمدن محسوب شود. سازمان فرهنگی، اجتماعی، ورزشی شهرداری بندر بوشهر مدتهاست با توجه به رسالت خود که همانا ترویج فرهنگ و ادب و هنر و ایجاد شور و اشتیاق در جامعه است، به برگزاری همایشها، نشستها، کلاسهای آموزشی، مسابقات فرهنگی، اجتماعی، ورزشی و دیگر مراسمات مناسبتی برای ایجاد پویایی و نشاط در جامعه و شهروندان اهتمام داشته است.
فاطمه صفریزاده با تشکر از حضور فعالانه کودکان، خانوادهها، شهردار و اعضای شورای شهر، مدیر فرهنگسرای امیری و انجمن دوستداران حافظ افزود: اینگونه برنامهها به تقویت هویت دینی و ملی جامعه کمک فراوان میکند. هرچند، برگزاری مراسم فرهنگی و اصولا متولی بودن در فعالیتهای فرهنگی در جامعه کاری به غایت دشوار و نیازمند عزم جدی و راسخ همه نهادهای متولی و بهخصوص هنرمندان جامعه است که امیدواریم از این به بعد تعامل بیشتری با سازمان فرهنگی برقرار کرده و خودشان با حمایت و همکاری سازمان، مسوولیت اجرای برنامههای فرهنگی را بر عهده بگیرند.
وی در پایان با اشاره به اینکه در این زمینه جانمایی پاتوقهای فرهنگی، برگزاری دورهمیها و آخرهفتههای ادبی، برگزاری آیینهای بزرگداشت بزرگان شعر و ادب فارسی مانند این مراسم در دستور کار سازمان فرهنگی شهرداری قرار دادهایم، تصریح کرد: در این زمینه از همه هنرمندان و فعالان عرصه فرهنگی استان دعوت میکنیم که برای برگزاری هرچه بهتر این برنامهها و ترویج و ارتقای فرهنگ و ادب در شهر بوشهر پیشقدم شده و ما را در این راه یاری کنند.
مدیر انجمن دوستداران حافظ بوشهر نیز در ادامه بهعنوان سخنران ویژه این همایش گفت: این روزها، فرزندان عزیز ما بسیاری از دانشها را بهخوبی آموختهاند؛ ریاضیات، فیزیک، شیمی، کامپیوتر را بهخوبی بلد هستند و بسیاری از علوم جدید حتی از والدین خود هم چندین قدم جلوتر هستند اما آنها مهارتهای زندگی را بهخوبی نیاموختهاند، بنابراین دچار مشکلات فراوانی هستند.
عباس عاشورینژاد در ادامه با بیان اینکه ضعف کودکان در مهارتهای زندگی (خودآگاهی، همدلی، روابطِ بین فردی، تصمیمگیری، تفکر خلاق، مقابله با استرس و...) باعث شده است که زندگی آنها در زمانِ حال لذتبخش نباشد و در آینده نیز دچار معضلات جدّی شوند، افزود: همانطور که جوانان امروز دچار این معضلات فردی و اجتماعی هستند. یکی از راههای موثرِ آموزش مهارتهای زندگی استفاده بهینه از میراث فرهنگی و بهخصوص استفاده از دیوان حافظ، گلستان سعدی، شاهنامه فردوسی و مثنوی مولانا است. این متون قابلیتِ فراوانی برای آموزش مهارتهای زندگی به کودکان و خانوادهها دارد.
وی در ادامه با بیان اینکه در حال حاضر بسیاری از خانوادهها از توقعاتِ زیادِ فرزندان، تحملناپذیری، ناسپاسی، ناامیدی و نداشتن توکّل و... رنج میبرند، خاطرنشان کرد: متون کلاسیک ادبی ما در بسیاری از این زمینهها میتواند به ما کمک کند. برای مثال، حافظ در زمینه توقعات میآموزد: «گنج زر گر نبود کنج قناعت باقیست/ آنکه آن داد به شاهان به گدایان این داد». درباره تحمل میآموزد: «اي دل اندر بند زلفش از پريشاني مَنال/ مرغ زيرك چون به دام افتد تحمل بايدش»، درباره امیدواری نسبت به آینده هم میگوید: «بوی بهبود ز اوضاع جهان میشنوم/ شادی آورد گل و باد صبا شاد آمد» و در باره توکل هم معتقد است: «تکیه بر تقوا و دانش در طریقت کافریست/ راهرو گر صد هنر دارد توکل بایدش» و... .
مدیر انجمن دوستداران حافظ بوشهر در پایان از فاطمه صفریزاده سرپرست سازمان فرهنگی، اجتماعی، ورزشی شهرداری بندر بوشهر، سامان نوذری معاون فرهنگی این سازمان و پریسا امیری مدیر فرهنگسرای رمضان امیری بهدلیل حمایت از این برنامه فرهنگی تشکر کرد و گفت: امیدوارم این جلسات بتواند کودکان و خانوادهها را به آموزش متون کلاسیک ترغیب کند.
در ادامه این همایش، هشت نفر از کودکان در مسابقه حفظخوانی غزلیات حافظ و شش نفر در مسابقه صحیح و روانخوانی و شش نفر در مسابقه مشاعره با شعر حافظ شرکت کردند و نفرات برتر از سوی هیات داوران معرفی شدند و هدایای ارزشمندی به آنان تقدیم شد. اجرای نمایش تئاتر با اقتباس از یکی از غزلیات حافظ از دیگر بخشهای جذاب برنامه بود که به کارگردانی اشرف سلطانینیا به روی صحنه رفت و مورد استقبال حاضران قرار گرفت.