حسن سرشتی در مراسم روز ملی استاندارد که امروز (سوم آبان) در کرمانشاه برگزار شد، با اشاره به تعریفی که برای استاندارد مشخص شده، اظهار کرد: استاندارد به معنای حداقل کیفیت است.
وی نشان استاندارد را یک زبان ملی و بینالمللی دانست که وجود آن روی هر کالایی به مصرف کننده اطمینان میدهد که کالا سالم است و نبود آن نیز نشان از بی کیفیتی کالاها دارد.
سرشتی خاطرنشان کرد: پشت هر نشان استاندارد آزمونها و آزمایشهای متعددی نهفته است و نشان میدهد که این کالا از نظر سموم، عناصر سنگین و ... بررسی شده و کیفیت آن مجاز است.
وی با اشاره به اینکه تاکنون حدود ۳۰ هزار استاندارد در کشور تدوین شده، افزود: تنها دو تا سه درصد این استانداردها اجباری هستند و رعایت آنها الزام آور است که عمده آنها نیز با سلامت و امنیت مردم ارتباط مستقیم دارند.
رئیس پژوهشگاه ملی استاندارد بر لزوم تدوین و ترویج بیش از پیش استاندارد تاکید و خاطرنشان کرد: استاندارد باید به صورت یک فرهنگ بین همه مردم جا بیفتد تا دیگر نیازی نباشد که یک سازمان با ۳۵۰۰ نفر پرسنل، استاندارد و کیفیت کالاها و خدمات را کنترل کند.
سرشتی از نقش مهم واحدهای تولیدی برای رعایت استاندارد هم یاد کرد و افزود: برخی از برندها بسیار بیشتر از کف استانداردها را رعایت میکنند که ما هر ساله با برگزاری مراسمی از آنها تجلیل میکنیم.
وی اظهار کرد: از واحدهای تولیدی توقع داریم کالاهای با کیفیت تولید کنند و از سوی دیگر مردم نیز باید با مصرف کالاهای استاندارد ایرانی، به حمایت از تولید داخل کمک کنند.
رئیس پژوهشگاه ملی استاندارد در ادامه به تاریخچه این پژوهشگاه اشاره کرد و یادآور شد: پیگیری احداث این پژوهشگاه از سال ۱۳۷۱ آغاز شد و در نهایت در سال ۱۳۹۰ شاهد راه اندازی آن بودیم.
به گفته این مسئول، پژوهشگاه ملی استاندارد متشکل از چهار پژوهشکده شیمی و پتروشیمی، صنایع غذایی و کشاورزی، برق، مکانیک و ساختمان و سیستمهای مدیریت کیفیت و بازرسی در فضای ۲۰ هکتار تاسیس شده ست.