نگاه مجلس به اردکانیان مثبت است
کد خبر: ۹۸۲۵
تاریخ انتشار: ۲۷ : ۱۸ - ۰۶ آبان ۱۳۹۶
چالش‌های وزیر پیشنهادی نیرو در روزهای پس از اخذ رای؛

نگاه مجلس به اردکانیان مثبت است

رایزنی‌ها برای انتخاب دو وزیر باقیمانده از دولت دوازدهم در آخرین روزها از فرصت‌ِ قانونی ادامه دارد و نفراتی که دولت به مجلس معرفی کرده در حال رفت و آمد به مجلس، دیدار با افراد تاثیرگذار و در نهایت نیز گفت‌وگو با رسانه‌ها برای پذیرش حداکثری در مجلس هستند.
بامدادجنوب- ابوعلی زرین‌قلم:
رایزنی‌ها برای انتخاب دو وزیر باقیمانده از دولت دوازدهم در آخرین روزها از فرصت‌ِ قانونی ادامه دارد و نفراتی که دولت به مجلس معرفی کرده در حال رفت و آمد به مجلس، دیدار با افراد تاثیرگذار و در نهایت نیز گفت‌وگو با رسانه‌ها برای پذیرش حداکثری در مجلس هستند. هر چند مجلیسان از عملکرد برخی از وزرا مانند رحمانی‌فضلی به‌دلیل برنامه‌های خاص و بی‌توجهی به نمایندگان ناراحت بوده و قصد استیضاح وی را دارند اما به‌شکل مشخص، به‌نظر می‌رسد وزرای معرفی شده شانس خوبی برای رای آوردن داشته باشند، هر چند فردی مانند غلامی که قرار است وزیر علوم شود، حاشیه‌های بسیاری دارد.

با این حال، رضا اردکانیان که برای وزارت نیرو معرفی شده، باید شش دانگ حواسش جمع باشد، چراکه بر اساس همه شواهد و قرائن، او در سال‌های حساسی به این سمت می‌رسد و حبیب‌الله بیطرف در آزمون بهارستان رفوزه شد تا دیگرانی که می‌خواهند بیایند، دقت بالاتری کنند.
اردکانیان برنامه‌های خود را بارها در جلسات خصوصی با نمایندگان مجلس و با شرکت در کمیسیون‌های مربوطه مانند انرژی شرح داده است، همه از او یک‌چیز می‌خواهند، مدیریت منابع آب در روزهای بی‌آبی که کشور را تا مرز بحران برده است، موضوعی که او قول آن را داده است اما نمایندگان مجلس از او تضمین می‌خواهند. مسعود پزشکیان یکی از این نماینده‌ها است. او بر این باور است که اگر مدیریت آب بر اساس مبانی علمی و مناسب شکل نگیرد مسلما تمام توسعه و تمدن کشور زیر سوال می‌رود، چراکه بدون آب زندگی بی‌معناست.

پزشکیان با تاکید بر این‌که گزینه پیشنهادی وزارت نیرو دارای تجربه کاری و سوابق فنی بسیار خوبی بوده که در سالیان اخیر نیز این روند مناسب را حفظ کرده است، عنوان کرد: بزرگ‌ترین چالش فعلی کشور مرتبط با معضلات بخش آب و نیرو است به‌طوری که امروزه موضوع آب به‌عنوان اولویت اصلی کشور مطرح است. وی با اشاره به این‌که تمامی بخش‌های کشور به سمت خشکسالی حرکت ‌می‌کند، تصریح کرد: مدیریت آب اگر بر اساس مبانی علمی و مناسب شکل نگیرد و برای آن راه ‌حل درستی پیدا نکنیم مسلما تمام توسعه و تمدن کشور زیر سوال می‌رود، چراکه بدون آب زندگی بی‌معناست.

با این حال به‌نظر می‌رسد که نگاه مجلس به اردکانیان مثبت باشد، چراکه به گفته پزشکیان، در جلسات با وزیر پیشنهادی نیرو نیز دغدغه‎های موجود در این حوزه را به اردکانیان منتقل کرده‌ایم تا حل مسائلی که نیاز به قانون دارد برای آن قانون تدوین کنیم و آنچه مربوط به بخش مدیریت است نگاهی مدیریتی به آنها داشته باشیم.
اردکانیان اما در گفت‌وگویی تفصیلی با خبرگزاری ایرنا، برخی از مسائل و دغدغه‌های حوزه‌ای که قرار است در آن گام بگذارد را بر شمرده و با بیان این‌که وزارت نیرو بیش از همه از مشکلات مالی رنج می‌برد، می‌گوید: من آمده‌ام تا بیش از گذشته به موضوع تامین منابع مالی توجه شود؛ به همین سبب، به جای این‌که در برنامه تقدیمی به نمایندگان مجلس، به اقتصاد آب و برق در زیر فصل این دو حوزه به‌صورت جداگانه بپردازم، یک فصل مجزا را به مدیریت تامین منابع مالی اختصاص داده‌ام. در فصل تامین منابع مالی، سیمای وزارت نیرو در این ارتباط تعریف شده است که فقط در بخش آب و آبفا 717 طرح نیمه تمام وجود دارد و برای اتمام این طرح‌ها، 160 هزار میلیارد تومان منابع نیاز داریم؛ این در حالیست که در قانون بودجه امسال فقط شش هزار میلیارد تومان اعتبار برای آن مصوب شده است. 

به عقیده من، راهکارهایی برای این شرایط و تامین منابع مالی مورد نیاز وجود دارد، منتهی باید برای استفاده از این راهکارها، هم از ناحیه دولت و هم مجلس و هم افکار عمومی حمایت شویم؛ باید توجه داشته باشیم که آب و برق دو محصولی است که مستقیم با امنیت و آرامش مردم در ارتباط است و اگر بخواهیم این موضوع را برای فردی که تردید دارد ثابت کنیم، امتحان کردن آن هزینه بسیار سنگینی خواهد داشت که امیدواریم هیچگاه به آن نقطه نرسیم و وزارت نیرو کماکان قادر باشد خدمات رسانی خود را به نحوی مطمئن ادامه دارد.
وزیر پیشنهادی برای وزارت نیرو در مورد مشکلات آبی کشور نیز پیشنهادها و راهکارهایی دارد که به‌نظر می‌رسد باید در قالب یک برنامه چند ساله مورد توجه قرار بگیرد. به باور او، در کلانشهرهایی که با تنش آبی روبه‌رو هستیم، ابتدا باید بررسی کنیم که این تنش آبی ناشی از چه عواملی است و برای رفع همه آن عوامل فکر کنیم؛ در انتها، اگر به این نتیجه رسیدیم که با رعایت و درمان عوامل تنش‌زا، باز هم برای تامین آب شرب نیاز به تامین آب از طرق دیگر داریم که یا آب شیرین‌کن‌ها یا انتقال از مناطق دیگر است، به آنها خواهیم پرداخت.

اگر به عوامل ایجادکننده تنش آبی بی‌توجهی و یا کم‌توجهی کنیم، صِرف انتقال آب کمکی نخواهد کرد؛ بلکه موجب می‌شود در آینده‌ای نه چندان دور همان مشکل با ابعاد گسترده‌تری خود را نشان دهد و آن وقت دیگر انتقال هم چاره کار نیست. بحث‌هایی نظیر افزایش بهره‌وری از آب، کاهش تلفات، نه فقط در شبکه‌های آب شهری بلکه در کل شبکه‌هایی که آب را مصرف می‌کنیم به‌ویژه در بخش کشاورزی، موضوع استفاده از پسآب‌ها به شکل سالم به‌ویژه در بخش کشاورزی و به‌طور کلی استفاده بهینه از منابع آب موجود راهکارهایی است که مورد توجه قرار خواهد گرفت.
به گفته اردکانیان، من سعی کرده‌ام در برنامه پیشنهادی به نمایندگان مجلس، در سرفصل آب و پساب، در حدی که حوصله برنامه بوده به این مسائل اشاره کنم و ان‌شاءالله در صورت اخذ رای اعتماد، این امور را دنبال خواهم کرد.
به هر حال به‌نظر می‌رسد که اردکانیان رای موافق را از مجلس بگیرد اما بی‌شک او ماموریتی سخت در وزارتخانه‌ای دارد که بخش عمده‌ای از زندگی مردم به آن مربوط است. 

نظرات بینندگان