خودروسازی از انحصار خارج می‌شود؟
کد خبر: ۹۷۸۲
تاریخ انتشار: ۴۵ : ۱۹ - ۰۲ آبان ۱۳۹۶
با دعوت از اتاق بازرگانی برای ورود به صنعت خودرو؛

خودروسازی از انحصار خارج می‌شود؟

وزیر صنعت، معدن و تجارت روز گذشته در نشست با هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران، در خصوص مسائل اقتصادی کشور و لزوم ورود بخش خصوصی به صنعت و مشارکت بیشتر این بخش در اقتصاد کشور نکات جالبی را بیان کرد.
خودروسازی از انحصار خارج می‌شود؟بامدادجنوب- جواد شکریان:
وزیر صنعت، معدن و تجارت روز گذشته در نشست با هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران، در خصوص مسائل اقتصادی کشور و لزوم ورود بخش خصوصی به صنعت و مشارکت بیشتر این بخش در اقتصاد کشور نکات جالبی را بیان کرد. در این نشسست، محمد شریعتمداری با رد انحصار در بازار خودرو، از استقبال دولت برای ورود بخش خصوصی به صنعت خودروسازی کشور و حمایت این مقام مسوول از آن خبر داد. این موضوع را شاید بتوان تلنگری به خودروسازان داخلی برای افزایش کیفیت خودروها و افزایش ظرفیت رقابت‌پذیری آنان عنوان کرد، زیرا با ورود رقبای سرسخت‌تر و قوی‌تر به بازار خودرو، بسیاری از معادلات و معاملات این خودروسازان دستخوش تغییر خواهد شد.

در این نشست، وزیر صنعت، معدن و تجارت خطاب به مسوولان و اعضای اتاق بازرگانی ایران گفت که «در بخش خودروسازی، تنها ایران‌خودرو و سایپا خلق نشده‌اند و از آسمان نیامده‌اند و اتاق می‌تواند سومین خودروسازی کشور باشد که بنده از آن حمایت می‌کند».
محمد شریعتمداری با انتقاد از روند خصوصی‌سازی در کشورمان خاطرنشان کرد: دولت باید برود با سایر کشورها تفاهمنامه منعقد کند اما کسی که باید سرمایه‌گذار را به کشور بیاورد بخش خصوصی است و اتاق بازرگانی باید وارد شود و ارتباط خود را با سایر اتاق‌های دیگر کشورها برقرار کند.

وی با اشاره به این‌که اتاق بازرگانی قبلا می‌گفت منابع ندارد اما اکنون وضعیت منابعش مناسب است و باید از این منابع استفاده و خرج این کارها کند و توسعه فعالیت ایجاد کند و در بازارهای منطقه و دیگر بازارها حضور یابد، ادامه داد: فقط ایران‌خودرو و سایپا در عالم خلق نشده‌اند، بلکه خود بخش خصوصی اتاق بازرگانی با تجمیع سرمایه‌های خود می‌تواند یک شرکت خودروسازی ایجاد کند و سومین آن باشد که بنده نیز از آن حمایت می‌کنم.
شریعتمداری تاکید کرد که من اجازه نمی‌دهم فردی با سوء‌استفاده از اسم تعاونی و اسم بخش خصوصی جلو بیاید و خود همیشه رئیس باشد من آن را به هم می‌زنم و اجازه نمی‌دهم که بخش خصوصی غیرواقعی به این شکل وارد شود.
این مقام مسوول با بیان این‌که اتاق بازرگانی در انتخابات ریاست جمهوری حضور داشت و از روحانی حمایت کرد، تصریح کرد: بر این اساس با حضور نهاوندیان در دولت موقعیت مناسبی ایجاد شده تا نظرات اعضای اتاق ایران به رئیس‌جمهور منتقل شود.

شریعتمداری با بیان این‌که در چند سال گذشته رتبه کسب و کار ایران بهبود یافته، ادامه داد: در واقع از یک رتبه بسیار بد به رتبه بد رسیدیم. اگر‌چه اقدام درستی است اما کافی نیست و باید برای رسیدن به رتبه‌های بهینه قدم‌های بیشتری برداریم.
وزیر صنعت به موضوع تعدد صدور مجوز دستگاه‌های دولتی، اشاره کرد و افزود: محدودیت منابع بانک‌ها، سود بالای تسهیلات و مبلغ پایین آن، ایجاد صف درخواست در دستگاه‌ها و بانک‌ها و در نتیجه ایجاد فساد در نظام اداری از مهم‌ترین موانع کسب و کار است.
 به‌گفته وی، بسیاری از وام‌هایی که برای ایجاد و ساخت بنگاه تولیدی پرداخت شده، تسویه نشده و به نوع دیگری از وام تبدیل می‌شود که جرائم و سود بالاتری را برای تولیدکننده منظور می‌کند. این امر نشان‌دهنده آن است که بخش زیادی از منابع بانک‌ها در بنگاه‌های تولیدی فریز شده است.
وزیر صنعت معدن و تجارت با قرائت آمار بانک مرکزی آمار درباره نرخ سود تسهیلات، گفت: همه می‌دانیم که بانک‌ها می‌گویند اگر وام با نرخ سود 18 درصدی می‌خواهید باید بخشی از منابع را در یک حساب سپرده‌گذاری کنید و بعد سود آن سپرده را با مجموع سود تسهیلات محاسبه کرده و اعلام می‌کنند که نرخ سود وام پایین آمده است.

مدیریت واردات از طریق نظام تعرفه‌ای امکان‌پذیر نیست
به‌گفته شریعتمداری، مدیریت واردات از طریق نظام تعرفه‌ها امکان اجرائی شدن ندارد، نظام تعرفه‌ای صرفا باید به نهاده‌های دامی و نباتی اختصاص یابد.
شریعتمداری با کنایه‌ای به شرکت‌های خصولتی افزود: رئیس‌جمهور دستور داده تا شرکت‌های خصولتی به‌تدریج واگذار شوند. باید بخش خصوصی واقعی در این زمینه ورود کرده تا تجربه‌های قبلی تکرار نشود که یک کارخانه دولتی را یک شرکت شبه‌دولتی خریداری می‌کند، ماشین‌آلات آن را، آهن قراضه کرده و زمین آن را نیز تفکیک می‌کند.

تدوین سند توسعه صنعتی با کمک اتاق
وزیر صنعت، معدن و تجارت با تاکید بر لزوم تدوین سند توسعه صنعتی تصریح کرد: این سند با همکاری اتاق ایران، وزارت صنعت و دانشگاه صنعتی شریف در حال تدوین بوده و من هر دو هفته یک بار از آنها گزارش عملکرد می‌گیرم. همچنین تدوین سند توسعه صادرات نیز باید تنظیم شود.
وی در پایان با بیان این‌که از اتاق بازرگانی در خواست می‌شود که کارت بازرگانی را تنها برای متقاضیان واقعی صادر کند، افزود: چرا اتاق بازرگانی برای پیرزنی در یک روستا که مشغول کشاورزی است کارت بازرگانی صادر می‌کند؟ کارت بازرگانی از مشخصه‌های اعتبار اتاق است و خود اتاق باید راسا این مسائل را کنترل کند.

برچسب ها: اقتصاد ، خودرو ، صنعت ، گزارش ، صادرات
نظرات بینندگان